Etusivu > Yhteinen toiminta > Apua & tukea > Nuorille Snellu >

Palveluoperaatio Saapas

Palveluoperaatio saapas

Snellun saapasryhmä liikkuu Helsingin keskustassa ja lähiöissä perjantai-iltaisin ja nuorten joukkokokoontumisissa n. kello 19–02. Toimimme ensisijaisesti alle 18-vuotiaiden nuorten parissa nuorten suosimilla oleskelupaikoilla. Osallistumme myös Helsingin kaupungin nuorisohuolto-operaatioihin.

Tarjoamme nuorille:

  1. luottamuksellisen aikuiskontaktin

  2. ensiapua

  3. tarvittaessa ohjausta muiden hoito- ja tukitoimien piiriin

Saapaslaiset ovat nuoren tukena monenlaisissa tilanteissa. Joskus kyse on akuuttiin hätään vastaamisesta, kuten ensiavusta tai kuljettamisesta kotiin, sairaalaan tai muualle. Toisinaan nuori tarvitsee vierelleen aikuista läsnäolijaa elämänsä kysymyksiä pohtiessaan. Usein kyse on kuitenkin arkisemmista asioista, kuten kuulumisten vaihtamisesta nuorten kanssa.

Saapasryhmässämme toimivat vapaaehtoiset, tehtäviinsä koulutetut täysi-ikäiset henkilöt. Toimintamme perustuu vapaaehtoisuuteen, luottamukseen, avoimuuteen sekä jokamiehen oikeuksiin ja velvollisuuksiin.

Meidät saat päivystysillan aikana kiinni saapaskännystä 050-551 4446, muina aikoina kyselyt Snelluun p. (09) 2340 2352. Tietoa meistä saat myös Snellun Facebooksivulta.

Katupäivystysten lisäksi Saapas päivystää myös netissä. NettiSaappaan vapaaehtoisia koulutetaan aina syksyisin ja toimintaan voi hakeutua mukaan kuka tahansa Saapas-kurssin jo muuten käynyt henkilö. NettiSaapas päivystää Suomi24:n 16+ chatissa, sieltä löydät Saapaslaisia joka keskiviikko klo 18-21 välisenä aikana!

Snellun Saapaslaiset Malmin yössä

Yhteystiedot:

Kettusaari Henna-Mari "Hensku"
Erityisnuorisotyönohjaaja
09 - 2340 2355
Toinen linja 8, 00530 Helsinki
hkettusaari@evl.fi

Sanna Parkkinen
Erityisnuorisotyönohjaaja
09 - 2340 2353
Toinen linja 8, 00530 Helsinki
sanna.l.parkkinen@evl.fi