01.07. Onneksi olkoon: Aaro, Aaron | Palaute
Koko Helsinki

"Genesaretin maisemat" -taidenäyttely Tuomiokirkon kryptassa

Tuomiokirkkoseurakunta

Kalenteri ja kellosymboli24.06.2022 klo 11:00 - 18:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliHelsingin tuomiokirkon krypta, Kirkkokatu 18, 00100 Helsinki

"Genesaretin maisemat" -näyttely Tuomiokirkon kryptassa 14.6 - 26.6.2022.

Kuvataiteilija Selja Raudas on tunnettu suurikokoisista abstrakteista ekspressiivisistä öljyvärimaalauksista, jotka käsittelevät ihmisen ja luonnon suhdetta ja ekologista tasapainoa herkkien laitaelinympäristöjen, kuten aavikon ja jäätikön kautta. Tuomiokirkon kryptaan hän tuo nyt esille havaintoon perustuvia akvarelleja Genesaretin järven maisemista, joita hän maalasi asuessaan alueella vuoden 2020 ajan.

”Istuessani rinteellä työskentelemässä saatoin kuulla läheisen Hamamin arabikylän minareeteista rukouskutsun ja nähdä alhaalla Maria Magdalenan kotikylän Magdalan Pizza Hutin valomainoksen. -- Illan tullen palasin kotiin repussani akvarellimaalauksia, jotka eivät pyri puuttumaan syvällisemmin alueen mutkikkaaseen geopolitiikkaan. Sisällöltään teokset eivät ole uskonnollisia, vaan havaintoon perustuvia maisemamaalauksia paikoista, joilla Jeesuksen aikalaisetkin joskus kulkivat”, Raudas kuvailee teostensa syntyä.

Näyttely avoinna päivittäin klo 11-18. Vapaa pääsy!