04.10. Onneksi olkoon: Saija, Saila, Frans | Palaute
Paavalin seurakunta

Seurakunta ilman kirkkoa? Vaalipaneeli Redin Sillalla

Kalenteri ja kellosymboli11.08.2022 klo 18:00 - 19:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliREDIn Silta, Hermannin rantatie 5, 00580 Helsinki

Seurakuntavaalit lähestyvät! Helsingin seurakunnat ja vaaleilla valittavat uudet luottamushenkilöt ovat tulevalla kaudella suurten taloudellisten kysymyksien äärellä. Ympäri Helsinkiä on painetta luopua kirkoista ja muista seurakuntien tiloista.

Miten tämän taloudellisen paineen alla tulisi toimia? Mitä kirkosta luopuminen tekee seurakunnan identiteetille? Mitä käy kirkon eri toimintamuodoille, kun tiloista luovutaan? Millaisia vaihtoehtoja kirkkojen tilalle voisi löytyä? Vaarantuuko kirkon perustehtävä? Vaaleissa valittavat luottamushenkilöt ovat päättämässä, millaisia vastauksia seurakunnat näihin kysymyksiin antavat.

Vaalipanelisteina ovat seurakuntalaiset eri puolilta Helsinkiä: Anna Saurama Munkkiniemen seurakunnasta, Mio Kivelä Kalliosta, Satu Ketonen Oulunkylästä ja Jenni Kivistö Paavalin seurakunnasta.

Paneeli järjestetään kauppakeskus Redissä seurakuntien Silta-tilassa torstaina 11.8. klo 18 alkaen. Tilaisuutta voit seurata myös striimattuna Kirkko Helsingissä -YouTube-kanavalta.

Tervetuloa mukaan!

Yhteyshenkilö: Hanna Yletyinen
Puhelin: 050 380 4087
Sähköposti: hanna.yletyinen@evl.fi