18.04. Onneksi olkoon: Valto, Valdemar | Palaute
Malmin hautausmaa

Kaatumisvaarassa olevat hautakivet

06.04.2018, 14:51
Kaatumisvaarassa olevien hautakivien hallittu kaataminen aloitetaan elokuussa 2018

Hautausmailla suoritetussa vaarojen ja haittojen arvioinnissa on todettu, että kallistuneiden hautamuistomerkkien mahdollinen äkillinen kaatuminen muodostaa selkeän tapaturmariskin hautausmaan asiakkaille ja työntekijöille. Uudenmaan työsuojelupiiri on velvoittanut hautausmaan ryhtymään toimenpiteisiin tapaturmien ehkäisemiseksi. Tästä syystä seuraammekin muistomerkkejä jatkuvasti turvallisuusnäkökulmasta. Vastuu muistomerkin huollosta, myös sen oikaisu tarvittaessa, kuuluu hautaustoimilain mukaisesti omaisille.

Haudoille, joiden hautakivi on kaatumisvaarassa, on laitettu ilmoitus syksyn 2017 tarkistuksen yhteydessä. Kehotuksessa omaisia pyydetään huolehtimaan muistomerkin kunnostuksesta 31.7.2018 mennessä. Hautakivet, joita ei ole oikaistu määräaikaan mennessä, tullaan hautausmaan toimesta laskemaan hallitusti alas pohjakiven päälle. Näin hautakivi saadaan vaarattomaksi.

Muistomerkin oikaisuja hoitavat paikkakunnalla toimivat hautakiviliikkeet. Myös hautausmaan toimesta tehdään hautakivien oikaisuja työtilanteen salliessa. Oikaisusta voi tiedustella tarjousta hautausmaan toimistosta 15.4.2018 asti.

Muistomerkkiä oikaistessa ja kunnostettaessa tulee varmistaa, että kivessä on Helsingin seurakuntayhtymän muistomerkkiohjeistuksen mukainen tapitus ja kiven asennus tehdään ohjeistuksen edellyttämälle murskepohjalle. Muistomerkeistä löydät lisätietoa täältä sekä oikeasta sivupalkista. Tulosteena ohjeistus on saatavilla hautausmaan toimistosta.

Malmin hautausmaan toimisto

p. 09 2340 2850

malmi.hsrky@evl.fi