18.04. Onneksi olkoon: Valto, Valdemar | Palaute
Maunulan uurnalehto

Maunulan uurnalehdon vapaat hautapaikat

03.10.2023, 14:44

Maunulan uurnalehtoon haudataan vain tuhkattuja vainajia eli haudataan joko uurna, tai tuhka ilman uurnaa. Poikkeuksena muistolehto 2A ja sirottelualue 3S, joissa haudataan/sirotellaan aina tuhka ilman uurnaa. Tällöin on mahdollista valita krematorion lainauurna.

Omissa hautapaikoissa on pakollinen 25 vuoden nurmen perushoito- ja haudanhallintamaksu. Muistolehdoissa ei ole hoito-/hallintamaksuja.

Esittelyt vapaista hautapaikoista on alempana tällä sivulla. Uusien paikkojen lisäksi vanhemmilta alueilta käyttöön vapautuneita hautoja on lähes kaikissa kortteleissa ja niitä voi tiedustella suoraan Maunulan uurnalehdon toimistosta.

Hautapaikannäytöt sovitaan etukäteen.

Tähtikortteli 43

Uudessa, vuonna 2021 valmistuneessa, tähtikorttelissa 43 on omia uusia hautapaikkoja. Palkit muodostavat seitsemän viisisakaraista tähteä, joita koristavat tähtien keskellä kasvavat sirotuomipihlajat.

Jokainen tähti eli linja on numeroitu. Tähtihaudat sijoittuvat palkkien molemmille puolille muistomerkkien selkämykset vastakkain. Hautaan voidaan haudata uurna tai tuhka ilman uurnaa.

Omainen hankkii itse muistomerkin, jonka enimmäiskoko on 70 cm (korkeus) x 50 cm (leveys). Muistomerkki kiinnitetään rosteritapilla korttelissa valmiina olevaan aluspalkkiin. Enimmäisleveys 50 cm pitää sisällään muistomerkin lisäksi myös esimerkiksi lyhdyt ja muut irralliset esineet ja kukat.

Haudalla on kukkapaikka. Haudan voi hoitaa itse tai kesäkukkahoidon voi tilata seurakuntayhtymältä. Suurten, monivuotisten ja puuvartisten kasvien istuttaminen on kielletty, samoin kukkapaikan reunustaminen kivillä tai muulla hoitoa ja hautauksia vaikeuttavalla reunuksella.

Pakollinen 25 vuoden nurmen perushoito- ja haudanhallintamaksu, sekä maksu aluspalkista.

Ristipaikat - kortteli 16

Korttelin 16 hautapaikat on sijoitettu viuhkamaisesti riveihin, joissa vuorottelevat risti- ja laattakivipaikat.

Omainen hankkii itse muistomerkin, joka on metallinen tai väliaikainen puinen risti. Enimmäiskoko on 90 cm (korkeus) x ja 50 cm (leveys).

Haudalla on kukkapaikka. Haudan voi hoitaa itse tai kesäkukkahoidon voi tilata seurakuntayhtymältä. Suurten, monivuotisten ja puuvartisten kasvien istuttaminen on kielletty, samoin kukkapaikan reunustaminen kivillä tai muulla hoitoa ja hautauksia vaikeuttavalla reunuksella.

Pakollinen 25 vuoden nurmen perushoito- ja haudanhallintamaksu.

S‍irottelualue 3S

Metsän ja lammen välissä on luonnonkaunis sirottelualue, jossa useat penkit ja kynttilätelineet luovat ainutlaatuisen tunnelman. Muistokivenä on massiivinen graniittilohkare, johon voi kiinnittää muistolaatan. Muistolaatta on kiskokiinnitteinen, tummanruskea, elaksoitu alumiinilaatta, joka lunastetaan seurakuntayhtymältä. Laattaan kaiverretaan vainajan nimi, syntymä- ja kuolinaika.

Tuhkat sirotellaan muistokiven vieressä olevalle kivikkoalueelle lohkareiden väleihin. Talvella ei sirotella. Uurnaa voidaan säilyttää talven yli odottamassa Maunulan uurnalehdon tiloissa.

Omaiset eivät ole mukana sirottelussa, mutta he voivat halutessaan varata ajan laatankiinnitystilaisuuteen. Tilaisuudessa valitaan vahtimestarin opastuksella laatalle paikka ja kiinnitetään se. Tilaisuuden voi järjestää aikaisintaan kolmen viikon kuluttua laatan tilauksesta. Laatan voi hankkia myös talvella, mutta se kiinnitetään vasta, kun sirottelu on tapahtunut.

Jos vainaja tuhkataan Malmilla tai Honkanummella, toimittaa seurakuntayhtymä siroteltavan tuhkan uurnassa Maunulan uurnalehtoon. Tuhkille on mahdollista valita krematorion lainauurna.

Leikkokukat ja kynttilät tuodaan muistokiven vieressä oleviin telineisiin ja/tai kukka-altaisiin.

Sirottelualueen lunastus- ja hautausmaksu, ei hoitomaksuja.

Muistolehto - kortteli 10M

Graniitista ja liuskekiveyksestä tehty valaistu muistomuuri, jonka edessä laatoitus ja penkit.

Haudataan uurna tai tuhka ilman uurnaa muuria vastapäätä olevalle nurmialueelle.

Muuriin saa tilata vainajan muistolaatan seurakuntayhtymältä. Laatat ovat hiekkapuhallettua merivesialumiinia (hopeanharmaa), 5 x 10 cm. Muistolaattaan kaiverretaan vainajan nimi, syntymä- ja kuolinaika. Seurakuntayhtymä kiinnittää muistolaatat.

Kukka- ja kynttilätervehdykset graniittisiin kukka-altaisiin muurin eteen. Suosittelemme kertakäyttökynttilöitä, ei lyhtyjä.

Muistolehtopaikan lunastus- ja hautausmaksu, ei hoitomaksuja.

Muistolehto - kortteli 17

Muistolehto, jossa haudataan uurna tai tuhka ilman uurnaa korttelin keskelle nurmikentälle.

Pilareihin saa tilata messinkisen muistolaatan (4 x 9 cm) seurakuntayhtymältä. Laattaan kaiverretaan vainajan nimi, syntymä- ja kuolinaika. Seurakuntayhtymä kiinnittää muistolaatat.

Kukka- ja kynttilätervehdykset kukka-altaisiin pylväiden juurelle. Suosittelemme kertakäyttökynttilöitä, ei lyhtyjä.

Muistolehtopaikan lunastus- ja hautausmaksu, ei hoitomaksuja.

Anonyymi muistolehto - kortteli 2A

Anonyymi muistolehto, jossa pelkkä tuhka haudataan nurmialueelle, ei uurnaa. Tuhkille on mahdollista valita krematorion lainauurna. Muistolaattaa ei ole mahdollista saada.

Alueella on muistelupaikka, jossa on kesäisin suihkulähde. Vain leikkokukkatervehdyksiä niille varattuihin kukka-altaisiin. Kynttilätervehdykset niille varattuun tilaan, ei metsään paloturvallisuussyistä.

Muistolehtopaikan lunastus- ja hautausmaksu, ei hoitomaksuja.

Vapautuneet hautapaikat

Uudelleen myyntiin vapautuneita hautapaikkoja vanhemmista kortteleista löytyy mm. palkkikortteleista 1 ja 2 sekä seuraavilta alueilta:

Keskikortteleissa 21-26 ja 28-29 on paljon vapaina sukuhautoja. Näillä alueilla kasvaa kauniita isoja koivuja, ja kortteleita jakaa pensasaitaukset.

Muistomerkin maksimimitat kyseisissä kortteleissa on 60 cm (korkeus) x 60 cm (leveys). Turvallisuussyistä muistomerkki pitää tapittaa pohjakiveen, joka täyttää Helsingin seurakuntayhtymän muistomerkkiohjeistuksen minimimitat.

Yläkortteleissa 34-37 sekä 39-41 on runsaasti myyntiin vapautuneita hautapaikkoja. Aluetta koristaa mm. pensashanhikit ja poppelit. Vapaita paikkoja löytyy esimerkiksi uurnalehdon takaportin läheisyydestä, josta pääsee suoraan keskuspuistoon.

Muistomerkin maksimimitat: 60 cm (korkeus) x 55 cm (leveys). Turvallisuussyistä muistomerkki pitää tapittaa pohjakiveen, joka täyttää Helsingin seurakuntayhtymän muistomerkkiohjeistuksen minimimitat.

Kortteleissa 38 ja 42 on uudelleen vapautuneita hautapaikkoja sekä riveissä että ympyröiden ja kaarien muotoihin ryhmiteltynä. Korttelin 38 vieressä on uurnalehdon takaportti, josta pääsee suoraan keskuspuistoon.

Muistomerkin maksimimitat: 60 cm (korkeus) x 55 cm (leveys). Turvallisuussyistä muistomerkki pitää tapittaa pohjakiveen, joka täyttää Helsingin seurakuntayhtymän muistomerkkiohjeistuksen minimimitat.