01.04. Onneksi olkoon: Raita, Pulmu, Peppi | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

  • Valkoinen valikkosymboli, kolme vaakaviivaa päällekkäin

Kannelmäen seurakunta palvelee poikkeusoloissa

Kannelmäen seurakunta

18.03.2020, 13:51 /  päivitetty 18.03.2020, 19:34
Kannelmäen seurakunta on supistanut toimintaansa koronaepidemian vuoksi hallituksen ja piispojen ohjeiden mukaisesti. Poikkeustilanne näkyy seurakunnan ja seurakuntalaisten arjessa ja juhlissa. Kannelmäen seurakunnan toiminta toistaiseksi:

Viikkotoiminta on tauolla ja tapahtumat on peruttu

Kaikki lasten ja perheiden kerhot ja aikuisten piirit ja ryhmät, Jennyn Olohuone ja Jennyn Kahvila on peruttu toistaiseksi. Myös Hiljaisuuden päivä -miniretriitti 21.3. ja Marianpäivän konsertti 22.3 sekä Stabat Mater -konsertti 5.4. sekä Pääsiäismyyjäiset 4.4. on peruttu. Näillä toimenpiteillä pyrimme pienentämään tartuntariskiä.

Jumalanpalvelukset

Kannelmäen kirkossa vietetään sanajumalanpalvelus sunnuntaisin klo 10 siten, että paikalla ovat vain jumalanpalveluksen toimittajat, toisin sanoen ilman kirkkotilassa läsnä olevaa seurakuntaa. Sanajumalanpalveluksessa ei ole ehtoollista.

Pyrimme lähettämään sanajumalanpalvelukset verkossa siten, että niihin voi liittyä etäyhteydellä. Jumalanpalvelusten seurakunta muodostuu etäyhteyksin niihin osallistuvista.

Kirkko on auki hiljentymistä varten sunnuntaisin klo 11-13

Kannelmäen kirkko on toistaiseksi avoinna sunnuntaisin klo 11–13 yksityistä rukousta ja hiljentymistä varten. Kyseessä ei ole yleisötilaisuus, mutta kirkko on auki.

Apua ja tukea


  • Työntekijöihin saa normaaliin tapaan yhteyden puhelimitse tai sähköpostitse. Yhteystiedot löydät täältä: Työntekijät
  • Ruoka-apua: Toimintakeskus Jennyn edestä jaetaan maanantaisin klo 13 alkaen valmiiksi pakattuja hävikkiruokakasseja, niin kauan kuin kasseja riittää. Akuuttikassien koordinoinnista ja kuljetuksesta vastaa Helsingin kaupungin ja seurakuntayhtymän ruoka-avun kehittämishanke. Lue lisää: Ruokakasseja jaossa eri puolilla Helsinkiä
  • Kun kaipaat kuuntelijaa ja huolet painavat, voit ottaa yhteyttä kirkon keskusteluapuun osoitteessa kirkonkeskusteluapu.fi Keskusteluavun chatiin pääsee myös Kannelmäen seurakunnan nettisivuilta.

Kirkkoherranvirasto

Virasto palvelee vain puhelimitse ja sähköpostin välityksellä arkisin klo 9-14, p. 09 2340 3800, kannelmaki.srk(at)evl.fi

Kaste

Kasteet toimitetaan poikkeusjärjestelyin siten, että tilaisuudessa voi olla läsnä enintään 10 henkilöä. Kannelmäen seurakunnassa kaste voidaan toimittaa kotona, Kannelmäen kirkossa, Malminkartanon kappelissa tai Toimintakeskus Jennyssä. Seurakunnan tilat eivät kuitenkaan toistaiseksi ole käytettävissä kasteen yhteydessä juhlien tai kahvitusten järjestämiseen.

Pappi varataan kirkkoherranvirastosta puhelimitse p. 09 2340 3800 tai sähköpostitse kannelmaki.srk(at)evl.fi arkisin klo 9–14.

Hautajaiset

Helsingissä siunaustilaisuus tai vainajan tuhkaus on järjestettävä 2-4 viikon kuluessa kuolemasta. Siunaustilaisuudessa ovat läsnä vain lähiomaiset, kuitenkin yhteensä enintään 10 henkilöä, pappi ja kanttori mukaan lukien.

Seurakuntayhtymän hautapalvelut palvelee puhelimitse p. 09 2340 6000 tai sähköpostitse siunaustilaisuuden järjestämisessä ja hautapaikkoihin liittyvissä asioissa. Lue lisää: Koronavirustilanteen vaikutukset hautaustoimeen

Avioliittoon vihkiminen

Kannelmäen kirkko ja Malminkartanon kappeli ovat käytettävissä vihkimisiä varten. Tilaisuudessa voi olla läsnä enintään 10 henkilöä. Hääjuhlaa ei seurakunnan tiloissa toistaiseksi voi järjestää. Kirkkoherranvirasto auttaa vihkivän papin varaamisessa.

Uskoa, toivoa, rakkautta – ihmistä varten

Koronaepidemian aiheuttama poikkeustilanne koskee meitä kaikkia. Pidetään huolta toinen toisistamme. Tästäkin selvitään. Epävarmuuden ja huolten keskellä on paljon hyvää pysyvää:

”Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus.” (1. Kor. 13:13)

"Herra itse kulkee sinun edelläsi. Hän on sinun kanssasi, hän ei jätä sinua yksin eikä hylkää sinua. Älä lannistu, älä pelkää."
(5. Moos. 31:8)

#valaisetpimeän