03.08. Onneksi olkoon: Nea, Linnea, Neea, Vanamo | Palaute
Koko Helsinki

Kuoroja Kontulasta Kulosaareen

09.08.2019, 13:40 /  päivitetty 03.10.2019, 18:30
Tekeekö mieli laulaa porukassa? Itä-Helsingin kuoroissa on valinnanvaraa, olitpa sitten epävarma taidoistasi, haluaisit aloittaa laulamisen uudestaan tai olet aktiivikuorolainen, joka etsii uutta porukkaa.
Cantus Novus-kuoro Puotilan kappelin edustalla kesäkuussa 2019 violeteissa kuoroasuissa

Laulamaan? Itä-Helsingin kuoroissa on valinnanvaraa, olitpa sitten epävarma taidoistasi, haluaisit aloittaa laulamisen uudestaan tai olet vaikka aktiivikuorolainen, joka etsii uutta porukkaa.

Seurakuntien kanttorit ovat taitavia ja korkeasti koulutettuja muusikoita, joiden ohjauksessa pääset kehittymään laulajana. Itä-Helsingissä pääsee helposti paikasta toiseen, ja voit liittyä myös naapurialueen kuoroon, jos se sopii sinulle paremmin.

Osaan kuoroista ei ole mitään pääsyvaatimuksia ja osaan liitytään koelaulun kautta.

Innostaisiko jokin seuraavista kuoroista? Ota rohkeasti yhteys kanttoriin!

Lapsille ja nuorille

Lapsi- ja nuorisokuoro Sonórus ma klo 16 (välipalaa 15.45) Roihuvuoren kirkossa, Tulisuontie 2.

Laulamisesta innostuneille tytöille ja pojille. Nuorimmat 6-vuotiaita, yläikärajaa ei ole. 14-vuotiaat siirtyvät periodiluonteiseen nuorten ryhmään, joka harjoittelee osin myös nuorempien kanssa. Ohjelmisto hengellistä lasten ja nuorten musiikkia. Lisätiedot: Hannele Filppula.

Vielä nimeämätön, uusi nuorten kuoro ma klo 18 Laajarannassa, Humalniementie 15.

Rippikouluikäisille ja sitä vanhemmille nuorille. Tutustumme mustasta gospelista virsiin ja modernimpaan hengelliseen musiikkiin. Olit sitten vasta-alkaja tai kokenut kuorolaulaja, tule seuraamaan harjoituksia tai ota yhteyttä johtajaan, tuuli.malve@gmail.com. Lisätiedot: www.laajaranta.fi

Kristallit ke klo 15-16 Vartiokylän kirkossa, Kiviportintie 5.

1-6-luokkalaisille laulamisesta ja yhteismusisoinnista innostuneille tytöille ja pojille.

Kuoro esiintyy messuissa ja muissa seurakunnan tapahtumissa muutaman kerran vuodessa. Lisätiedot: Hanna Kakkonen.

Ilopisarat ke klo 18-19 Mikaelinkirkossa, Emännänpolku 1.

Yli 5-vuotiaille juniorilaulajille. Kausi alkaa kuoroleirillä 30.8- 1.9.2019 Päiväkummussa, Orivedellä. Nuotteja tai kirjaimia ei tarvitse osata, mutta kuoroon tullaan ilman vanhempia. Laulamme hengellistä lastenmusiikkia, joka opitaan mm. loruttelun ja kaikulaulun avulla. Esiintymisiä monissa seurakunnan tilaisuuksissa kuten perhemessuissa. Lisätiedot: Kirsi Honkanen-Punkari ja Mikaelin seurakunnan nettisivut. 

Lasten joululaulukuoro to klo 15-15.45 Myllypuron kirkossa, Neulapadontie 10. Periodikuoro 6-12 vuotiaille, harjoitukset 7.11., 14.11., 21.11. ja 28.11., esiintyminen 1.12. adventtisunnuntain perhemessussa Myllypuron kirkossa. Lisätietoja: Marika Leino.

Lasten joululaulukuoro pe klo 17-17.45 Kulosaaren kirkossa, Werner Wirenin tie 6. Periodikuoro 6-12-vuotiaille, harjoitukset 25.10 -29.11. Kuoro esiintyy su 8.12. klo 18 Kulosaaren kirkon kauneimmissa joululauluissa. Lisätietoja: Henna Dolk Viksten, p. 040-415 8677, dolkmusic@gmail.com

Valon ääni to klo 18 Vuosaaren Valossa, Palvelukeskus Albatross, 1. kerros, Kahvikuja 3. Projektiluontoisesti toimiva nuorten kuoro ja bändi. Rentoa musaa ja menevää meininkiä. Lisätietoja: Hanna Virtanen.

Mikaelin nuorten kuoro ja bändi Mikaelinkirkossa, Emännänpolku 1

Harjoittelee periodeittain, yleensä ke ja la. Esiintyminen messuissa 27.10., 1.12. ja jouluyönä 24.12. Lisätiedot: Mari Lamminen.

Bänditoimintaa Vartiokylän kirkossa, Kiviportintie 5.

Tule hiomaan soitto- ja laulutaitojasi bändissä! Bändit esiintyvät messuissa ja muissa tilaisuuksissa. Lisätiedot: Hanna Kakkonen.

Nuorten bändikerho ke klo 19-20.45 Myllypuron kirkossa, Neulapadontie 10 alkaen 4.9. Lisätiedot: Johannes Österlund, p. 046-921 5474, johannes.osterlund@evl.fi

Aikuisille

Kaikille avoimet kuorot ja lauluryhmät:

Kamarikuoro Cantiamo ma klo 18.30 Roihuvuoren kirkossa, Tulisuontie 2. Aloituspäivänä (2.9.) otetaan mukaan uusia laulajia klo 18 lähtien. Kuorossa on n. 50 eri-ikäistä laulajaa, osa kokeneita konkareita, osa aloittelijoita. Ohjelmistoon kuuluu yksi suurempi teos, kuten Requiem, messu tai kantaatti, sekä runsaasti yksittäisiä, lähinnä hengellisiä lauluja. Lisätiedot: Hannele Filppula.

Ylistyskuoro ma klo 18.30 Laajasalon kirkolla, ryhmätyöhuone 1, Reposalmentie 13. Naiskuoro esiintyy Sanan ja rukouksen illoissa. Lisätiedot: Arja Suorsa-Rannanmäki.

Iloinen Kanttorin Kööri klo 18-19.30 Mikaelinkirkossa, Emännänpolku 1. alkaen ti 3.9. Avoin, rento ja iloinen kuoro ilman pääsyvaatimuksia. Jokaisella on ainutlaatuinen ääni ja siksi odotamme juuri sinua lämminhenkiseen joukkoomme. Lisätiedot: Kirsi Honkanen-Punkari.

Eläkeläiskuoro Laulunystävät ti klo 13 Laajasalon kirkossa, Reposalmentie 13. Kuoro esiintyy messuissa ja erilaisissa tilaisuuksissa esim. palvelutaloissa. Ohjelmistossa on yksi- ja kaksiäänisiä hengellisiä lauluja sekä kansanlauluja. Lisätiedot: Päivi Niva-Vilkko.

Kirkkokuoro Chorus Marinus ti klo 18.30 Laajasalon kirkossa, Reposalmentie 13. Neliäänisen sekakuoron ohjelmisto koostuu klassisesta musiikista gospeliin sekä haastavammasta ohjelmistosta. Kuoro esiintyy seurakunnan tilaisuuksissa sekakuorona, "Miesyhtyeenä", kvartettina tai naiskuorona. Lisätiedot: Päivi Niva-Vilkko.

Vuosaari–kuoro to klo 17 Vuosaaren kirkossa, Satamasaarentie 7, alkaen 5.9. Kaikenikäisille, ei pääsyvaatimuksia. Jos haluat laulaa hyvällä fiiliksellä reilussa porukassa ja olet kiinnostunut kehittämään omaa äänenkäyttöäsi, tervetuloa mukaan! Laulamme pääasiassa yksi- ja/tai kaksiäänisiä hengellisiä lauluja ja toimimme esilauluryhmänä yhteislaulutilaisuuksissa. Kuoroa ohjaa Mikaela Mandalios. Lisätiedot: Eeva Jurmu.

Laulut soikoon! - yhteislaulua kaikille halukkaille ke klo 13-14 Vartiokylän kirkossa, Kiviportintie 5. Tutustumme tulevan sunnuntain messun virsiin, laulamme vanhoja koululauluja ja muitakin lauluja. Välillä vierailemme esimerkiksi palvelutaloissa. Ei koelaulua. Saa tulla myös vain kuuntelemaan. Laulua johtaa Kirsi Mustonen. Lisätiedot: Katri Vanhamäki, Hanna Kakkonen.

Laulukokemusta vaativat kuorot:

Lauluryhmä Melisma Mikaelinkirkossa, Emännänpolku 1. Harjoittelee säännöllisesti erikseen sovitun aikataulun mukaan Ohjelmistossa nuorekasta hengellistä musiikkia. Ryhmä koostuu innokkaista ja ennakkoluulottomista musiikin harrastajista sekä musiikin opiskelijoista. Pääsyvaatimus: huumorin sävyttämä elämänasenne ja halu heittäytyä uusiin haasteisiin. Lisätiedot: Kirsi Honkanen-Punkari.

Mieskuoro Mikaelin Laulajat ke klo 17.30-20 Mikaelinkirkossa, Emännänpolku 1, alkaen 28.8. Klassista ja kevyempää kuoromusiikkia. Lisätiedot: kuoronjohtaja Jukka Okkonen p. 050 5396690 tai jukkaokkonen5@gmail.com. Kuuntele laulunäyte

Naiskuoro Uusi laulu ke klo 18.30-20.30 Merirasti-kappelissa, Jaluspolku 3, alkaen 4.9. Energinen naiskuoro laulaa uudempaa hengellistä musiikkia niin Suomesta kuin muualtakin maailmasta. Mukaan voit liittyä myös yksittäisiin projekteihin. Lisätiedot: Hanna Virtanen.

Gaudium ke klo 17.30–20 Vuosaaren kirkossa, Satamasaarentie 7, alkaen 4.9. Neliäänistä monipuolista kirkkomusiikin ohjelmistoa. Kuoro esiintyy messuissa ja seurakunnan tilaisuuksissa. Uudet laulajat voivat sopia ajan pientä laulunäytettä varten. Lisätiedot: Eeva Jurmu.

Itä-Sointu to klo 17.30-19.30 Vartiokylän kirkossa, Kiviportintie 5. Kaiken ikäisten seurakuntakuoro, monen tyylistä sekakuoro-ohjelmistoa gospelista klassiseen. Esiinnymme messuissa ja muissa seurakunnan tapahtumissa. Lisätiedot: Katri Vanhamäki

Herttoniemen ja Kulosaaren kirkkokuoro ti klo 17.30-19 Kulosaaren kirkossa, Werner Wirenin tie 6, alkaen 3.9. Kaiken ikäisten seurakuntakuoro. Monipuolista sekakuoro-ohjelmistoa gospelista klassiseen. Esiinnymme messuissa, konserteissa ja muissa seurakunnan tapahtumissa. Lisätiedot: Kirsi Lemponen

Myllypuron kirkon kuoro ke klo 18-19.30 Myllypuron kirkossa, Neulapadontie 10, alkaen 4.9. Enimmäkseen kolmiäänistä monipuolista kirkkomusiikkia gospelista klassiseen messuissa ja muissa seurakunnan tilaisuuksissa. Suuremmissa juhlissa ja konserteissa esiinnymme usein yhdessä Herttoniemen ja Kulosaaren kirkkokuoron kanssa. Lisätiedot: Marika Leino.

Cantus Novus ke klo 18-20 Puotilan kappelissa, Puotilantie 5. Pieni kamarikuoro kokeneille kuorolaulajille, jotka ovat valmiita tavoitteelliseen työskentelyyn. Keskitymme klassisen kirkkomusiikkiin ja vanhaan musiikkiin. Esiinnymme konserteissa, messuissa ja muissa seurakunnan tilaisuuksissa a cappella -ohjelmistolla tai soitinyhtyeen säestyksellä. Lisätiedot: Katri Vanhamäki.

Kamarikuoro Ora ti klo 19-20.30 Kulosaaren kirkossa, Werner Wirenin tie 6, alkaen 3.9. kokeneille ja nuotinlukutaitoisille laulajille, jotka ovat valmiita tavoitteelliseen työskentelyyn. Laulamme keskeisiä kirkkomusiikkiteoksia sekä uudempaa kuoromusiikkia ja esiinnymme messuissa ja konserteissa. Kuoro on esittänyt mm. seuraavia teoksia: Mozart: Missa Brevis in F ja Te Deum, Schubertin G-duuri messu, Faurén Requiem, Vivaldin Gloria, Magnificat ja useita Buxtehuden kantaatteja. Lisätietoja: Kirsi Lemponen.

Kamarikuoro Ora kuvattuna ylhäältä Herttoniemen kirkon salissa

Kanttorit:

Kasvogalleria Herttoniemen, Mikaelin, Vartiokylän ja Vuosaaren kanttoreista

kirsi.lemponen@evl.fi, 050-380 3043 Herttoniemen seurakunta

marika.leino@evl.fi, 050-464 2892 Herttoniemen seurakunta

kirsi.honkanen-Punkari@evl.fi, 050 307 4259 Mikaelin seurakunta

mari.lamminen@evl.fi, 09 2340 4845 tai 050 522 6883 Mikaelin seurakunta

hanna.kakkonen@evl.fi, 050 380 2027 Vartiokylän seurakunta

katri.vanhamaki@evl.fi, 09-2340 6440 Vartiokylän seurakunta

eeva.jurmu@evl.fi, 050 438 9831 Vuosaaren seurakunta

hanna.virtanen@evl.fi, 050 532 6841 Vuosaaren seurakunta