18.09. Onneksi olkoon: Tyyne, Tytti, Tyyni | Palaute
Koko Helsinki

Musiikki kantaa - tule jakamaan tärkeä kappaleesi muiden kanssa

Malmin seurakunta

15.09.2021, 15:14 /  päivitetty 15.09.2021, 16:56
Mustavalkoisessa lähikuvassa kitara sekä Lissu Elenius, teksti: Mun korona-ajan biisit

Mikä biisi auttoi korona-ajan yli?

Onko sinulla laulu, joka kuvaa tunnelmiasi juuri nyt tai menneinä kuukausina? Malmin Varustamolla aloittaa maksuton ryhmä, jossa kuunnellaan poikkeusajan tärkeitä kappaleita ja puhutaan siitä, mitä ne ovat herättäneet.

”Musiikilla on kyky lohduttaa ja auttaa pohtimaan omaa elämää. Joku biisi on tuonut voimaa, joku toinen taas ehkä kuvannut hyvin omaa ahdistusta tai yksinäisyyttä”, ryhmän vetäjä Lissu Elenius kertoo. Hänen syksyllä starttaavassa ryhmässään puhutaan korona-ajan tunteista ja kokemuksista musiikin avulla.

”Jokainen ryhmän jäsen tuo omia kappaleitaan, jotka ovat jollain lailla puhutelleet. Niitä kuunnellaan yhdessä ja keskustellaan. Samalla käydään läpi sitä, miten viimeiset puolitoista vuotta on itse kullakin sujunut.”

Elenius on yhteisömuusikko, joka uskoo, että musiikki on tie tunteisiin. Hän järjestää koillishelsinkiläisten yhteisöjen kanssa mielellään erilaista musisointia. ”Minuun voi olla yhteydessä, jos haaveilee esimerkiksi yhteislaulamisesta. Tulen mielelläni mukaan ja säestämään.”

Elenius on esiintynyt Malmin enkelit-kuoron kanssa muutaman vuoden julkisilla paikoilla ja erilaisissa tapahtumissa. Ohjelmisto on koottu ”pyhän hipaisemista pop- ja iskelmäbiiseistä”, jotka ovat puhutelleet ja koskettaneet laulajia itseään.

”Olemme pyrkineet valitsemaan lauluja, joilla on voimaa puhutella, koskettaa syvältä ja auttaa pohtimaan elämää.”

”Jos musiikki on ollut tärkeää, koko elämäntarinan voisi kertoa biisien avulla”, hän miettii. Elenius hyödyntää työssään musiikkiterapeuttisia menetelmiä.

”Mun korona-ajan biisi”-ryhmässä ei lauleta eikä soiteta, vaan kuunnellaan ja keskustellaan. Yhteisömuusikko odottaa innokkaana korona-ajan jälkeistä kokoontumisrajoitusten purkamista, kun yhteislaulukin on taas mahdollista.

Mun korona-ajan biisi -ryhmä maanantaisin 27.9.-25.10 klo 17-18.30 Malmin Varustamolla. Ryhmässä sitoudutaan turvallisemman tilan periaatteisiin. Kyselyt ja ilmoittautumiset sähköpostitse liisamaija.elenius@evl.fi tai 0503689368 (WhatsApp tai tekstiviesti). Kerrothan samalla lyhyesti, miksi haluat tähän ryhmään.