16.06. Onneksi olkoon: Päivi, Päivikki, Päivä | Palaute | På svenska | In English

Töölön kirkko

Elokuvailta: Jeanne d'Arcin kärsimys

Töölön seurakunta

02.11.2017, 14:23 /  päivitetty 08.11.2017, 08:59

Klassikkomykkäfilmi elävällä musiikilla

Elokuvailta pidetään Töölön kirkolla torstaina 16.11. klo 18.

Vapaa pääsy, elokuvan kesto 95 min

Carl Theodor Dreyerin ohjaama elokuva Jeanne D’Arcin kärsimys (La Passion de Jeanne d’Arc, Ranska 1928) esitetään yksittäisnäytöksenä.

Elokuvan taustamusiikista vastaa nuori säveltäjä ja pianisti Niilo Rantala, jonka instrumentaaliteoksia on kuultu harvoin. Osittain vapaaseen improvisaatioon ja elokuvan teemasta nousevaan sävelmaailmaan pohjautuva musiikki koostuu Rantalan elokuvaa varten säveltämästä sarjasta Jeanne sekä hänen aiemmista pianosarjoistaan Melankolia ja Jää.

Illan isäntänä on Jan Ahonen.

* * *

Carl Theodor Dreyer (1889–1968) oli tanskalainen elokuvaohjaaja. Hän aloitti uransa Tanskassa, mutta hän teki elokuvia myös Norjassa, Ruotsissa, Saksassa ja Ranskassa. Hänet tunnetaan pelkistetystä tyylistään. Dreyerin tunnetuimpia elokuvia ovat Jeanne d’Arcin kärsimys ja Sana.

Niilo Rantala on suomalainen laulelmantekijä, joka on esiintynyt sekä yksin, että eri kokoonpanojen kanssa aktiivisesti vuodesta 2007. Rantala on keskittynyt säveltämään erityisesti runoutta. Hän on säveltänyt pidempiä kokonaisuuksia muun muuassa Saima Harmajan, Arto Mellerin, Mihaly Vacin ja Arno Kotron runoihin. Hänen ensimmäinen julkisesti esitetty performanssiteoksensa Saima kiersi Suomea vuonna 2015 kiertueen huipentuessa Kansallisteatterin Lavaklubille. Häneltä ilmestyy syksyllä 2017 kaksi ep-levyä: Kyynel sekä Erään eron anatomia.


Lisätiedot: Niilo Rantala p. 050 371 4619 / niilo.rantala@helsinki.fi

Töölön kirkko, Topeliuksenkatu 4