Etusivu > Yhteinen toiminta > Mestat > Rippikoulu >

Mitä rippikoulussa tehdään?

Mitä rippikoulussa tehdään?

Jokainen rippikoulu on omanlaisensa. Sen sisältö muodostuu seurakunnan ja rippikoululaisten näköiseksi. Rippikoulussa pohditaan, mitä kristittynä eläminen merkitsee. Kristillisen uskon sisältöihin perehdytään monin eri tavoin, muun muassa keskustelemalla, lukemalla Raamattua, rukoilemalla ja laulamalla. Rippikoulussa opitaan muun muassa Isä meidän –rukous, Herran siunaus, uskontunnustus ja kymmenen käskyä. Lisäksi siellä leikitään, pelataan, pidetään hauskaa, tutustutaan uusiin kavereihin, uidaan, saunotaan, syödään ja nukutaan.

Riparitunnelmaan voi tutustua myös koko Suomen ripareifeedeihin vuosittain vaihtuvan hashtagin kautta #ripari2017


Rippikoululaistyttö pitää sinikantista Raamattua kädessään. Tytöllä on siniseksi lakatut kynnet ja pinkki huppari. Kuva: Sanna Krook / Kirkon kuvapankki

Onko rippikoulun käyminen turvallista?

Seurakunnat laativat rippikouluihin kirjallisen turvallisuussuunnitelman. Jokaisella leirillä on turvallisuudesta vastaava työntekijä. Rippikoululaiset ja heidän huoltajansa tutustuvat rippikoulun sääntöihin etukäteen ja vahvistavat allekirjoituksellaan hyväksyvänsä ne.

Hyvä yhteishenki ja sitoutuminen yhteisiin tavoitteisiin luo turvallisen pohjan rippikoululle. Rippikoulussa käsitellään asioita, jotka herättävät usein tunteita ja vahvoja mielipiteitä. Esimerkiksi keskustelut perheestä, seksuaalisuudesta, kuolemasta ja päihteistä edellyttävät herkkyyttä kunnioittaa jokaisen ainutlaatuisuutta ja erilaisuutta. Rippikoulu on hyvä mahdollisuus harjoitella rakentavaa keskustelua ohjatusti.

Jos jokin asia mietityttää tai huolettaa rippikoululaista tai huoltajia, se kannattaa ottaa välittömästi puheeksi rippikoulun työntekijän kanssa.

Rippikoululaiset ovat kirjoittaneet oppitunnilla sanoja lattialla olevalle isolle paperille. Kuva: Marianna Siitonen