AJANKOHTAISTA

SUOMEN SOSIAALIFOORUMI 1.4.2017 myös Seurakuntien talossa, Kolmas linja 22.

Sosiaalifoorumin koko ohjelma löytyy osoitteesta: sosiaalifoorumi.fi/ohjelma.

Seurakuntien tapahtumaan tuottamasta ohjelmasta tarkemmin sivulla:

Etusivu > Yhteinen toiminta > Yhteinen seurakuntatyö > Yhteiskunta­vastuu > Suomen sosiaalifoorumi

***********************************************************************

Seurakuntien yhteiskunnallisen työn ja ammatillisten aluejärjestöjen pääkaupunkiseudulla toimivien paikallisjärjestöjen 3+1-ryhmä järjestää yhdessä seminaarin ikäsyrjinnästä työelämässä. Ohjelma:


Ikäsyrjintä tappaa -keskustelutilaisuus 1.4.2017

Ikäsyrjintä koskettaa yhä nuorempia, se ei ole enää vain yli 50-vuotiaiden todellisuutta. Entistä useampi alle 30-vuotias kokee eriarvoista kohtelua nuoren ikänsä vuoksi. Toisaalta poliittisessa keskustelussa puhutaan kauniisti työurien pidentämisestä, mutta jo monen 40-vuotiaan työnhaussa eteen nousee ikämuuri.

Ikäsyrjintä tappaa syömällä resursseja muun muassa syrjinnän aiheuttamien fyysisten ja henkisten terveysongelmien kautta, sekä näivettämällä yhteiskunnan osaamispääoman kehittämistä ja hyödyntämistä. Miten ikäsyrjintä ilmenee, millä aloilla sitä koetaan eniten ja miten voisimme ehkäistä sitä?

Ikäsyrjintä tappaa –paneelissa aiheesta keskustelevat

* erikoistutkija Marjut Pietiläinen (Tilastokeskus),

* Senior Partner Advisor Pirjo Varjus-Pitkälä (MPS) ja

* lakimies Pertti Hyvärinen (YKN).

Keskustelun moderaattoreina toimivat AKAVA Uusimaan edustaja 3+1-ryhmässä, kehitysjohtaja Ainokaisa Saarinen (Telia Company) ja yhteiskunnallisen työn pastori Hilkka Niemistö..

Ikäsyrjintä tappaa -paneeli järjestetään 1.4.2017 kello 14 Seurakuntien talossa (Kolmas linja 22b, tila Silvennoinen, 4 krs). Ei ennakkoilmoittautumista.

3+1 –ryhmän järjestämä tilaisuus on osa Sosiaalifoorumin ohjelmaa.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisesta aiheesta!

Lisätietoa paneelista: Hilkka Niemistö, seurakuntayhtymän yhteiskunnallisen työn pastori , 050 3877 152 , hilkka.niemisto@evl.fi ja Ainokaisa Saarinen, AKAVA Uusimaan edustaja 3+1-ryhmässä, kehitysjohtaja (Telia Company), 3+1-työryhmän pj.

040 5063800, ainokaisa.saarinen@teliacompany.com.

************************************************************************

VARIKKO -RYHMÄ TYÖNHAKIJOILLE

kokoontuu edelleen Kallion seurakunnan tiloissa, teatteri Kalliossa, Siltasaarenkatu 28. Kysy ryhmästä suoraan yhteiskuntatyön diakoni Kati Heliniltä, sp: kati.helin@evl.fi, 050-3803254.


************************************************************************

LÄHDE MUKAAN MYÖS ENSI KESÄNÄ-

pienyrittäjä, freelancer, itse itsensä työllistäjä

LOMALEIRILLE LEHMIRANTAAN

Lisätietoja: Marja Kotakorpi, sp. marja.kotakorpi@evl.fi


************************************************************************

HIROSHIMA -ILTA 6.8.2017 klo 21 Oopperan rannassa, amfiteatterissa.

Tilaisuus kestää tunnin ja sen jälkeen on mahdollisuus laskea rauhankynttilöitä (á 2€) pimenevälle Töölönlahdelle. Tervetuloa muistamaan Hiroshiman ja Nagasakin uhreja.


TYÖN MESSU vuonna 2016

Yhteiskunnallinen työn messu kokoaa jälleen ensi marraskuussa, 22.11. kello 18 Kallion kirkkoon ammattiyhdistysväkeä, luottamusmiehiä, takapenkkiläisiksi itsensä kokevia ja yhteiskunnan kehittämisestä kiinnostuneita.

Puhe STTK:n puheenjohtaja Antti Palola.

Musiikki Senni Valtonen: kantele, kansanpuhaltimet, nyckelharppa. Kansansävelmiä, improvisaatioita ja virsimelodioita.

Mukana 3+1-ryhmän jäseniä erilaisissa tehtävissä. Kirkkokahvit messun jälkeen kirkkotilassa.

Työn messu järjestetään nyt yhdettätoista kertaa. Työn messu on ainoa messu Suomessa, jonka järjestäjissä on mukaan ay-liike, sen aluejärjestöjen kautta. Puhujana on aina ammattiyhdistysliikejohtaja tai yhteiskunnallinen vaikuttaja.

Järjestäjät:

  • 3+1-ryhmä
  • Helsingin seurakuntien yhteiskunnallinen työ
  • Vantaan seurakuntien yhteiskunnallinen työ
  • Kallion seurakunta

Lue lisää Työn messusta viime vuoden

MITÄ SEURAKUNTIEN YHTEISKUNNALLINEN TYÖ ON?

Me muun muassa

  • Tuemme aikuisia elämään uskonsa todeksi omassa arkiympäristössään. Aineksia tähän tarjoamme MAAN SUOLA -illoissa, joissa ensin nautitaan kasviskeittoa, keskustellaan kiinnostavien puheenvuorojen pohjalta ja annetaan tilaa musiikin voimalle ja ajattelun ihmeelle. Iltateet. Kerran kuussa, kello 17-19.15 (Tuomiokirkkoseurakunta/Hannu Varkki ja ryhmä - ks Maan suora -facebook-sivut.)

  • Etsimme yhteiskunnan ja yhteisöjen lainalaisuuksia sekä kristittyjen vastuuta oikeudenmukaisuuden, rauhan ja luomakunnan eheyden toteuttamiseksi. Järjestämme rauhanjärjestöjen kanssa perinteisen HIROSHIMA-illan 6.8. klo 21 Oopperan rannassa Amfiteatterissa. Tunnin tilaisuuden jälkeen lähetämme rauhanlyhtyjä pimenevälle Töölönlahdelle. Me emme unohda ja autamme muitakin muistamaan sodan hintaa. (Heidi Rautionmaa ja Rauhanliitto)

  • Toimimme yhteistyössä yhteiskunnan eri tahojen kanssa työelämän ja muiden ajankohtaisten yhteiskuntaeettisten kysymysten esille nostamiseksi. Käymme keskustelua mm ammattiyhdistysliikkeen aluejärjestöjen kanssa ja tuotamme SUOMEN SOSIAALIFOORUMIIN seminaarin niistä eettisistä kysymyksistä, joita työpaikkojen luottamusmiehet työssään kohtaavat. Yhdessä järjestämme marraskuussa Kallion kirkossa TYÖN MESSUN. Siinä puhuu aina ei-teologi, ay-johtaja tai yhteiskunnallinen vaikuttaja. (Raija Korhonen ja 3+1-ryhmä).

  • Tarjoamme työtä etsiville ja pätkätöiden välistä pois pyrkiville VARIKON, jossa tankata kuluttavan työnhaun tunnelmissa. Between jobs -ryhmä kokoontuu Teatteri Kallion tiloissa, Siltasaarenkatu 28. (Kallion srk/Kati Helin)

  • Yhteiskunnallisessa työssä alkoi syksyllä 2015 ESR-rahoitteinen hanke PIENYRITTÄJIEN tukemiseksi yhteistyössä Työterveyslaitoksen ja NewCo YritysHelsingin kanssa. Annamme KESKUSTELUAPUA yrittäjänä jaksamisen kysymyksissä ja yritysneuvontaa kaupungin tiloissa, tarjoamme verkottumisfoorumin, kulttuuri-iltoja ja työkykyä kohentavan LOMALEIRIN. (Marja Kotakorpi ja osatoteuttajat)

  • Yhteiskunnallisen työn pastorina toimii Raija Korhonen; raija.korhonen (at)evl.fi; puh. 050-3019616 sekä Hilkka Niemistö; hilkka.niemisto@evl.fi. Yhteiskunnallisen työn ESR-rahoitteisessa pienyrittäjähankkeessa toimii vetäjänä pastori Marja Kotakorpi. Avoimet ovet uskonto- ja kulttuuridialogiin hankkeen uskontodialogipappina toimii Heidi Rautionmaa; heidi.rautionmaa@evl.fi.


YHTEISKUNNALLINEN TYÖ

Yhteystiedot:

Raija Korhonen
Yhteiskunnallisen työn pastori, työnohjaaja (STOry), TM, Huk

Yhteiskunta ja kulttuuri -tiimin tiimiesimies Jukon pääluottamusmies HSRKY:ssä

(09) 2340 2507; 050-3019616
Kolmas linja 22, 00530 Helsinki
raija.korhonen(at)evl.fi

Hilkka Niemistö Yhteiskunnallisen työn pastori, TT

050 3877 152; hilkka.niemisto@evl.fi

Pienyrittäjän tuki:

Marja Kotakorpi
projektipäällikkö, TM, pastori Verkostoyhteistyöllä työhyvinvointia mikroyrittäjille ESR-hanke
(09) 2340 2515; 050 594 2374
marja.kotakorpi@evl.fi

www.pienyrittäjäntuki.fi


Avoimet ovet uskonto- ja kulttuuridialogiin:

Heidi Rautionmaa, uskontodialogipappi

heidi.rautionmaa@evl.fi


PYHÄ ARKI

Kirkon yhteiskunnallinen työ Helsingissä julkaisi toukokuussa 2014 Voima-lehden välissä lehden Pyhä arki. Se avautuu alimman linkin kautta:

Pyha_arki_web.pdf (pdf, 2.31 Mt) Pyha_arki_web_ok.pdf (pdf, 2.31 Mt)