11.04. Grattis: Verna | Respons
Hela Helsingfors

April: På gång i Matteus

Matteus församling

05.03.2021, 12:56 /  uppdaterad 06.04.2021, 13:46
Största delen av den samlande verksamheten är på paus pga av coronaläget, men församlingen finns förstås fortfarande kvar för dig. Ta gärna kontakt med oss!
Ilja Karsikkaan piirroksessa kolme naista kohtaa Jeesuksen tyhjällä haudalla valkopukuisen enkelin.

Gudstjänster

Videogudstjänst sänd från Matteuskyrkan varje söndag kl. 10.

Efter gudstjänsten dricker vi även kyrkkaffe på Facebook tillsammans med församlingens medarbetare.

Följ med på gudstjänsterna via Matteus församlings Facebook-sida och delta i gudstjänstgemenskapen i kommentarsfältet. Gudstjänsterna från Matteuskyrkan laddas även upp på församlingens Youtube-konto samt hemsida.

Välkommen även på kvällsandakt tillsammans med Matteus ungdomsteam på Instagram! Varje onsdag kl. 18 sänds en kort kvällsandakt från @matteusungdom-kontot på Instagram.

Nattvard under coronan

Nattvard firas varje torsdag kl. 18. Vi samlas högst sex personer åt gången i Matteuskyrkan på Åbohusvägen 3, och vid behov kan också enskild nattvard firas. Observera att den som vill fira nattvard måste anmäla sig på förhand till Juho Kankare tfn 050-3803957. Vi iakttar självfallet alla säkerhetsföreskrifter.

Musiklek på webben varje vecka

Tisdagar kl. 10 och 13 samlas Matteus musiklek över nätet. Välkommen med du som är hemma med barn och vill prata och sjunga bort en stund. Samlingen räcker högst 30 minuter, men man kan hänga med bara en stund också och sen hoppas av om det blir blöjbyte eller något annat.


För mera info om hur du kan delta kontakta musikledare Daniela på adressen daniela.stromsholm@evl.fi. Kolla också gärna in Matteus facebookgrupp för barn och familjer - där hittar du både pysseltips och annat skoj för barn och familjer.

Onlinesamtal: Hur ska det gå med vårt bröllop?

Hur gör man ett bröllop i dessa tider så att det känns bra? Hur inkluderar man de äldsta som önskar vara med men kanske inte kan?

Lyssna och delta i ett samtal online den 12 april kl. 18-19 om bröllopsnerver och vigselmöjligheter.

Anmäl dig till Christina.elving-andersen@evl.fi så får du en länk till samtalet. Läs mera

Matteus SALT-bruncher fortsätter online

Längtar du efter mera? Mera kunskap om Gud, Jesus, Bibeln och det kristna livet. Ett tillfälle där tron kan växa och praktiseras. Ett tillfälle där ord förbyts i kraft. Intressanta teman kring ämnen som vi alla längtar efter.

Nästa träff är den 24.4 kl. 10.

SALT hålls som ett online-möte på Microsoft-Teams. Du deltar genom att du anmäler dig till Juho Kankare: juho.kankare@evl.fi.

Behöver du hjälp eller stöd?

Du kan alltid kontakta församlingen anställda och diakoniarbetarna om du behöver hjälp eller stöd i vardagen eller bara någon att tala med. Kontakta diakoniarbetarna Carita Riitakorpi 050-380 3986 eller Mari Johnson 050-380 3976.