30.04. Onneksi olkoon: Mirja, Miia, Mira, Mirva, Mirka, Mirjami, Mirella, Mirkka | Palaute
Pitäjänmäen kirkko

Pitäjänmäen seurakunnan rippikoulut 2024

Pitäjänmäen seurakunta

27.09.2023, 14:42 /  päivitetty 27.03.2024, 09:55
Aivan pian on alkamassa jotain ainutkertaista – ripari!
nuoret leirillä

Miksi riparille?

Ripari on mahdollisuus pysähtyä ja miettiä rauhassa isoja kysymyksiä: syntymää, kasvua, elämää, kuolemaa, uskoa, toivoa ja rakkautta. Riparilla opetellaan itsensä ja toisten kanssa elämistä: jokaisen ihmisen kunnioittamista sellaisena kuin hän on, keskittymistä, yhteishengen luomista, vastuunkantoa ja yhteisistä periaatteista kiinnipitämistä – hauskanpitoa unohtamatta. Monet saavat uusia kavereita ja tutustuvat vanhoihin kavereihin uudella tavalla. Riparilla saa uusia ajatuksia ja kokemuksia kristinuskosta, ja ennestään opittu tieto syvenee. Kaikki ovat tervetulleita: myös kirkkoon kuulumattomat ja ne, joilla ei ole valmiiksi tietoa kristinuskosta. Kaikilla on oikeus ajatella itse, kysyä, kyseenalaistaa, olla epävarmoja ja uskoa.

Oma ripari on ainutkertainen kokemus. Muistot jäävät mieleen pitkäksi aikaa – ehkä loppuelämäksi. Unohtumattomia elämyksiä saattavat olla kaverit, isoset, leikit, laulut, keskustelut, hiljentymiset, luontohetket - kaikenlainen yhdessä vietetty aika.

Rippikoulun ja konfirmaation jälkeen saa oikeuden toimia kummina ja käydä itsenäisesti ehtoollisella, sekä tulla vihityksi avioliittoon kirkossa. Lisäksi voi äänestää kirkollisissa vaaleissa ja asettua itse ehdolle täysi-ikäisenä.

Rippikoulut Pitäjänmäen seurakunnassa vuonna 2024

Vuoden 2024 rippikouluihin ilmoittautuminen on päättynyt. Mahdollisia vapaita paikkoja voi tiedustella Jukka Vanteelta.


Hiihtolomaviikon Cityripari: su-pe 18.2.-23.2. Pitäjänmäen kirkolla. Ei yöpymistä. Pidämme leiritunnelmaa yllä kirkolla ja teemme kivoja kaupunkiretkiä Helsingissä!

Konfirmaatio su 28.4. klo 10 Pitäjänmäen kirkossa

Leirimuotoiset riparit kesällä:

Lohiranta: 17.-24.6. (ma-ma)

Lohirannan leirikeskus on Helsingin seurakuntayhtymän omistama paikka ja se sijaitsee järvenrannalla Lohjan lähistöllä. Bussimatka n. 1h.

www.lohirannanleirikeskus.fi

Konfirmaatio su 11.8. klo 10 Pitäjänmäen kirkossa

Koivupuisto: 8.-15.7. (ma-ma)

Koivupuiston leirikeskus sijaitsee järvenrannalla lähellä Tamperetta (22km). Bussimatka n. 2,5h.

www.koivupuisto.com

Konfirmaatio su 21.7. klo 10 Pitäjänmäen kirkossa

Jokaisella rippikouluryhmällä on intensiivijaksoa edeltäviä tai jälkeisiä tapaamisia ja tilaisuuksia.


Mitä rippikoulu maksaa ja mitä hinta sisältää?

Leiririppikoulun hinta on seurakunnan jäseneltä 210 €. Cityriparin hinta on 50 € materiaalikustannusten ja ryhmäretken vuoksi. Leiririppikoulujen hinta puolestaan sisältää opiskelumateriaalin, majoituksen ja täysihoidon leirikeskuksessa leirijakson aikana, sekä kuljetuksen leirikeskukseen. Kaikki leiriläiset ovat tapaturmavakuutettuja seurakunnan puolesta. Jos perheessä on taloudellisia vaikeuksia, rippikoulumaksuun voi hakea tukea. Leirit laskutetaan jälkikäteen kesällä/syksyllä 2024. Ota avustusasioissa yhteyttä hyvissä ajoin keväällä 2024: hele-elina.saari (at) evl.fi.


Entä jos et ole seurakunnan jäsen, eikä sinua ole kastettu?

Olet lämpimästi tervetullut riparille, vaikka et kuuluisi kirkkoon! Riparin aikana ja jälkeen voit päättää, haluatko liittyä kirkkoon ja tulla konfirmoiduksi sekä kastetuksi.


Käytkö riparin jossain muualla?

Jos käyt rippikoulusi jossain järjestössä (esim. partio, urheiluripari, kristilliset järjestöt), kuuluu rippikouluusi myös omaan seurakuntaan ja sen toimintaan osallistuminen. Ota yhteyttä Jukka Vanteeseen, niin saat tietoa tutustumisjakson suorittamisesta.


Erityisriparille?

Erityisripareista löytyy lisätietoja täältä.


Näin ilmoittaudut riparille!

Käytössä on sähköinen ilmoittautuminen, jossa alaikäisen voi ilmoittaa riparille vain huoltaja. Ensimmäisellä kerralla järjestelmään kirjautuessa huoltaja luo itselleen tunnukset. Tunnuksen luomiseen tarvitaan vahva tunnistautuminen. Mikäli huoltajalla on jo olemassaolevat tunnukset, käytetään niitä. Alla on lisää ohjeita sähköiseen ilmoittautumiseen.

Ilmoittautuessa valitse leireistä sinulle mieluisimmat vaihtoehdot, vähintään kolme vaihtoehtoa neljästä.

Ilmoittautumisessa nopeus ei ratkaise, vaan kaikki ilmoittautumisaikana ilmoittautuneet ovat samalla viivalla paikkoja jaettaessa. Paikat jaetaan vasta ilmoittautumisen päätyttyä. Jälki-ilmoittautuminen avautuu myöhemmin, mutta osa ryhmistä voi olla tuolloin jo täytettyjä.


Kaverikoodi

Voit hakea samalle riparille enintään kahden kaverin kanssa. Ensimmäinen ilmoittautuja saa ilmoittautumisen yhteydessä kaverikoodin, jonka hänen tulee jakaa ystävilleen, jotta he voivat hyödyntää sitä omissa ilmoittautumisissaan. Täten heitä kohdellaan rippikoulujaossa yhteisenä ryhmänä tai parina.

Huom! Neljän henkilön kaveriporukat tulee sopia keskenään, että kenen kanssa hyödyntää samaa kaverikoodia. Lisäkenttään voi ilmoittaa kaveritoiveista. Me emme pysty takaamaan, että kaikki pääsevät samalle leirille, mutta me pystymme takaamaan, että toive otetaan huomioon.


Tieto riparipaikasta

Tieto rippikoulupaikasta ilmoitetaan sähköpostilla viimeistään 30.11.2023.

Pitäjänmäen seurakunnan jäsenet ovat etusijalla rippikoulupaikkoja jaettaessa. Mikäli jollekin leirille on paljon hakijoita, paikat arvotaan.

Myöhässä hakeneille emme voi taata leiripaikkaa, mutta jos unohdit hakea ajoissa, kysy rohkeasti vapaita paikkoja.


Lisää ohjeita sähköiseen ilmoittautumiseen

Jos olet jo aiemmin rekisteröitynyt käyttäjäksi, kirjaudu sisään käyttäjätunnuksella ja salasanallasi. Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt, seuraa alla olevia ohjeita.

Ennen ensimmäistä ilmoittautumista tulee luoda käyttäjätunnus ja salasana, joiden avulla ilmoittautumisia on mahdollista seurata ja tarpeen mukaan muuttaa ilmoittautumista hakuaikana. Alaikäisen ilmoittautuessa tunnukset luo huoltaja.

Tunnusten luomiseen tarvitset vahvan tunnistautumisen varmennekortin, mobiilivarmenteen tai nettipankkitunnusten kautta.

Aloita tunnusten luominen rekisteröitymällä käyttäjäksi ensin Suomi.fi –tunnistautumispalvelun kautta kohdasta ’rekisteröidy tästä’. Tämä tietosuojan (GDPR) vuoksi. Tunnistautumiseen voi käyttää pankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautumiseen, ota yhteyttä seurakunnan toimistoon tai ilmoittautumisessa mainittuun tilaisuuden yhteyshenkilöön.

Luo rekisteröityessäsi henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnuksen tulee olla oma sähköpostiosoitteesi. Tarkista, että osoite on kirjoitettu oikein. Salasanan tulee olla vähintään 8 merkkiä (sisältäen kolmea eri merkkityyppiä: pieniä ja isoja kirjaimia/numeroita/erikoismerkkejä).

Käyttäjätunnus ja salasana on hyvä laittaa talteen, koska niitä tarvitaan myöhemmin ilmoittautuessa tai muutoin asiointipalvelua käytettäessä. Jatkossa palveluun pääsee suoraan käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Mahdollisissa ongelmatilanteissa ota yhteyttä järjestelmätukeen: prime-tuki.helsinki@evl.fi.

Asiointipalvelun asiakasrekisteriä ei luovuteta ulkopuolisille eikä käytetä markkinointiin.


Pääsenkö haluamalleni riparille?

Ilmoittautuessasi sinua pyydetään asettamaan riparitoiveita tärkeysjärjestykseen. Joskus samoille ripareille hakee niin paljon nuoria, ettei kaikkia voi sijoittaa ensimmäisten toiveiden mukaan. Siksi ilmoittautuessa on hyvä merkitä kaikki ne ryhmät, jotka perheelle aikataulullisesti sopivat.

Kerro jo ilmoittautumislomakkeella kaikki perustelut, jos jokin leiriajankohta ei perheellesi sovi.

Nuoret jaetaan rippikouluryhmiin ilmoittautumisen päätyttyä. Tietokoneohjelma pyrkii sijoittamaan nuoren siihen ryhmään, joka on ensimmäisenä vaihtoehtona. Aina tämä ei kuitenkaan onnistu, jos hakijoita samaan ryhmään on paljon.

Pitäjänmäen seurakunnan jäsenet ovat etusijalla rippikoulupaikkoja jaettaessa. Mikäli jollekin leirille on paljon hakijoita, paikat arvotaan.


Ollaan yhteyksissä!

Jukka Vanne, kasvatuksen pappi, jukka.vanne (at) evl.fi, 040 526 1115

Tuula Pitkänen, nuorisotyönohjaaja, tuula.pitkanen (at) evl.fi, 040 549 7077