Etusivu > Yhteinen toiminta > Yhteinen seurakuntatyö >

Lehtisaaren nuorisokoti

Lehtisaaren nuorisokoti

Lehtisaaren nuorisokoti tarjoaa turvallisen kasvuympäristön 13- 18 -vuotiaille tytöille, jotka tarvitsevat pitkäaikaista tai kiireellistä sijoitusta. Nuorisodissa on kaksi osastoa, Noomi ja Ruut sekä asumisharjoitteluyksikkö kolmelle. Paikkoja on yhteensä 12 nuorelle. Turvaamme nuorelle välittävän, kasvua ja kehitystä tukevan, kodinomaisen kasvuympäristön.

Nuorisokoti sijaitsee Helsingin Lehtisaaressa ja sen omistaa Helsingin seurakuntayhtymä. Palvelunostajina toimivat kunnat. Nuorisokoti on perustettu vuonna 1945. Vuonna 1968 nuorisokoti siirtyi Lehtisaareen kauniille merenrantatontille. Henkilökuntamme koostuu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista, jotka pitävät nuoresta huolta sekä auttavat ja tukevat häntä elämässä eteenpäin. Teemme yhteistyötä nuorten perheiden, eri ammattiryhmien, tukiverkostojen ja ennen kaikkea nuoren itsensä kanssa. Nuori saa omaohjaajaparin, joka paneutuu erityisesti hänen asioihinsa ja hyvinvointiinsa.

Arvot

Lehtisaaren nuorisokodissa arvostamme yksilöllisyyttä ja hyväksymme nuoren sellaisena kun hän on. Nuorisokodissa vaalimme kristillisiä lähimmäisenrakkauteen perustuvia arvoja. Toimintamme perustana ovat yhteisöllisyys, selkeät ja turvalliset rajat sekä omaohjaajasuhde.

Elämä

Nuorisokodissa harjoitellaan arjen perusaskareita ja vastuulliseksi nuoreksi aikuiseksi kasvamista yhteisten pelisääntöjen ja arkirutiinien avulla. Nuorisokodista lähdetään aamulla kouluun, töihin tai aloitetaan muu päiväohjelma. Iltaisin harrastetaan, tavataan kavereita, vietetään aikaa yhdessä ja otetaan osaa nuorisokodissa järjestettävään yhteiseen toimintaan. Viikoittaisissa Lövö-illoissa teemme hauskoja ja toiminnallisia aktiviteettejä. Toimintaviikonloppuisin ja koulujen loma-aikoina suunnittelemme ja teemme yhdessä jotain mukavaa sekä nautimme toistemme seurasta.

Yhteystiedot

Lehtisaaren nuorisokoti
Liljasaarentie 1 A, 00340 HELSINKI
09 2340 2586 (Ruut)
09 2340 2601 (Noomi)
Faksi: 09 2340 2595
ysk.lehtisaari@evl.fi
Reittiopas

Nuorisokodin johtaja
09 2340 2587

Lehtisaari muualla

Kirkko & kaupunki: Tyttöjen turva säilyy Lehtisaaressa Kirkko ja kaupunki: Nuorisokotiin muuttaminen oli lottovoitto