07.08. Onneksi olkoon: Lahja | Palaute
Pitäjänmäen seurakunta

Pitäjänmäen kirkkomuskariin syyskaudella 2020

Pitäjänmäen seurakunta

28.05.2020, 16:10 /  päivitetty 12.06.2020, 13:26
Pitäjänmäen kirkkomuskarin syyskausi 2020 alkaa torstaina 10.9. ja jatkuu ensimmäiseen adventtiin saakka. Ilmoittautumisaika on 5.-31.8. Ryhmiä on vauvoille ja taaperoille (1v.) sekä perheryhmä 1-5 -vuotiaille yhdessä oman aikuisen kanssa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja kauden aikana voi päästä mukaan mahdollisille vapaille paikoille.
Musiikkileikkikoulunopettaja hymyilee käsissään viisikielinen kantele

MITÄ ON KIRKKOMUSKARI?

Pitskun kirkkomuskarissa lauletaan, leikitään, lorutellaan, soitetaan eri soittimia sekä toimitaan luovasti ja moniaistisesti musiikin äärellä (musiikkiliikunta, musiikkimaalaus, musiikkirentoutus). Kirkkomuskari on ilon ja riemun paikka. Muskari kehittää lapsen oppimisvalmiuksia ja perheen lauluvarastoa sekä vanhempien ja lasten välistä vuorovaikutusta. Muskarin voi aloittaa kahden kuukauden – viiden vuoden iässä yhdessä oman aikuisen kanssa.

Muskari on tavoitteellista, lapsen kokonaisvaltaista kehitystä tukevaa varhaisiän musiikkikasvatusta. Se vahvistaa muun muassa lapsen itseilmaisua, sosiaalisia taitoja, motorista kehitystä, rytmitajua ja tarkkaavaisuutta. Muskaritoimintaa ohjaa musiikkileikkikoulunopettaja (varhaisiän musiikkipedagogi AMK) Kati Rantala.

Kirkkomuskari on portti kotiseurakuntaan. Siellä voi kokea lämpimän, yhteisöllisen ilmapiirin ja Taivaan Isän hoivaavan kosketuksen. Kirkkomuskari tukee vanhempia lasten kristillisessä kasvatuksessa. Tutuksi tulevat lastenlaulujen ohella monet Lasten Virsi-, Kirkkomuskari- ja Urkumuskari -kirjojen ihanat uudet laulut.

Muskariaamujen yhteydessä on koronaohjeistusten salliessa käytettävissä leikki- ja eväshuone omien eväiden lämmittämiseen ja muihin perheisiin tutustumiseen ja yhdessä oloon.

MISSÄ JA MILLOIN?

Pitäjänmäen kirkossa (väljästi kirkkosalissa), os. Turkismiehenkuja 4, 00370 Helsinki

Kausi: 10.9.-26.11.2020 (syyslomalla 8.10 ja 15.10.), yhteensä 10 kerran kurssi. Lisäksi kirkkomuskariperheitä kutsutaan mukaan erilaisiin perhetapahtumiin syksyn varrella (mm. sunnuntaina 4.10. mikkelinpäivän perhemessuun ja perhetapahtumaan, lauantaina 12.12. joulukuvaelmakirkkoon ja joulujuhlaan sekä sunnuntaina 20.12. Lasten kauneimpiin joululauluihin).

Ryhmien aikataulu:

9.00-9.30 Perhemuskari (1-5 v.)

9.40-10.10 Taaperomuskari (1 v.)

10.20-10.50 Taaperomuskari (1 v., sopii myös 2-vuotiaille)

11.15-11.45 Vauvamuskari (2-12 kk)

12.30-13.00 Vauvamuskari (2-12 kk)

Muskari on kestoltaan noin 30 minuuttia. Alussa ja lopussa on tovi aikaa nimikierrokselle, kuulumisten vaihtamiselle ja rauhallisille siirtymisille.

Ryhmäkoko on 4-9 osallistujaperhettä. Kevätkaudella kaikki ilmoittautuneet mahtuivat mukaan ryhmiin. Jos tulet muskariin useamman lapsen kanssa, valitse ryhmä ensisijaisesti vanhimman lapsen iän mukaan (joko klo 9.00 perhemuskari tai klo 10.30 taaperomuskari).

MITÄ MAKSAA?

Osallistumismaksu 50 euroa. Laskut lähetetään muskarikauden aikana, loka-marraskuussa. Ilmoittautuminen on sitova eikä keskeyttäville palauteta rahaa. Pikkusisaruksesta laskutetaan alennettu sisarusmaksu 25 euroa. Osallistumismaksut käytetään muskariopettajan palkkioihin ja välinehankintoihin. Muskarista on mahdollista pyytää maksualennusta tai maksuvapautusta taloudellisin perustein.

MITEN MUKAAN?

Ilmoittautuminen on avoinna 5.-31.8.2020. Ilmoittautuminen on avoinna kaikille riippumatta siitä, missä asuu tai mihin seurakuntaan kuuluu. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten nopeus kannattaa.

Täytä ilmoittautumislomake tästä (Huom! Linkki on toiminnassa 5.8. klo 9.00 alkaen ja asioidessasi ensimmäistä kertaa järjestelmä vaatii nettipankkitunnuksilla tunnistautumisen).

Lisätietoja antaa varhaiskasvatuksen ohjaaja Sanna Yli-Koski-Mustonen, sanna.yli-koski-mustonen@evl.fi ja p.040 5190402 (myös whatsapp-viestit). Lomalla 24.6.-2.8., vastaan viesteihin maanantaina 3.8.

Seuraamme koronavirukseen liittyviä ohjeistuksia tarkasti ja tarpeen vaatiessa kirkkomuskari toteutetaan muulla tavoin, kuten ulkotoimintana tai videoyhteyksin - perheiden toiveita myös kuullen. Koska musiikkileikkikoulunopettajamme on palkkiotoiminen, emme palauta rahaa mikäli muutoksia tulee kesken kauden vaan kausi toteutetaan loppuun yhdessä sovittavalla korvaavalla tavalla.

MUSKARIOPE KATIN ESITTÄYTYMINEN

"Olen pitänyt muskareita vuodesta 2016 lähtien ja valmistun musiikkileikkikoulunopettajaksi joulukuussa 2020. Olen myös kanteleensoitonopettaja, joten säestän paljon kanteleella muskareissani. Soitan kanteleen lisäksi myös ukulelea. Muskarissa haluan tarjota perheille musiikillisia elämyksiä ja eväitä musiikin harrastamiseen myös kotona."

Tästä pääset katsomaan Katin video-muskaripyhäkoulun huhtikuulta 2020.

Tervetuloa mukaan!