04.07. Onneksi olkoon: Ulla, Ulpu | Palaute
Munkkivuoren kirkko

Hoosiannakirkko ja pyhäkoulu Munkkivuoressa

Munkkiniemen seurakunta

01.12.2019 klo 11:00 - 12:30 Munkkivuoren kirkko, Raumantie 3, 00350 Helsinki

Messu Munkkivuoren kirkossa joka sunnuntai klo 11 kutsuu kaikenikäisiä, kokoisia ja näköisiä etsijöitä ja uskon tien kulkijoita. Ajattelemme, että messu voi olla levähdyspaikka, anteeksisaamisen ja armon vastaanottamisen paikka, kiitollisuuden paikka, hädän ja ahdistuksen jakamisen paikka.

Toivomme, että messuun ja sen jälkeen kirkkokahville voisi olla matala kynnys tulla ja sellaiseksi tahdomme kirkkoamme ja seurakuntaamme edelleen kehittää.

Jos sinulla on ideoita ja palautetta, niin kuulemme mielellämme. Kirkossa on palautelaatikko ja palautteita voit kertoa messun toimittavalle papille tai jättää sähköpostilla munkkiniemi.srk@evl.fi tai tarja.frilander@evl.fi

Hoosiannakirkko – 1. Adventti

Kuninkaasi tulee nöyränä

Adventin ajan alkuun kuullaan kertomus Jeesuksen ratsastuksesta Jerusalemiin. Jeesus ei tullut Jerusalemiin maallisten valtiaiden tavoin, vaan nöyränä, aasilla ratsastaen. Näin hän liittyi Sakarjan kirjan profetiaan rauhan kuninkaan tulemisesta. Tähän viittaa myös päivän nimitys nöyrtymisen adventti (adventus humiliationis).

Kirkkovuoden ensimmäinen sunnuntai julistaa, että Jumala ei ole kaukana meistä. Hän lähestyy kansaansa antaakseen sille pelastuksen uuden ajan. Hoosiannaa laulaen tervehdimme Jeesusta Kuninkaanamme. Iloitsemme siitä, että hän on tullut ja vapauttanut meidät yhteyteen Jumalan ja toistemme kanssa.

Messun toimittaa Riikka Kuusisalo, kanttorina Heli Kantola. Mukana Procantus kuoro, johtajanaan Mirjam Kyrönseppä.


HUOM! Messun aikana tarjolla pyhäkoulu seurakuntatalon alakerrassa, Saari-kerhohuoneessa. Pyhäkoulua pitää Hannu Holopainen.