05.08. Onneksi olkoon: Salme, Sanelma | Palaute
Mikael Agricolan kirkko

Ilta Lauran kanssa -juhlakiertue alkaa Mikael Agricolan kirkosta, vieraana muusikko Toni Wirtanen

Tuomiokirkkoseurakunta

20.08.2018, 14:51 /  päivitetty 03.09.2018, 15:13
Ensimmäinen Ilta Lauran kanssa –talk show näki päivänvalon 7.12.2008 Turun Linnateatterin teatteriravintolan lavalla. Talk show pyöri siellä kaksi vuotta. Nyt juhlistetaan 10-vuotista taivalta alkaen 13.9. Mikael Agricolan kirkosta.
Ilta Lauran kanssa talk show:n juhlakiertue

Ilta Lauran kanssa (ILK) on live talk show, joka erityisellä tavalla on yhtä aikaa syvällinen ja viihteellinen. Avainsanoja ovat kohtaaminen, vuorovaikutus ja läsnäolo. Talk show:n vetäjälle, toimittaja Laura Siltalalle ihmiset ovat intohimo.

- Rakastan ihmisiä ja heidän elämäntarinoitaan. Jokainen ihminen on kuin oma maailmansa.

Vuonna 2014 Siltala jättäytyi kutsumuksensa vietäväksi kohdatakseen ihmisiä ja siirtyen tekemään kokopäiväisesti toimittajan ja juontajan töitä.

- Se oli elämäni hulluin ja samalla paras päätös. Tuntui, että palapelinpalaset loksahtivat paikoilleen, hän tuumaa.

Seurasi ensimmäinen Ilta Lauran kanssa –kiertue ympäri Suomea nimellä Back to the Roots. Perusta on tärkein. ILK:n näkynä on mennä sinne, missä ihmiset ovat ja tehdä yhtä aikaa syvällistä, mutta viihteellistä ohjelmaa. Kolme R-sanaa kulkivat mukana turvana ja tukena: rukous, rohkeus ja rakkaus.

Toinen kiertue tuli melkein heti perään: Learning to Fly. Sen inspiraationa oli Facebookin feedissä Siltalan silmien eteen tullut kuva pienestä tytöstä siivet selässä, kuvatekstinä: ”What if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?” Mitä jos kaadun? Oi, mutta entäpä jos lennät? Kun perusta on vahva, on rohkeutta, intoa ja uteliaisuutta kiivetä puunlatvaan, levittää siipensä ja lähteä yhtä aikaa jännittäen sekä intohimoisesti kohti omia unelmia ja tavoitteita.

Kuluneiden 10 vuoden aikana, kymmenien ja kymmenien iltojen, satojen erilaisten kohtaamisten jälkeen on tullut aika miettiä sitä, mikä yhdistää jokaista iltaa ja kohtaamista, jotka kaikki ovat olleet erilaisia ja ainutlaatuisia. Siltala tiivistää kaiken sanaan kosketus. Näin löytyi Ilta Lauran kanssa –talk shown 10 –vuotisjuhlakiertueen teema.

Kiertueen avausillassa Mikael Agricolan kirkossa to 13.9 klo 19 Lauran vieraiksi istahtavat monessa liemessä keitetyt ja elämää monelta kantilta nähneet seuraavat upeat tyypit:

Agricolaliikkeen toiminnanjohtaja, pastori Henrik Wikström, kouluttaja, ”Sieluani et saa” –kirjan kirjoittaja Minna Rissanen sekä muusikko, pohdiskelija Toni Wirtanen. Mikä koskettaa illan vieraita? Milloin viimeksi he ovat tulleet kosketetuiksi? Kosketus jättää aina jäljen. Minkälaisia jälkiä elämä on heihin jättänyt? Entä minkälaisen jäljen he toivoisivat jättävänsä jälkeensä? Elävää musiikkia elävästä elämästä tarjoilevat tässä illassa laulaja-lauluntekijä Antti Kleemola yhdessä musiikin monitaiturin Sami Kontolan kanssa. Tuomiokirkkoseurakunta ja Mikael Agricolan kirkon yhteisö tarjoavat sinulle tämän illan. Vapaa sisäänpääsy. Kekkerit alkavat klo 19 ja kestävät noin 1,5 tuntia.

Ja hei, klikkaa itsesi mukaan tapahtumaan myös Facebookissa!

(Teksti Laura Siltala, Tuomiokirkkoseurakunnan viestintä)

www.iltalaurankanssa.fi