26.09. Onneksi olkoon: Kuisma | Palaute
Koko Helsinki

Kulttuuria Kappelisaliin – Runokuvaa Kidz

Kalenteri ja kellosymboli14.11.2022 klo 14:00 - 27.11.2022 klo 20:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliKappelisali Kallion kirkolla, Itäinen Papinkatu 2, 00530 Helsinki

Levoteatterin sana- ja kuvataiteita yhdistävä Runokuvaa-näyttely toteutetaan jo seitsemättä kertaa. Konsepti on tuonut yhteen taiteilijoita ja taiteen ystäviä monenlaisissa ko’oissa ja konteksteissa ympäri Helsinkiä. Tällä kertaa näyttely mukautuu ennennäkemättömällä tavalla lastenkulttuurin pariin. Kuvataiteilijoina mukana on joukko alakouluikäisiä lapsia, jotka ovat toteuttaneet teoksensa inspiroituneena Cristal Snown Penni ja Pähkinäsydän -kirjasarjan teksteistä.

Runokuvaa Kidz Kallion kirkon Kappelisalissa 14.–23.11. Näyttely on nähtävissä ma–ke klo 14–20 sekä muun toiminnan yhteydessä. Tervetuloa!

Aiemmin Runokuvaa-näyttelyitä on järjestetty galleriatiloissa Eerikinkatu 36:ssa ja Huopalahden Asematilassa, ravintolatilassa Pien BrewPub:ssa, Kellariteatterilla, KokoTeatterilla sekä yksi myös virtuaalisesti. Monitaiteellisuus on ollut läsnä alusta asti ja näyttely toisensa jälkeen on nähty yhä laajemmin eri taidemuotoja ja toinen toistaan kiinnostavampia vuoropuheluita tekstin ja kuvan välillä.

Levoteatteri on vuonna 2018 perustettu kollektiivinen ja monitaiteellinen teatteriryhmä, joka omien esittävien teosten ja Runokuvaa-näyttelyiden lisäksi järjestää LAFKA-klubia ja LAFPA-festivaalia.


Levoteatteri is organising the multidisciplinary exhibition concept Runokuvaa for the seventh time already! The previous exhibitions have been in many sizes and seen different venues. This time is very exceptional though, because for the first time the concept is expanding to childrens’ culture. It’s showcasing a group of young artists between ages 6 and 14 that have made visual works inspired by texts from Cristal Snow’s book series Penni ja Pähkinäsydän.

Runokuvaa Kidz at Kappelisali in Kallio Church from 14th to 23rd November. The exhibition is open Mon–Wed between 2 and 8pm. Welcome!