05.07. Onneksi olkoon: Unto, Untamo | Palaute
Munkkivuoren kirkko

Lapset tukivat Yhteisvastuuta konsertilla ja kakkukesteillä

Munkkiniemen seurakunta

13.02.2019, 09:54
-Minä osaan tehdä monta asiaa, iloista ja mukavaa, lauloivat Munkin seudun lapset lastenkonsertissa ja kakkukesteillä lauantaina 9.2.2019 Munkkivuoren kirkossa. Konsertin kesto oli noin puoli tuntia ja se sopi kaikenikäisille. Konsertin jälkeen Munkkivuoren seurakuntasalissa oli tarjolla iso kokoelma vapaaehtoisten leipurien tekemiä kakkuja jokaiseen makuun. Tapahtuma oli niin suosittu, että eteiseen muodostui melkoinen jono. Lapset ja heidän vanhempansa osallistuivat vapaaehtoisella kakkumaksulla Yhteisvastuukeräykseen 2019, joka tukee vähävaraisten lasten ja nuorten koulutusta kotimaassa ja maailman katastrofialueilla.
Munkkiniemen seurakunnan kakkukestit Yhteisvastuu 2019

Tule Sinäkin arjen enkeliksi Munkkiniemeen!

Koulutus on yksi vaikuttavimmista tavoista edistää yhteiskunnan kehitystä ja eriarvoisuuden vähentämistä. Tiesitkö että vuoden 2016 tulonjakotilastojen mukaan joka kymmenes suomalaisista lapsista kuuluu pienituloiseen kotitalouteen? Tämä tarkoittaa 110 000 lasta. Katastrofialueilla taas lasten paras turva on, että arki jatkuu ja koulutus ei keskeydy.

Vähävaraisten lasten määrä Suomessa on kasvussa, ja tilanteeseen vaikuttavat myös sosiaalietuuksien jäädytykset ja leikkaukset. Monien kohdalla unelmien ammatti on vaarassa jäädä haaveeksi, jos perheellä ei ole varaa maksaa opinnoista aiheutuvia kustannuksia, kuten tietokonetta, oppikirjoja tai ammatillisissa opinnoissa tarvittavia välineitä. Yhteisvastuukeräyksen 2019 tuotolla avustetaan lapsia ja nuoria näiden välttämättömien opiskeluvälineiden hankinnassa.

Maailman pahimmilla katastrofialueilla koulutus luo uskoa tulevaisuuteen ja tuo vakautta arkeen. Kun monet lapset ja nuoret ovat menettäneet luonnonkatastrofin tai konfliktien takia lähes kaiken tutun ja turvallisen, turvalliset koulurakennukset ja koulutetut opettajat auttavat lapsia toipumaan traumaattisista kokemuksista, sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen ja oppimaan tulevaisuuden kannalta elintärkeitä taitoja.

Auta lapsia ja nuoria saamaan laadukasta koulutusta ja löytämään paikkansa maailmassa! Avun kotimaahan vievät perille Kirkon diakoniarahasto ja paikallisseurakuntien diakoniatyö (molemmat 20 % keräystuotosta), ja ulkomaisiin kohteisiin Kirkon Ulkomaanapu (60 % keräystuotosta).

Yhdessä osallistuminen on hauskaa! Seuraa myöhempiä tapahtumia esitteestä ja näiltä sivuilta.

Lisätietoja Yhteisvastuusta, johon osallistuu vuosittain jopa 35 000 kerääjää: www.yhteisvastuu.fi. Tule sinäkin arjen enkeliksi tukea tarvitseville lapsille ja nuorille.

• Ota esite Munkkiniemen Yhteisvastuu-tapahtumista.

• Ilmoittaudu Yhteisvastuu-kerääjäksi Munkkiniemen seurakunnan keräyspäällikkö Jouni Hartikaiselle jouni.hartikainen@evl.fi, tarvittaessa puh. 09 2340 5152.

• Tee hyviä ostoksia Yhteisvastuu-kaupassa.

• Pyydä vaikkapa merkkipäivälahjasi Yhteisvastuulle.

• Kerro itse ideoimastasi tapahtumasta #yhteisvastuu.