Etusivu > Yhteinen toiminta > Apua & tukea >

Seurakuntien diakoniatyö

Seurakuntien diakoniatyö palvelee paikallisesti

Jos haluat keskusteluapua tai toivot taloudellista tukea, ota yhteyttä oman asuinalueesi seurakunnan diakoniatyöntekijään. Ryhmät ja ruokailut ovat avoimia kaikille asuinpaikasta riippumatta. Lisäksi kuulo- ja näkövammaisille sekä päihdekuntoutujille, vangeille ja asunnottomille on tarjolla apua ja toimintaa seurakuntien yhteisessä diakoniatyössä.


Haagan seurakunnan diakoniatyön piiriin kuuluvat Etelä- ja Pohjois-Haagan lisäksi Kivihaan ja Lassilan kaupunginosat.

Herttoniemen seurakunnan diakoniatyö palvelee neljää keskenään erilaista asuinaluetta: Herttoniemi, Herttoniemenranta, Kulosaari ja Myllypuro.

Kallion seurakunnan diakonia toimii Kallion, Alppilan, Harjun, Sörnäisen, Torkkelinmäen ja Siltasaaren kaupunginosion alueella.

Kannelmäen seurakunnan diakoniatyön alueeseen kuuluvat kaupunginosat Kannelmäki, Hakuninmaa, Maununneva, Malminkartano ja Kuninkaantammi.

Lauttasaaren seurakunnan diakoniatyö auttaa ja tukee Lauttasaaren kaupunginosan asukkaita.

Malmin seurakunnan diakonia palvelee jäsenmäärältään Helsingin suurinta seurakuntaa. Malmin seurakunta toimii kahdeksalla alueella koillisessa Helsingissä. Jakomäki, Malmi, Pihlajamäki, Puistola, Tapanila ja Viikki ovat seurakuntapiirejä.

Meilahden seurakunnan diakonian asiakkaat asuvat Meilahden, Ruskeasuon, Länsi-Pasilan ja Pikku Huopalahden kaupunginosissa.

Mikaelin seurakunnan diakonian piiriin kuuluvat kaupunginosat Mellunmäki, Kivikko, Kontula, Vesala, Kurkimäki ja Östersundom.

Munkkiniemen seurakunnan diakonia palvelee Munkkiniemen, Munkkivuoren, Lehtisaaren, Kuusisaaren, Kaskisaaren, Niemenmäen ja Talinrannan kaupunginosien asukkaita.

Oulunkylän seurakunnan diakonian palveluiden piiriin kuuluu kahdeksan identiteetiltään vahvaa kaupunginosaa: Oulunkylä, Käpylä, Maunula, Metsälä, Patola, Veräjämäki, Veräjälaakso ja Koskela.

Paavalin seurakunnan diakoniatyö auttaa ja tukee seurakuntalaisia Hermannin, Vallilan, Kumpulan, Toukolan, Arabianranan ja Itä-Pasilan kaupunginosien alueella.

Pakilan seurakunnan diakonian palvelun piiriin kuuluvat Länsi-Pakilan, Itä-Pakilan, Paloheinän, Torpparinmäen, Haltialan ja Tuomarinkylän kaupunginosat.

Pitäjänmäen seurakunnan diakoniatyö palvelee Pitäjänmäen, Konalan, Talin, Pajamäen, Reimarlan, Marttilan ja Pitäjänmäen teollisuusalueen asukkaita.

Roihuvuoren seurakunnan diakoniatyön piiriin kuuluvat Marjaniemi, Roihuvuori ja Tammisalo sekä saaristoalueet Jollas, Laajasalo ja Santahamina.

Tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyö tukee ja palvelee Eiran, Kaartinkaupungin, Kaivopuiston, Kampin, Katajanokan, Kluuvin, Kruununhaan, Punavuoren, Ruoholahden, Jätkäsaaren, Ullanlinnan, Suomenlinnan ja Isosaaren alueita.

Töölön seurakunnan diakoniatyö palveluiden piiriin kuuluu Etu- ja Taka-Töölö sekä osa Kamppia.

Vartiokylän seurakunnan diakoniatyö palvelee Itäväylän kummallekin puolelle. Siihen kuuluvat Vartiokylä, Vartioharju, Itäkeskus, Puotila ja Puotinharju.

Vuosaaren seurakunnan diakonian työalueeseen kuuluvat Keski-Vuosaaren lisäksi Aurinkolahti, Kallahti, Meri-Rastila, Mustavuori, Niinisaari, Nordsjön kartano, Rastila ja Uutela.