22.08. Onneksi olkoon: Iivari, Iivo | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

Reilua ehtoollisviiniä Kallion seurakunnassa!

Kallion seurakunta

22.10.2018, 13:34 /  päivitetty 22.10.2018, 14:50

Reilun Kaupan viikkoa vietetään vuosittain viikolla 43 eli vuonna 2018 kampanjaviikko on 22.-28.10.

Viikon tarkoituksena on muistuttaa meitä Reilun Kaupan olemassaolosta ja siitä, miten kukin meistä voi omilla ostosvalinnoillaan vaikuttaa.

Kallion seurakunta on ollut Reilun Kaupan seurakunta vuodesta 2010. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että olemme sitoutuneet käyttämään Reilun Kaupan tuotteita (kahvi, tee, sokeri, banaani yms.) kaikissa tarjoiluissamme. Esimerkkinä reilua kahvia nautitaan seurakunnassa vuosittain satoja kiloja.

Kallion seurakunta siirtyy juuri nyt tällä Reilun Kaupan viikolla 43 / 2018 käyttämään ensimmäisenä Suomessa ”Grace Communion Wine” Reilun Kaupan ehtoollisviiniä. Ehtoollisviini on valmistettu Etelä-Afrikassa. Sertifioitu, eettisesti tuotettu orgaaninen punaviini on valmistettu erityisesti sakramentin jakamista varten eli ehtoollisviiniksi ja se sopii erinomaisesti myös vegaaneille.

Kallion seurakunnassa on aiemmin käytetty ehtoollisviininä Malaga - merkkistä Merimieskirkon – ja Valamon luostarin kirkkoviiniä. Seurakunnassa on myös käytetty ehtoollisviininä kokeiluluontoisesti rypäleestä valmistettua Reilun Kaupan punaviiniä, mutta kyseisen tuotteen valmistus loppui. Tämän vuoden maaliskuussa alkoholin valmisteveron muuttumisen yhteydessä kirkkoviinien hinnat kolminkertaistuivat ja sillä on jo suurta taloudellista merkitystä koko Suomen kirkossa. Aiemmin kirkolla oli oikeus saada ehtoollisviini ilman valmisteveroa, koska viini meni yhteisökäyttöön, ehtoollisen jakamiseen. Hinnaltaan reilu ehtoollisviini on erittäin kilpailukykyinen muihin ehtoollisviineihin verrattaessa.

Kirkon ympäristödiplomi on myönnetty Helsingin seurakuntayhtymälle ja Kallion seurakunta kantaa vastuuta muiden Helsingin seurakuntien kanssa siitä, että ympäristödiplomin kriteerit täyttyvät myös jatkossa. Reilun Kaupan tukeminen on yksi näistä kriteereistä. Pienillä teoilla on merkitystä ja tässä yhteydessä haastamme myös muita seurakuntia siirtymään Reilun Kaupan ehtoollisviiniin käyttäjiksi. L‍ue lisää: Reilu kauppa.

Arto Kuronen, Kallion seurakunta, Reilun kaupan ehtoollisviini

Arto Kuronen

pääsuntio

Kallion seurakunta