28.05. Onneksi olkoon: Alma | Palaute

Pakilan seurakunta

Jumalanpalvelus ilman yleisöä

Pakilan seurakunta

Kalenteri ja kellosymboli19.04.2020 klo 11:00 - 12:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliHyvän Paimenen kirkko, Palosuontie 1, 00660 Helsinki

Tämän sunnuntain messussa

  • Jouni Pirttijärvi on liturgi
  • Mikael Tammilehto on avustaja
  • Jussi Hirvonen on kanttori

Voit osallistua jumalanpalvelukseen tämän linkin kautta.

Hiippakunnallista kolehtia lasten ja nuorten osallisuuden vahvistamiseen hiippakunnan seurakunnissa Nuori kirkko ry:n kautta ei nyt voida kerätä. Nuori kirkko ry suosittaa osoittamaan tukensa Pyhänkoulun ystävien keräykseen lahjoittamalla sopivaksi katsotun summan joko nettisivujen kautta https://www.pyhakoulunystavat.fi/ tai tilisiirrolla FI67 8000 1270 1702 29 (Rahankeräyslupa RA/2020/369).

Ylösnousseen todistajia

Päivän latinalainen nimi quasi modo geniti (= niin kuin vastasyntyneet) on päivän antifonin (1. Piet. 2: 2) alkusanoista ja viittaa pääsiäisenä kastettuihin. Kun pääsiäisen jälkeisen viikon vietto ajan mittaan rajoittui pääsiäisen jälkeiseen sunnuntaihin, myös kasteeseen liittyvä velvoitus elää ”uutena ihmisenä” tuli jumalanpalveluksessa esille erityisesti silloin.

Kasteen ja tämän sunnuntain yhteys ilmenee myös päivän toisessa latinalaisessa nimessä dominica in albis (= valkoisten vaatteiden sunnuntai, alkuaan pitempi muoto dominica in albis depositis (= pois riisuttujen valkoisten vaatteiden sunnuntai). Kannettuaan koko ”valkoisen viikon” kasteessa saamaansa valkoista vaatetta kastetut pukeutuivat nyt jälleen tavalliseen arkiasuun. Heidän tehtävänsä oli tästä lähtien todistaa jokapäiväisessä elämässään ylösnousseesta Vapahtajasta ja hänessä täyttyneestä Jumalan lupauksesta. Tämä lupaus pysyy lujana silloinkin, kun ihminen heikkoudessaan epäilee sitä.

Päivän raamatuntekstit kertovat siitä, että ylösnoussut Jeesus ilmestyi epäileville opetuslapsilleen ja vakuutti heidät ylösnousemuksestaan. Ilo valtasi opetuslapset, kun he kohtasivat Jeesuksen elävänä.

Liturginen väri valkoinen, neljä alttarikynttilää.

Järjestäjä: Pakilan seurakunta
Yhteyshenkilö: Jouni Pirttijärvi
Puhelin: 09 2340 5530
Sähköposti: pakila.srk@evl.fi