12.05. Onneksi olkoon: Lotta | Palaute
Malmin seurakunta

Kaupungin suurimman seurakunnan pääkirkko remonttiin

14.06.2022, 11:06 /  päivitetty 14.06.2022, 11:45
Moderni ja luostarimainen Kristian Gullichsenin suunnittelema Malmin tiilikirkko vihittiin käyttöön vuonna 1981. Rakenteet ja muun muassa ilmanvaihto vaativat nyt mittavaa korjausta. Sen myötä kirkosta tulee entistä monikäyttöisempi ja ekologisempi, uskoo kirkkoherra.
Malmin kirkko kuvattuna sinistä taivasta vasten, teksti: Malmin kirkko peruskorjataan.

Yhteinen kirkkovaltuusto päätti viime kokouksessaan Malmin kirkon mittavasta remontista. Kirkkoherra Elina Perttilä iloitsee päätöksestä, jonka myötä seurakunnan huonokuntoinen pääkirkko korjataan ja siitä saadaan entistä monikäyttöisempi sekä ekologisempi tila seurakunnalle.

Remontissa muun muassa ulkoseinät tiilineen, katto, vedenpoistojärjestelmät sekä talotekniikka uusitaan ja rakennuksesta tehdään energiatehokkaampi. Kirkkoon rakennetaan maalämpö ja siihen tulee varaus aurinkopaneeleille. Monikäyttöisyyttä tulee lisäämään myös äänieristyksen parantaminen sisätilojen välillä.

Kirkon kunnostukseen arvioidaan kuluvan enintään 14,6 miljoonaa euroa. Korjaustöiden valmistelu alkaa pian ja avajaisia on tarkoitus viettää vuonna 2024.

‍Lue lisää remontista täältä.

Lue lisää Malmin kirkosta täältä.