18.07. Onneksi olkoon: Riikka | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

Ensimmäinen Sacred Music -festivaali pidetään syyskuussa

13.08.2018, 14:33 /  päivitetty 14.09.2018, 12:45
Eri uskontojen pyhään musiikkiin keskittynyt Sacred Music Helsinki -festivaali pidetään ensimmäistä kertaa 20.-23.9.2018 Helsingissä. Festivaalin avaa intialainen Akkarai Sisters -yhtye.

Sacred Music Helsinki järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Tapahtuman järjestävät Helsingin kaupungin kansainvälinen kulttuurikeskus Caisa ja Helsingin seurakuntayhtymä. Tapahtuma tuo esille eri uskontojen musiikkia sekä ulkomaalaisten että kotimaisten yhtyeiden, kuorojen ja solistien esittämänä.

Sacred Music -festivaali on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Tapahtuman yhteydessä järjestetään seminaareja ja elokuvia. Tapahtumasta on tarkoitus tehdä vuosittainen.

Konserttitapahtuma Sacred Music Helsingin ohjelma on nyt julkaistu. Voit käydä tutustumassa ohjelmaan klikkaamalla kulttuurikeskus Caisan sivuille tehtyä tapahtumahakua. Konserttien liput ovat nyt myynnissä Lippu.fi -sivuilla.

Festivaalin tapahtumapaikka on kulttuurikeskus Caisan uudet tilat Helsingin Kalliossa osoitteessa Kaikukatu 4.

Pääkonserttien esiintyjät ovat Akkarai Sisters (Intia), Ali Ashgar Rahimi (Iran), Histan Veisaajat ja Nefes (Suomi) sekä Freilach mit Kneidlach (Suomi).

Lisäksi viikon kuluessa järjestetään konsertteja alle kouluikäisille lapsille ja koululaisille.

Tapahtuman järjestäjiä ovat Kansainvälinen Kulttuurikeskus Caisa ja Helsingin seurakuntayhtymä. Muita yhteistyökumppaneita ovat Global Music Center, Suomi-Intia-Seura, YK-liitto, Rakkautta & Anarkiaa Helsinki International Film Festival ja eri uskontojen yhteisöjä Helsingissä.

Sacred Music -festivaalin yhteydessä nähdään myös elokuvia.

Caisan salissa näytetään yhteistyössä Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin kanssa aiheeseen liittyviä elokuvia. Elokuviin on vapaa pääsy.

Perjantaina 21.9. kello 17 esitetään Xavier Giannolin elokuva The Apparation, joka käsittelee pyhän ilmestymistä.

Lauantaina 22.9. kello 17 esitetään Mohamed Ben Attian elokuva Dear Son, joka käsittelee ääri-islamisaatiota.

Sacred Music -tapahtumat muualla:

YK:n rauhanpäivän juhlaseminaari: Miten saamme rauhankellot soimaan?

Pe 21.9. klo 13–15 | vapaa pääsy | Helsingin yliopisto, Athene-rakennus, Sali 302

Rauhanpäivän teema on tänä vuonna Oikeus rauhaan. Seminaarin pääpuhuja on Helsingin yliopiston kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka. Tilaisuudessa kuullaan myös eri uskontojen ja henkisten perinteiden rauhaan ohjaavaa musiikkia. Seminaarin yhteydessä jaetaan Kultainen sääntö -palkinto.

Juhlaseminaarin järjestäjät: Helsingin yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta ja UNESCO professori Arto Kallioniemi opiskelijoineen, Itä-Suomen yliopistosta Joensuusta, Uskot ilman rajoja ry., Rauhankasvatusinstituutti ja Suomen Uskonnonopettajien Liitto.

Tutustutaan urkuihin

Su 23.9. klo 13 & 14 | vapaa pääsy | Kallion kirkko

Kauniisti soivat urut kuuluvat olennaisena osana suomalaisiin kirkkoihin. Kallion kirkon kanttorit esittelevät urkuja kaikille kiinnostuneille ja erityisesti muihin uskontokuntiin kuuluville.