27.10. Onneksi olkoon: Helli, Hellin, Hellä, Helle | Palaute
Koko Helsinki

Pyhäinpäivä – sytytä kynttilä, bongaa enkeli tai anna musiikin rauhoittaa

08.10.2021, 10:00 /  päivitetty 15.10.2021, 08:24
Pyhäinpäivä tuo valoa pimeään syksyyn. Niin kodeissa, kauppakeskuksessa kuin hautausmaallakin sytytetään pieniä liekkejä, jotka yhdessä saavat aikaan kynttilöiden valomeret. Liekit ovat merkkejä siitä kaipauksesta ja lämmöstä, jotka elävät surun kanssa. Pyhäinpäivänä ajatuksemme ovat rakkaidemme luona: heidän, joita muistelemme ja ikävöimme.

Pyhäinpäivänä annetaan aikaa kuolleille rakkaillemme, viedään kynttilöitä haudoille ja muistetaan Jumalanpalveluksissa viime pyhäinpäivän jälkeen kuolleita seurakuntalaisia. Päivä on meille jokaiselle, vauvasta vaariin. Voit poiketa kauppakeskukseen, kirkkoon tai hautausmaalle sekä nauttia konsertista, perhetapahtumasta tai messusta – tai vaikka näistä kaikista.

Tutustu Kallion, Paavalin ja Tuomiokirkkoseurakunnan alueella järjestettäviin pyhäinpäivätilaisuuksiin. Olet lämpimästi tervetullut viettämään pyhäinpäiväviikonloppua ja osallistumaan tapahtumiin asuinalueestasi riippumatta.

Pyhäinpäivä Sillalla

Kauppakeskus REDI

Perjantaina 5.11. Klo 11–19 ja lauantaina 6.11. Klo 11–17

Tule sytyttämään kynttilä läheisesi muistolle. Paikalla kirkon työntekijä keskustelua varten. Silta on Kallion ja Paavalin seurakuntien sekä Jouluradion yhteinen kohtaamispaikka kauppakeskuksen 2. kerroksessa, Stadin ja Skönen yhdistävällä sillalla. Seuraa Instagramissa: @siltaredi.

Sytytämme kynttilän puolestasi

Haluaisitko sytyttää pyhäinpäivänä kynttilän edesmenneelle läheisellesi Kallion kirkon muistelualueelle? Etkö kuitenkaan pääse paikalle liikuntaesteen vuoksi tai koska asut kaukana?

Ota yhteyttä ennen pyhäinpäivää, viimeistään perjantaina 5.11 meihin, niin työntekijä sytyttää läheisellesi kynttilän muistelualueelle ja rukoilee puolestanne.

Voit soittaa diakoniapappi Pauliina Lindforsille numeroon 050 4620 987. (Jätäthän viestin vastaajaan tarvittaessa.) Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen pauliina.lindfors@evl.fi.

Lasten pyhäinpäivä Hietaniemen hautausmaalla

Lauantaina 6.11. Klo 16–19

Koe rastirata, kynttilämeri ja bongaa enkeleitä! Hautausmaalla on paikalla seurakuntien pappeja, lastenohjaajia sekä muita seurakunnan työntekijöitä ja vapaaehtoisia. Voit tulla kyselemään ja keskustelemaan. Rastiradalla saa mm. muistella läheisiä, halata lohtunallea, kurkata satujen maailmaan ja koristella kynttilän. Jännittävän hämärä hautausmaa ja kynttilämeri ihastuttavat reitin varrella.

Ota mukaan taskulamppu sekä hautakynttilä ja tulitikut. Varaudu säänmukaisella, lämpimällä pukeutumisella. Lue lisää tapahtumasta täältä .

Konsertteja

Perjantaina 5.11.

Klo 18–20

J. S. Bach: Messu H-Molli Helsingin tuomiokirkossa

Unioninkatu 29

Cantores Minores, solistit & suomalainen barokkiorkesteri. Joht. Hannu Norjanen.

Liput Ticketmasterin lippukaupoista.

Klo 19

Nunc dimittis Paavalinkirkossa

Sammatintie 5

EMO Ensemblen konsertti tuo kuulijan rauhoittumaan pyhäinpäivän aattoon: teemoina menneisyydestä irti päästäminen ja nykyhetkeen keskittyminen. Johtaa Kristina Bogataj (Rautavaara, Pärt, Kõrvits, Nystedt, Jennefelt, Bec, Makor, Kastelic, Vulc).Vapaa pääsy, ohjelma 10 e. Lue lisää täältä .

Klo 19.30

Requiem aeternam – pyhäinpäivän musiikkia Kallion kirkossa

Itäinen papinkatu 2

Konsertissa kuullaan Michael Haydnin Requiem c-mollissa solisteille, kuorolle ja orkesterille sekä mm. J. S. Bachin rakastettu motetti Komm, Jesu, komm ja Mikko Heiniön klassikkoteos Luceat. Konserttiin on vapaa pääsy. Esiintyjinä Sibelius-Akatemian vokaaliyhtye, Kamarikuoro Audite, Haydn-orkesteri. Johtaa Jussi Linnanmäki.

Lauantaina 6.11. klo 16.15

Pyhäinpäivän kynttiläkonsertti Suomenlinnan kirkossa

Konsertissa laulaa Swing High -lauluyhtye.

Sunnuntaina 7.11. klo 19–20.30

W.A. Mozart: Requiem Kallion kirkossa

Itäinen papinkatu 2

Kallion Kantaattikuoron 110-vuotisjuhlakonsertti. Kallion Kantaattikuoroa ja Kallion Kapellia johtaa Tommi Niskala. Mari Palo, sopraano; Monica Groop, altto; Christian Juslin, tenori ja Elja Puukko, basso.

Liput ennakkoon 18 € www.kallionkantaattikuoro.fi, ovelta 20 €.

Hiljenny kirkossa

Pyhäinpäivänä kirkoissa syttyvät kynttilät kuolleille läheisille.

Lauantaina 6.11.

Klo 10

Pyhäinpäivän messu Kallion kirkossa

Itäinen papinkatu 2


Pyhäinpäivän messu Helsingin tuomiokirkossa

Unioninkatu 29

Messussa laulavat Viva vox ja Cantores Minores -koulutusryhmät Terhi Orpanan johdolla.

Klo 16

Pyhäinpäivän iltakirkko Mikael Agricolan kirkossa

Tehtaankatu 23‍

Klo 17 ja klo 19

Pyhäinpäivän iltakirkko Kallion kirkossa

Itäinen papinkatu 2

Klo 18

Pyhäinpäivän iltakirkko Helsingin tuomiokirkossa

Unioninkatu 29

Pyhäinpäivän iltakirkko Vanhassa kirkossa

Lönnrotinkatu 6

Pyhäinpäivän iltakirkko Paavalinkirkossa

Sammatintie 5

Tilaisuudessa laulaa Kamarikuoro SonorEnsemble Hanna Remeksen johdolla.