07.08. Onneksi olkoon: Lahja | Palaute
Koko Helsinki

Hautajaiset, häät ja kasteet toimitetaan poikkeusjärjestelyin

Malmin seurakunta

18.03.2020, 14:05 /  päivitetty 09.04.2020, 12:43
Ihmisten kokoontumisissa voi olla läsnä valtioneuvoston linjauksen mukaisesti vain kymmenen henkilöä. Kirkollisten toimitusten, erityisesti hautajaisten, kohdalla tästä kuitenkin joustetaan tarpeen mukaan. Jos perheessäsi on kasteen, häiden tai hautajaisten aika, ole yhteydessä palvelusihteeriimme tai tuttuun pappiisi ja sovi tilanteestasi. Ks. palvelusihteerin yhteystiedot alla.
Hautajaisten saattoväkeä ruusujen kanssa

Hautajaisten poikkeuskäytännöt

Poikkeusolot muuttavat hautajaiskäytäntöjä. Valtioneuvosto on rajannut ihmisten kokoontumista enintään kymmenen hengen kokoon. Erityisesti hautajaisissa tästä voidaan kuitenkin joustaa. Käytännössä tämä tarkoittaa siunaustilaisuutta usein vain lähiomaisten kesken.

Muulle saattoväelle voi lähiomainen tahtoessaan järjestää striimauksen eli videolähetyksen esimerkiksi älypuhelimellaan. Seurakunnan puolesta striimausta ei valitettavasti ole mahdollisuus järjestää, mutta siunauskappelin henkilöstön valmiuksia voi kysyä.

Siunaustilaisuuden voi siirtää myös kesään

Jos tilaisuuden haluaa poikkeusoloissa siirtää kuukausilla eteenpäin, voidaan siunaus toimittaa lähiomaisten kesken 2-4 viikon kuluessa läheisen kuolemasta, jonka jälkeen seuraa tuhkaus. Esimerkiksi kesällä järjestettävään uurnanlaskuun voi kutsua halutessaan laajemmin saattoväkeä mukaan, ja pappi on myös silloin mukana.

Toinen mahdollisuus on tuhkata vainaja 2-4 viikon sisällä kuolemasta ja siunata hänet poikkeuksellisesti hautaan myöhemmin uurnanlaskun yhteydessä.

Pohditaan yhdessä

Ota meihin yhteyttä, pohditaan yhdessä poikkeusjärjestelyjä. Malmin seurakunnan palvelusihteerin tavoitat seuraavasti:

PALVELUSIHTEERI tavattavissa puhelimitse p. 09 2340 4402 (toukokuun loppuun asti) arkisin klo 9-15. Kesän aukioloajoista kerromme myöhemmin. Voit ottaa yhteyttä myös s-postitse: tilavaraukset.malmisrk(at)evl.fi.