Toimintaa aikuisille

Helsingin seurakunnat tarjoavat aikuisille paljon mahdollisuuksia olla mukana seurakunnan toiminnassa toivon kantajina, etsijöinä ja välittäjinä.

Toukokuun Voiman välissä ilmestyi seurakuntien yhteiskunnallisen työn, kansainvälisen työn ja nuoret aikuiset työn tuottama PYHÄ ARKI -lehti. Linkki sen sähköiseen versioon on täällä. Lehdessä vinkkejä osallisuuteen, osallistumiseen ja vaikuttamiseen kirkossa.


Esimerkkejä toiminnasta:

  • Messut. Joka seurakunnassa järjestetään sunnuntaisin messuja joihin olet tervetullut. Eri puolilla Helsinkiä pidetään myös erilaisia teemamessuja : Tuomasmessu , Agricolamessu, Pop-messu , Työn messu, Metallimessu jne

  • Raamattupiirit ja bibliodraama antavat mahdollisuuden tutkia ja ihmetellä Raamattua ja sen sanomaa ja etsiä ja löytää kosketuskohtia oman elämän ja raamatunkertomusten välillä.

  • Keskusteluryhmät kokoontuvat tutkimaan ajankohtaisia, tärkeitä aiheita, teologisia, yhteiskuntaeettisiä tai ihmissuhdeteemoja.

  • Harrastuspiirit antavat mahdollisuuden vaikkapa liikkua tanssien, pelata lentopalloa tai kutoa Äiti Teresa peittoja.

  • Kurssit tarjoavat mahdollisuuden pysähtyä itselle tärkeän teeman ääreen pitemmäksikin ajaksi ei vain keskustellen vaan vaikkapa maalaten.

  • Retriitit ja rukouspiirit ovat mahdollisuus sisäiseen hengelliseen uudistumiseen.

Löydät yksityiskohtaista tietoa toiminnasta seurakuntien sivuilta ja näiden sivujen tapahtumakalentereista . Voit myös osallistua muun kuin oman seurakuntasi toimintaan.

Voit myös ehdottaa uutta toimintaa!

* * *


Toivo on kykyä haluta, että huominen olisi.
Minulle ja sinulle. Ja myös meidän jälkeemme."

(Martti Lindqvist: Toivosta ja epätoivosta)