30.09. Onneksi olkoon: Sirja, Sorja, Siru | Palaute
Mikael Agricolan kirkko

Hyvän tahdon sanoma -konsertissa soi etniset sävelet

Tuomiokirkkoseurakunta

07.12.2017, 09:05 /  päivitetty 19.12.2017, 11:29

Joulukuussa kuultavassa Hyvän tahdon sanoma -konsertissa kuljetaan Pentti Ingerön sävellyksin ja tuttujen, suomalaisten runoilijoiden sanoituksin kohti joulua. Konsertissa kuullaan sekä uusia että vanhempia lauluja jotka on sovitettu konsertissa esiintyvälle kokoonpanolle.

Laulujen teksteissä matkataan Ave Maria –laulun syntymän odotuksesta aina Betlehemiin seimen lapsen luo, jonne kuljetaan itämaan tietäjien karavaanin ja Mika Waltarin sekä Pentti Ingerön sanoituksien matkassa. Vanhaa perinteistä, maaseudun harrasta suomalaista joulunviettoa ja eri lailla talvista joulua kuvailevat Aleksis Kivi ja Yrjö Jylhä.

Konsertti tuo kuulijan myös ajankohtaisten teemojen ja nykyhetken äärelle sanoittaen joulunvieton kipeämpiä teemoja mm. koti-ikävää vierailla mailla palmujen alla ja vieraantuneisuutta. Lasten jouluriemua, joulun hyvän tahdon sanomaa ja perheiden joulunviettoa ovat tulkinneet teksteissään Sakari Topelius ja Lauri Pohjanpää.

Konsertti tarjoaa kuulijalle kokonaisvaltaisen elämyksen halki aikojen ja etnisten musiikkityylien yhdessä tuttujen sanoittajien ajatuksien kanssa. Konsertissa kuultavat kappaleet soivat ns. rytmimusiikin hengessä. Mausteita rytmeihin ja säveliin saadaan mm. itämailta, berberien aavikkobluesista ja suomalaisesta kansanmusiikista, jossa kaikuu pelimannityyli kalevalamitassa ja muunnellussa polskarytmissä.


Hyvän tahdon sanoma -joulukonsertti

to 14.12. klo 19 Cafe Blossomissa Mikael Agricolan kirkossa
to 21.12. klo 19 Vanhassa kirkossa

  • Pentti Ingerö – sävellykset, laulu, kitara ja ukulele
  • Jusa Junttila – saksofonit ja klarinetti
  • Kari Makkonen – basso
  • Jartsa Karvonen – percussion

Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa