20.01. Onneksi olkoon: Sebastian | Palaute
Koko Helsinki

Opiskelijoille suunnattu stressinhallintaryhmä starttaa helmikuussa etäyhteyksin

Malmin seurakunta

14.01.2022, 11:12 /  päivitetty 14.01.2022, 12:53
Stressinhallintaryhmä opiskelijoille etänä Teamsin välityksellä ti-iltaisin 1.2.–1.3.2022 klo 17–19. Ryhmään mahtuu 15 osallistujaa. Ilmoittautuminen ja tiedustelut mika.leppaaho@evl.fi p. 050 411 8249.
Post-it -lappujen päällä teksti: Opiskelijoiden stressinhallintaryhmä etänä. Älä pelkää.

Joskus huolet vievät mukanaan. Huolestuneena ja stressaantuneena voi tuntua siltä, että murheet hallitsevat koko elämää. Stressin syytä ei välttämättä saa pois, mutta omaan mieleen voi vaikuttaa. Diakoni Mika Leppäahon ohjaamassa opiskelijoiden stressinhallintaryhmässä etsitään mielen ja kehon yhteyttä.

”Joskus stressi voi ihan peittää meidät. Silloin auttaa huomion siirtäminen aisteihin ja tuntemuksiin”, Leppäaho kertoo. Stressiryhmässä opetellaan säätelemään mielen kireyttä. Menetelmänä on Mind-Body Bridging, joka auttaa ymmärtämään oman mielen ja kehon yhteyksiä. Leppäaho kohtaa työssään paljon ihmisiä, joilla on erilaisia huolia. Hän uskoo, että mielen hallinnan menetelmä voi auttaa tulemaan toimeen niiden kanssa.

”Minua kiehtoo tässä menetelmässä erityisesti se, mitä sen avulla voi oppia itsestään”, hän kertoo. Leppäaho opiskelee menetelmää ja on valmistumassa Mind-Body Bridging –terapeutiksi.

Helmikuussa alkavassa stressinhallintaryhmässä jokaisella on mahdollisuus käsitellä omia huoliaan. Harjoitteiden avulla huomioidaan kehojännitystä omassa kehossa sekä kehojännityksen suhdetta huolestuttaviin ja stressaaviin asioihin. Ryhmässä jokainen osallistuja käsittelee ohjatusti omia huoliaan ja stressiä aiheuttavia asioita ja saa halutessaan tuoda esille harjoitteiden myötä esille nousevia ajatuksia. Ryhmä on kiinteä ja turvallinen.

Stressinhallintaryhmä opiskelijoille etänä Teamsin välityksellä ti-iltaisin 1.2.–1.3.2022 klo 17–19. Ryhmään mahtuu 15 osallistujaa. Ilmoittautuminen ja tiedustelut mika.leppaaho@evl.fi p. 050 411 8249.