03.08. Onneksi olkoon: Nea, Linnea, Neea, Vanamo | Palaute
Lauttasaaren seurakunta

Millaisen kirkon sinä haluaisit?

Lauttasaaren seurakunta

05.02.2018, 14:33 /  päivitetty 05.03.2018, 13:16
Seurakuntavaalit ovat ensi syksynä. Jos haluat muutosta ja edistää sinulle tärkeitä asioita, asetu ehdolle!

Jotta kirkko olisi jäsenistönsä näköinen, jäseniä pitää olla päättämässä kirkon linjasta. Anna äänesi kuulua ja tule mukaan vaikuttamaan, kirkollisvaalien ehdokasasettelu alkaa maaliskuussa

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka täyttää 18 vuotta viimeistään vaalipäivänä, on seurakunnan jäsen 15.9. mennessä ja antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta.

Ehdolle voi asettua oman seurakunnan seurakuntaneuvostoon ja/tai Helsingin seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon. Molempia vaaleja varten laaditaan ehdokaslistat erikseen. Sama ehdokas voi olla ehdolla molemmissa vaaleissa tai vain toisessa. Ehdokasasettelu päättyy 17.9.2018 klo 16.

Seurakuntaneuvosto johtaa paikallisseurakunnan toimintaa, edistää sen hengellistä elämää ja päättää seurakunnan varojen käytöstä. Luottamushenkilöt ovat seurakuntalaisten edustajia ja seurakunnan työntekijöiden kumppaneita. He ovat mukana päättämässä, vaikuttamassa, ideoimassa ja kehittämässä seurakunnan toimintaa kirkkovaltuustoissa, kirkkoneuvostoissa ja seurakuntaneuvostoissa.

Yhteinen kirkkovaltuusto on koko seurakuntayhtymän ylin päättävä elin. Se päättää mm. kirkollisveron suuruudesta, toimintasuunnitelmasta, kirkkojen korjaamisista ja valitsee yhtymän johtajan ja jäsenet yhteiseen kirkkoneuvostoon.

Ennakkoäänestys marraskuussa 6.–10.11. ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 18.11.