Kampin kappeli

Kampin kappeli tarjoaa mahdollisuuden hiljentymiseen ja kohtaamiseen keskellä vilkasta kaupungin keskustaa. Olemme auki vuoden jokaisena päivänä, ja tarjoamme mahdollisuuden keskusteluun ilman ajanvarausta.


Kesäkuussa Kampin kappeli täytti 4 vuotta ja aiemmin keväällä miljoonas kävijä astui kappelin ovesta sisään. Olemme koko neljän vuoden ajan kehittäneet toimintaamme ja samalla huomanneet, että perustehtävämme kohtaamisen ja hiljentymisen tarjoajana on pysynyt ennallaan. Molemmille on tilausta.

Viimeisen vuoden aikana olemme työskennelleet sanoittaaksemme arvoja joita pidämme työssämme keskeisenä. Nyt työ on siinä vaiheessa, että voimme julkaista Kampin kappelin arvot. Samalla kirjasimme muutaman yhteisen säännön.


Kampin kappelin arvot

Tasa-arvo

Kampin kappelin palvelut on tarkoitettu kaikille.

Kappelin säännöt ovat samat kaikille kävijöille.

Tasa-arvoisuus ei tarkoita tasapäistämistä, pyrimme huomioimaan kävijöiden yksilölliset tarpeet.

Avoimuus

Kohtaamme Kappeliin tulevat ihmiset heidän omista lähtökohdistaan käsin.

Pyrimme tarjoamaan kävijöille sen avun, mitä he tarvitsevat. Pyrimme löytämään ratkaisut yhdessä kävijän kanssa.

Kirkon työssä olemme avoimesti kristillisiä osana evankelis-luterilaista kirkkoa ja toimimme ekumeenisesti. Kaikki ihmiset vakaumuksestaan riippumatta ovat tervetulleita.

Sosiaali- ja terveysviraston työntekijät toimivat tunnustuksettomasti.Kunnioitus

Suhtaudumme arvostavasti kävijöihin ja asioihin, joita he meille kertovat. Olemme vaitiolovelvollisia ja luotettavia.

Puutumme epäkunnioittavaan käytökseen toisia kävijöitä, työntekijöitä ja kappelin toimintaa kohtaan.

Kunnioitamme kävijöiden valinnan vapautta kertoa itsestään ja tilanteestaan sen mitä he haluavat.Kampin kappelin säännöt:

  • kaikki ovat tervetulleita kappeliin

  • jokaisella on oikeus hiljentymiseen

  • kappeli on avoimesti kristillinen ja avoin kaikille

    • emme salli uskonrauhan rikkomista, rasismia tai toisten vakaumusta loukkaavaa käytöstä

  • aulassa käytäviä keskusteluita ei saa häiritä, taltioida tai kuunnella

  • kappelissa otetuista valokuvista ei saa tunnistaa henkilöitä
Yhteystiedot

Kampin kappeli
Simonkatu 7, 00100 Helsinki
arkisin 8-20, la-su 10-18
Kampin kappeliin on esteetön kulku
09 2340 2018, 050 578 1136
kampinkappeli@evl.fi
Linkki

Kampin kappeli on suomalaisesta puusta rakennettu hiljentymispaikka Narinkkatorilla. Kappelin toiminnasta vastaavat kumppanuusperiaatteella Kirkko Helsingissä ja Helsingin kaupungin sosiaalitoimi. Rakennuksen aulassa voi halutessaan keskustella, ilman ajanvarausta, joko kirkon tai sosiaalialan työntekijän kanssa. Kappelilta saa tietoa ja palveluohjausta seurakuntien ja Helsingin sosiaaliviraston palveluista. Kappelissa työskentelee 4 sosiaaliohjaajaa, pappi, toiminnanjohtaja, diakoni, kirkon nuorisotyönohjaaja ja 2 suntiota sekä vahtimestareita.

Kappeli on ekumeeninen ja toivottaa kaikki tervetulleiksi uskonnosta, elämänkatsomuksesta tai taustasta riippumatta. Kappelissa ei pääsääntöisesti järjestetä kirkollisia toimituksia, mutta erilaisista teemapäivistä ja muusta toiminnasta ilmoitetaan erikseen Helsingin seurakuntien ja kaupungin nettisivuilla. Ryhmien toivotaan ottavan yhteyttä ennen vierailua suoraan Kappeliin, mikäli halutaan opastusta tai esittelyä Kappelin toiminnasta.