AJANKOHTAISTA

VARIKKO -RYHMÄ TYÖNHAKIJOILLE

kokoontuu edelleen Kallion seurakunnan tiloissa, teatteri Kalliossa, Siltasaarenkatu 28. Seuraa Kirkkoa ja kaupunkia Kallion seurakunnan ilmoituksia. Voit myös kysyä ryhmästä suoraan yhteiskuntatyön diakoni Kati Heliniltä, sp: kati.helin@evl.fi, 050-3803254.


TYÖN MESSU

tiistaina 22.11.2016 kello 18.00 Kallion kirkossa.

Puhe: Antti Palola, STTK:n puheenjohtaja

Musiikki: Senni Valtonen, kantele, kansansoittimet, nyckelharppa. Kansansävelmiä, improvisaatiota ja virsimelodioita.

************************************************************************

LÄHDE MUKAAN MYÖS ENSI KESÄNÄ-

pienyrittäjä, freelancer, itse itsensä työllistäjä

LOMALEIRILLE LEHMIRANTAAN

Lisätietoja: Marja Kotakorpi, sp. marja.kotakorpi@evl.fi


************************************************************************

HIROSHIMA -ILTA 6.8.2016 klo 21 Oopperan rannassa, amfiteatterissa.

Puhujina kansanedustaja Pekka Haavisto ja kirjailija Sirpa Kähkönen, musiikki Mari Rantasila, juonto Laura Lodenius. Tilaisuus kestää tunnin ja sen jälkeen on mahdollisuus laskea rauhankynttilöitä (á 2€) pimenevälle Töölönlahdelle. Tervetuloa muistamaan Hiroshiman ja Nagasakin uhreja.


TYÖN MESSU

Yhteiskunnallinen työn messu kokoaa jälleen ensi marraskuussa, 22.11. kello 18 Kallion kirkkoon ammattiyhdistysväkeä, luottamusmiehiä, takapenkkiläisiksi itsensä kokevia ja yhteiskunnan kehittämisestä kiinnostuneita.

Puhe STTK:n puheenjohtaja Antti Palola.

Musiikki Senni Valtonen: kantele, kansanpuhaltimet, nyckelharppa. Kansansävelmiä, improvisaatioita ja virsimelodioita.

Mukana 3+1-ryhmän jäseniä erilaisissa tehtävissä. Kirkkokahvit messun jälkeen kirkkotilassa.

Työn messu järjestetään nyt yhdettätoista kertaa. Työn messu on ainoa messu Suomessa, jonka järjestäjissä on mukaan ay-liike, sen aluejärjestöjen kautta. Puhujana on aina ammattiyhdistysliikejohtaja tai yhteiskunnallinen vaikuttaja.

Järjestäjät:

  • 3+1-ryhmä
  • Helsingin seurakuntien yhteiskunnallinen työ
  • Vantaan seurakuntien yhteiskunnallinen työ
  • Kallion seurakunta

Lue lisää Työn messusta viime vuoden

MITÄ SEURAKUNTIEN YHTEISKUNNALLINEN TYÖ ON?

Me muun muassa

  • Tuemme aikuisia elämään uskonsa todeksi omassa arkiympäristössään. Aineksia tähän tarjoamme MAAN SUOLA -illoissa, joissa ensin nautitaan kasviskeittoa, keskustellaan kiinnostavien puheenvuorojen pohjalta ja annetaan tilaa musiikin voimalle ja ajattelun ihmeelle. Iltateet. Kerran kuussa, kello 17-19.15 (Tuomiokirkkoseurakunta/Hannu Varkki ja ryhmä - ks Maan suora -facebook-sivut.)

  • Etsimme yhteiskunnan ja yhteisöjen lainalaisuuksia sekä kristittyjen vastuuta oikeudenmukaisuuden, rauhan ja luomakunnan eheyden toteuttamiseksi. Järjestämme rauhanjärjestöjen kanssa perinteisen HIROSHIMA-illan 6.8. klo 21 Oopperan rannassa Amfiteatterissa. Tunnin tilaisuuden jälkeen lähetämme rauhanlyhtyjä pimenevälle Töölönlahdelle. Me emme unohda ja autamme muitakin muistamaan sodan hintaa. (Heidi Rautionmaa ja Rauhanliitto)

  • Toimimme yhteistyössä yhteiskunnan eri tahojen kanssa työelämän ja muiden ajankohtaisten yhteiskuntaeettisten kysymysten esille nostamiseksi. Käymme keskustelua mm ammattiyhdistysliikkeen aluejärjestöjen kanssa ja tuotamme SUOMEN SOSIAALIFOORUMIIN seminaarin niistä eettisistä kysymyksistä, joita työpaikkojen luottamusmiehet työssään kohtaavat. Yhdessä järjestämme marraskuussa Kallion kirkossa TYÖN MESSUN. Siinä puhuu aina ei-teologi, ay-johtaja tai yhteiskunnallinen vaikuttaja. (Raija Korhonen ja 3+1-ryhmä).

  • Tarjoamme työtä etsiville ja pätkätöiden välistä pois pyrkiville VARIKON, jossa tankata kuluttavan työnhaun tunnelmissa. Between jobs -ryhmä kokoontuu Teatteri Kallion tiloissa, Siltasaarenkatu 28. (Kallion srk/Kati Helin)

  • Yhteiskunnallisessa työssä alkoi syksyllä 2015 ESR-rahoitteinen hanke PIENYRITTÄJIEN tukemiseksi yhteistyössä Työterveyslaitoksen ja NewCo YritysHelsingin kanssa. Annamme KESKUSTELUAPUA yrittäjänä jaksamisen kysymyksissä ja yritysneuvontaa kaupungin tiloissa, tarjoamme verkottumisfoorumin, kulttuuri-iltoja ja työkykyä kohentavan LOMALEIRIN. (Marja Kotakorpi ja osatoteuttajat)

  • Yhteiskunnallisen työn pastorina toimii Raija Korhonen; raija.korhonen (at)evl.fi; puh. 050-3019616. Yhteiskunnallisen työn ESR-rahoitteisessa pienyrittäjähankkeessa toimii vetäjänä pastori Marja Kotakorpi.


YHTEISKUNNALLINEN TYÖ

Yhteystiedot:

Raija Korhonen
Yhteiskunnallisen työn pastori, työnohjaaja (STOry), TM, Huk

Yhteiskunta ja kulttuuri -tiimin tiimiesimies Jukon pääluottamusmies HSRKY:ssä

(09) 2340 2507; 050-3019616
Kolmas linja 22, 00530 Helsinki
raija.korhonen(at)evl.fi

Pienyrittäjän tuki:

Marja Kotakorpi
projektipäällikkö, TM, pastori Verkostoyhteistyöllä työhyvinvointia mikroyrittäjille ESR-hanke
(09) 2340 2515; 050 594 2374
marja.kotakorpi@evl.fi

www.pienyrittäjäntuki.fi

PYHÄ ARKI

Kirkon yhteiskunnallinen työ Helsingissä julkaisi toukokuussa 2014 Voima-lehden välissä lehden Pyhä arki. Se avautuu alimman linkin kautta:

Pyha_arki_web.pdf (pdf, 2.31 Mt) Pyha_arki_web_ok.pdf (pdf, 2.31 Mt)