07.08. Onneksi olkoon: Lahja | Palaute
Pitäjänmäen seurakunta

Ekavauvaryhmä Pitäjänmäen seurakunnassa alkusyksyllä 2020

Pitäjänmäen seurakunta

29.05.2020, 15:18 /  päivitetty 12.06.2020, 13:22
Hei sinä alle 8 kuukauden ikäisen vauvan vanhempi! Pitäjänmäen seurakunnassa järjestetään ekavauvojen ryhmiä. Seuraava ryhmä alkaa torstaina 27.8.2020, ilmoittautumisaika on ke. 5.8. - pe 20.8.
Vauvan ja aikuisen käsi koskettavat toisiaan

Ekavauvojen ryhmä on vertaisryhmä alle 8 kuukauden ikäisten esikoisvauvojen äideille. Se on myös tietenkin näiden vauvojen eka kaveriporukka! Ekavauvojen ryhmä tarjoaa toiminnallisia ideoita varhaiseen vuorovaikutukseen vauvan kanssa ja vertaistukea vanhemmuuteen.

Ryhmässä vaihdetaan vauva-arjen ajankohtaisia kuulumisia iloineen ja huolineen. Joka kerralla lorutellaan, leikitään ja musisoidaan vanhemman ja vauvan vuorovaikutusta vahvistaen. Lisäksi keskustellaan perhe-elämän asioista seurakunnan varhaiskasvattajien pitämien alustusten ja toiminnallisten harjoitteiden siivittäminä.

Ekavauvojen ryhmä toteutetaan suljettuna noin 8 kerran kokonaisuutena, minkä vuoksi ryhmään ilmoittaudutaan etukäteen. Ekavauvojen ryhmiä ohjaavat seurakunnan varhaiskasvattajat. Ryhmille on mahdollisuuksien mukaan tarjottu mahdollisuutta jatkaa omatoimisia kokoontumisia kerhotiloissa ohjattujen ryhmäkertojen päätyttyä. Osallistujien ideat ja toiveet vaikuttavat ryhmäkertojen ohjelmaan.

Ryhmä on maksuton ja osallistumiselle ei ole muita kriteerejä kuin se, että esikoisvauvasi on ryhmän alkaessa 0-8 kuukauden ikäinen.

Ryhmille on perinteisesti pidetty päätösjuhlat (la/su) ja myös isien ja vauvojen omat iltakokoontumiset ovat mahdollisia toiveiden mukaan - isäillat saivat syksyllä 2019 paljon hyvää palautetta.

Alkusyksyn 2020 ekavauvaryhmä kokoontuu torstaisin klo 13.30-15 Pitäjänmäen kirkon päiväkerhotiloissa alkaen 27.8. (ohjatut kerrat jatkuvat lokakuun loppupuolelle).

Ilmoittaudu mukaan 5.8.-20.8. välisenä aikana TÄSTÄ (Linkki toimii 5.8.2020 klo 9.00 alkaen). Käyttäessäsi asiointipalvelua ensimmäistä kertaa tarvitset tunnistautumiseen nettipankkitunnukset.

Lisätietoja antaa varhaiskasvatuksen ohjaaja Sanna Yli-Koski-Mustonen (etunimi.sukunimi@evl.fi) p. 040 519 0402, huom: kesälomalta paluu maanantaina 3.8.

Voidaksemme kokoontua väljästi otamme ryhmään mukaan enintään 10 äitiä vauvoineen, ilmoittautumisjärjestyksessä.

Mikäli koronavirus laittaa syyskaudella kapuloita rattaisiin kasvokkain kokoontumisen osalta niin päätämme yhdessä osallistujien kanssa miten jatkamme ryhmätoimintaa. Meillä ohjaajilla on loppukeväältä hyviä kokemuksia vauvaryhmästä videoyhteyksin helppokäyttöisellä meet.jit.si -alustalla. Lupaamme, että ekavauvaryhmä tullaan siis joka tapauksessa toteuttamaan tavalla tai toisella.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaamme!

PS. Pitäjänmäen seurakunta tarjoaa myös avointa (=ei ennakkoilmoittautumista) perhekerhotoimintaa useampana viikonpäivänä, niin aamupäivä- kuin iltapäiväaikaan. Kirkkomuskarissamme on kaksi vauvaryhmää tarjolla. Kaikenikäisille suunnatussa Olkkarissa keskiviikkoiltaisin hyvän yhteisöllisen päivällisen äärellä on tavattavissa myös muita vauva- ja taaperoperheitä.