19.03. Onneksi olkoon: Juuso, Josefiina, Jooseppi, Joosef | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

Sirpa Kähkönen puhuu Työn messussa Kallion kirkossa

20.11.2018 klo 18:00 - 19:30 Kallion kirkko, Itäinen Papinkatu 2, 00530 Helsinki

Mitä on sovinto ja sovitus tapahtumissa, joista ei ole saanut puhua ilman seuraamuksia ja joista kukaan ei joutunut vastuuseen? Punaisten uhrien muistelua pidettiin rikoksen ihannointina ja siitä saatiin rangaistus. Moni muistaa molempien osapuolien tekoja. Miten nämä juovat ylitetään nyt? Miten ne elävät kulttuurissamme nyt?

- Mistä alkaa sovinto?

Näistä teemoista kirjailija Sirpa Kähkönen puhuu Työn messussa. Tällä kertaa messu liittyy yhteiskunnalliseen tilanteeseen ja historiaamme, onhan kulunut sata vuotta sisällissodasta ja sen haavoista. Sirpa Kähkönen on historioitsijana ja kirjailijana tutkinut ansiokkaasti ihmisten tarinoita sisällissodassa muun muassa kirjassaan Hugo. Hän on puhunut sukutaakasta, sukujen taakkasiirtymästä.

Messu on ainoa ay-liikkeen kanssa yhteistyössä pidetty messu Suomessa. Työn messun tarkoitus on nostaa esille ihmisten kysymyksiä työn maailmasta. Nyt pidettävä työn messu on 13. järjestyksessä.

Liturgina pastori Kai Sadinmaa, avustajinaan seurakuntien yhteiskunnallisen työn pappeja ja 3+1-ryhmän jäseniä.

Musiikista vastaa kanttori Tommi Niskala. Messussa laulaa Stadin ammattiopiston kuoro Stadam kanttori Jukka Ahokkaan johdolla.

Messun jälkeen teetarjoilu kirkkosalissa. Siitä huolehtii Helsingin työttömien pitopalveluryhmä.

Työn messun järjestää Kallion seurakunta ja 3+1 -ryhmä eli pääkaupunkiseudun ammatillisten aluejärjestöjen ja Helsingin ja Vantaan seurakuntien yhteiskunnallisen työn yhteistyöryhmä sekä Helsingin seurakuntayhtymän yhteiskunnallinen työ.

Messun tuottavat yhteiskunnallisen työn papit Airi Heikkinen ja Raija Korhonen.

Yhteyshenkilö: Raija Korhonen
Sähköposti: raija.korhonen@evl.fi