04.07. Onneksi olkoon: Ulla, Ulpu | Palaute
Munkkivuoren kirkko

Täpötäysi messu avasi rippikouluvuoden

Munkkiniemen seurakunta

22.01.2019, 15:42 /  päivitetty 22.01.2019, 15:44
-Jeesus näki asiat uudella tavalla ja antoi niille uuden merkityksen. Hän ei vain muuttanut maailmaa vaan käänsi sen ylösalaisin. Hän näki jokaisessa mahdollisuuden ja oli ehdoitta ihmisen puolella, kuvasi kirkkoherra Leo Glad keskikäytävältä pitämässään saarnassa rippikoulunsa aloittaville täpötäydessä Munkkivuoren kirkossa. Sunnuntaina 20.1.2019 kirkkoon kutsuttiin kaikki tänä vuonna rippikoulunsa aloittavat nuoret ja heidän vanhempansa. Tapahtuma aloitti puoli vuotta kestävän rippikoulukauden, jonka aikana kerätään merkintöjä riparipassiin. Munkkiniemen seurakunnassa järjestetään tänä vuonna kolme rippikoululeiriä.

Sunnuntain evankeliumiteksti oli Kaanaan häistä, joissa Jeesus osallistui ihmisten tärkeään juhlaan. Saarnan viestinä oli, että Jeesus on tullut tuomaan vanhoihin leileihin kokonaan uutta sisältöä. Kirkkoherra Leo Glad totesi, että Jeesus ei tullut kumoamaan uskonnon opetuksia, vaan katsomaan niitä ihmisen näkökulmasta. Jeesuksen tarkoitus on, että katsomme toinen toisiamme silmiin lämpimällä, hyvää tuottavalla katseella. Näin hyvä kiertää.

-Jeesus suhtautui naisiin tasa-arvoisesti, asetti lapsen esikuvaksi, hän suhtautui eri kansoihin, rotuihin ja uskontoihin tasa-arvoisesti. Hän suhtautui sairaisiin, vammaisiin, syrjäytyneisiin, vähäosaisiin, mielisairaisiin, poikkeaviin, rikkaisiin, köyhiin, ylipäänsä kaikkiin ihmisiin yksilöinä, hänelle erityisen tärkeinä, kunnioittavasti, hyväksyvästi ja rakastavasti. Uskonnollisille vallanpitäjille oli liikaa, kun Jeesus puhui, että ihminen ei ole uskonnollista säädöstä varten vaan säädös on ihmistä varten, saarna jatkui. -Yhä vieläkin ”Sen tien kulkijat”, joka on kristittyjen vanha nimitys ja otettu käyttöön seurakunnassamme, saavat uuden tarkoituksen juuri niihin elämänkysymyksiin jotka ovat tärkeitä heille juuri nyt.

Munkkiniemen seurakunnassa nuorisotyöstä vastaava pastori Riikka Kuusisalo ja nuorisotyönohjaaja Hetu Saarinen olivat vastaanottamassa rippikoululaisia.