15.08. Onneksi olkoon: Marjatta, Marja, Jaana, Marjo, Marita, Marjut, Marianne, Maritta, Marjaana, Marjukka, Marianna, Jatta | Palaute
Koko Helsinki

Rakenna joulupuu -keräys Helsingin seurakunnissa 2021

Seurakunnat

19.10.2021, 17:03 /  päivitetty 01.12.2021, 10:50
Jouluilo kasvaa jakamalla!
Rakenna Joulupuu

Rakenna joulupuu -keräys tuo tänäkin vuonna hyvää joulumieltä niin lahjan antajille kuin saajillekin. Joulun odotus ei ole pelkkä ilonaihe lähimmäisillämme, joilla taloudellinen tilanne tuo epävarmuutta ja huolta elämään. Jouluherkut ja lahjat voivat jäädä vain haaveeksi. Rakenna joulupuu -keräys tarjoaa mahdollisuuden auttaa heitä. Kiitos panoksestasi!

Voit ilahduttaa vähävaraista perhettä, yksinasuvaa tai vanhusta joulupaketilla tai kaupan lahjakortilla. Tavoitteena kaikkialla on hyvän joulumielen levittäminen, lahjan antamisen ja saamisen ilon välittäminen.

Keräyksen toteutustavat vaihtelevat seurakunnittain. Osassa seurakuntia keräys alkaa su 21.11., kun taas useilla kirkoilla lahjatoiveet kiinnitetään kuusen oksille ensimmäisenä adventtina 28.11. Voit tarkistaa tarkemmat keräystiedot alla olevasta listasta.

Haaga

Herttoniemi

Kallio

Kannelmäki

Lauttasaari

Malmi

Mikael

Munkkiniemi

Oulunkylä

Paavali

Pakila

Pitäjänmäki

Roihuvuori

Tuomiokirkkoseurakunta

Töölö

Vartiokylä

Vuosaari

Keräysten kokonaisuuden Helsingissä näet tästä.

Verkossa toimiva Kotimaanapu-palvelu on kätevä tapa auttaa vähävaraisten lähimmäisten jouluvalmisteluja. Lisätietoja Itä-Helsingin seurakuntien joulukeräyksestä tästä .

Seurakuntien diakoniatyöntekijät toimittavat lahjat perille. Joissain seurakunnissa on erillinen jouluavustusten haku, jossa voi ilmaista myös esimerkiksi lasten lahjatoiveet. Hakuajat ja -menettelyt vaihtelevat seurakunnittain.