15.11. Onneksi olkoon: Janina, Janika, Janita, Janette | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

Elektronisk tidsbokningstjänst infördes för jordfästning

07.05.2019, 17:16
Det är en svår och tung tid när en närstående avlider. Bland alla känslor och frågor är det ändå nödvändigt att börja sköta många praktiska arrangemang. Helsingfors kyrkliga samfällighet har infört en ny tidsbokningstjänst som gör det lättare för de sörjande att uträtta ärenden.

Nättjänsten, som håller öppet dygnet runt, erbjuder möjlighet till följande bokningar som anknyter till jordfästningen: präst, kantor, begravningskapell eller kyrka samt lokal för minnesstund. Med hjälp av den elektroniska tjänsten får användaren snabbare hjälp med de praktiska arrangemangen och sorgearbetet. Församlingen tar kontakt med användaren inom tre vardagar från att användaren tagit kontakt.

I det första skedet är det möjligt att boka en tid för jordfästning av en avliden som vid sin bortgång var medlem i någon av de följande församlingarna eller bodde i deras områden:

Finska församlingar: Kallio, Lauttasaari, Oulunkylä, Paavali och Pakila.
Svenska församlingar: Johannes församling och Matteus församling.

I den här tjänsten är det möjligt att boka en tid för jordfästning i begravningsplatsernas kapell och i de ovan nämnda församlingarnas kyrkor. Det är också möjligt att boka en plats för minnesstunden i de församlingar som nämns ovan.

De övriga församlingarna i Helsingfors kyrkliga samfällighet går med i tjänsten före utgången av 2019.