09.08. Onneksi olkoon: Erja, Eira | Palaute
Koko Helsinki

Laskutusosoitteet

Hallinto-osasto

24.04.2020, 14:28

Helsingin seurakuntayhtymällä on yksi y-tunnus 0201242-7, mutta useita laskutusosoitteita. Liitetiedostossa on lueteltu seurakunnille ja yhtymän yhteisille yksiköille lähetettävien laskujen laskutusosoitteet. Pyydämme tarvittaessa tarkistamaan maksajan osoitteen tavaran tai palvelun tilaajalta.

Laskumme käsitellään sähköisesti Kirkon palvelukeskuksen järjestelmässä. Laskulomakkeiden osoitekentässä on tärkeää mainita ++osoitetunnus++, joka reitittää laskut järjestelmässä oikeaan seurakuntaan/ yksikköön.

Laskun viitetietokenttään / laskuriville merkitty tilaajan nimi tai muu tilaajan antama viitetieto (esim. kustannuspaikka) nopeuttaa laskun käsittelyä. Toivottu vähimmäismaksuehto on 21 pv netto.

Palkkioita ja työkorvauksia, joista peritään veroa tai eläkemaksua ei makseta ostoreskontran kautta, joten laskuja niistä ei voi lähettää ostolaskujen laskutusosoitteisiin. Sovittehan etukäteen työn tilaajan kanssa näistä asioista ja oikeasta osoitteesta.

Helsingin seurakuntayhtymän talouspalvelut vastaa mielellään kysymyksiin, sähköpostiosoite ostolaskut.hsrky@evl.fi

Verkkolaskut

Jokaisella yksiköllä on oma OVT-muotoa oleva laskutusosoite verkkolaskuja varten (lopun tunnisteosa erottaa osoitteet). Toivomme saavamme ensisijaisesti verkkolaskuja, joiden käsittely on sekä lähettäjälle, että saajalle nopeinta ja edullisinta.

Laskujen välittäjä on Basware Oyj (tunnus BAWCFI22). Mikäli vasta harkitsette tai olette aloittamassa verkkolaskujen lähettämistä, niin löydätte lisätietoa osoitteesta http://easyinvoice.basware.com/fi/kirkon-palvelukeskus tai sähköpostiviestillä os. activation.services@basware.com

Sähköpostilaskut

Laskuja voi lähettää pdf-tiedostoina sähköpostin liitteenä, osoitteeseen kirkonpalvelukeskus@bscs.basware.com. Lähetättehän laskut osoitteesta, johon voidaan vastaanottaa palauteviesti (onnistunut vastaanotto tai mahdolliset virheilmoitukset).

Liitetiedostot saavat sisältää vain yhden laskun liitteineen per pdf-tiedosto, mutta niitä voi olla useita saman sähköpostilähetyksen liitteinä. Tiedoston nimi voi sisältää vain seuraavia merkkejä: [A-Z], [a-z], [0-9], [.], [ _ ].

Sähköpostin koko ei saa ylittää 10 Mb. Sähköpostin viestikenttä tulisi jättää tyhjäksi – viestejä ei lueta, palauteviesti on automaattinen, viestissä oleva logo tm. kuva voi aiheuttaa laskun hylkäämisen.

Lisäohjeistusta osoitteesta https://kb.basware.com/fi/node/908

Paperilaskut

Laskutusosoitteeseen eli Baswaren skannauspalvelun PL-osoitteeseen tulee lähettää vain laskuja!

Laskutusosoitteeseen lähetettyjä tavaratoimituksia tai muita tilaustuotteita, tiedotteita, mainoksia, katalogeja ym. ylimääräistä materiaalia ei välitetä eteenpäin asiakkaallenne vaan pääsääntöisesti ne tuhotaan.