10.05. Onneksi olkoon: Aino, Aini, Aina, Ainikki | Palaute
Koko Helsinki

Lapset kysyvät elämästä: Mitä eroa on keijulla ja enkelillä?

29.04.2021, 11:31
Enkelit ovat osa näkymätöntä maailmaa. Siksi niitä on vaikea nähdä.

Tässä juttusarjassa Mikaelin seurakunnassa työskentelevä varhaiskasvatuksen pappi Jenni Kahenvirta vastaa lapsilta tulleisiin kysymyksiin elämästä.

Kysymys: Mitä eroa on keijulla ja enkelillä?

Raamattu on kristityille tärkeä kirja. Raamatussa kerrotaan, että Jumala on luonut enkelit, samalla tavalla kuin hän on luonut ihmiset, eläimet ja kasvit.

Enkelit ovat osa näkymätöntä maailmaa. Siksi niitä on vaikea nähdä. Enkelit tuovat viestejä Jumalalta, suojelevat ja ohjaavat meitä. On turvallista ajatella, että enkeli valvoo vierellä vaikkapa silloin, kun itse nukkuu.

Raamatussa kerrotaan myös, että enkelit ovat vahvoja ja osa taivaallista sotajoukkoa. Enkelin kohtaaminen taitaa olla aika jännittävää, sillä usein enkelin ensimmäiset sanat ihmisille ovat ”Älä pelkää!”.

Oletko sinä kuullut tai nähnyt tarinoita keijuista? Keijuja ei ole Raamatussa. Ne on kuvattu tarinoissa satuhahmoiksi, joiden selässä on ohuet siivet. Saduissa keijut osaavat tehdä taikoja ja ne eivät ole tekemisissä ihmisten kanssa.

Myös enkeleistä on tehty satuja, lauluja ja hienoja taideteoksia. Minä en tiedä, miltä enkelit oikeasti näyttävät. Enkelit ovat kuvissa usein kauniita, hulmuhelmaisia ja siivekkäitä. Sellaisina monet ne ajattelevat.

Raamatussa kerrotaan, että joskus enkelit tulevat luoksemme ihmisten hahmossa. Millaisen enkelin sinä piirtäisit?

Mitä teillä pohditaan? Lähetä kysymyksesi sähköpostilla osoitteeseen tiedotus.helsinki@evl.fi. Merkitse viestin aiheeksi: Lapset kysyvät elämästä. Kerro viestissä myös kysyjän etunimi ja ikä.