06.06. Onneksi olkoon: Kyösti, Kustaa, Kustavi | Palaute
Koko Helsinki

Kymppisynttärit Linnanmäellä - Födelsedagsfesten på Borgbacken

Kalenteri ja kellosymboli27.05.2023 klo 08:30 - 13:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboli

EDIT 27.3.: Ilmoittautuminen on päättynyt. Mahdollisesti myymättä jääneitä lippuja eli Lintsi-rannekkeita voi ostaa juhlapäivän aamuna la 27.5. klo 8.00-10.00 Alppilan kirkolta, joka sijaitsee noin sadan metrin päässä Linnanmäen pohjoiselta portilta. Osoite on Kotkankatu 2.

Hei sinä, joka täytät kymmenen vuotta vuonna 2023! Jo perinteiseen tapaan Helsingin seurakunnat kutsuvat kymmenen vuotta täyttävät perheineen juhlimaan ekaa täyttä kymppiä Linnanmäelle. Vuonna 2023 juhlapäivä on lauantai 27.5. Saat kutsun postissa nimelläsi helmikuussa ja voit ilmoittautua vaikka saman tien.

Sisäänpääsyä varten tarvitsette kymmenen euron hintaiset rannekkeet jokaiselle tulijalle. Ne maksetaan verkkomaksuna samalla kun ilmoittaudutaan. Jotta rannekkeita riittää mahdollisimman monelle perheelle, niitä voi ostaa enintään viisi yhteen talouteen. Pääsyliput eli maksetut rannekkeet postitetaan kotiin huhti-toukokuun aikana.

Linnanmäen portit avautuvat juhlapäivänä klo 8.30 ja laitteisiin pääsee alkaen klo 9. Yksityistilaisuus päättyy klo 13. Jos haluaa jatkaa hurvittelua sen jälkeen, rannekkeeseen on mahdollista ostaa Lintsillä lisäaikaa edullisemmalla hinnalla.

Helsingfors församlingar bjuder alla barn födda 2013 att fira sin "första tia" tillsammans med familjen på Borgbacken. Biljetter kan köpas max fem/hushåll, så att de räcker till så många som möjligt.

Mera info på hemsidorna

Lisätietoja löydät usein kysytyistä kysymyksistä alempana tällä sivulla. Tarvittaessa voit kysyä lisää osoitteesta: 10synttarit.hsrky@evl.fi


Usein kysytyt kysymykset

Montako lippua yksi perhe voi hankkia?

Ilmoittautumislinkin kautta voi ostaa enintään viisi pääsylippuna toimivaa Lintsi-ranneketta. Mikäli haluatte rannekkeita tätä enemmän, voi niitä mahdollisesti ostaa Alppilan kirkolta la 27.5. klo 8.00-10.00. Rannekkeita myydään Lintsi-aamuna, jos niitä on jäänyt jäljelle ennakkoilmoittautumisen jälkeen. Huom! Alppilan kirkko sijaitsee Linnanmäen lähellä, noin sadan metrin päässä Linnanmäen pohjoiselta portilta. Osoite on Kotkankatu 2.

Perheessämme on enemmän kuin viisi jäsentä. Miksi emme voi hankkia etukäteen kaikille rannekkeita?

Kutsuttuja kymmenvuotiaita on pelkästään lähes 3 000. Jotta voimme ilmoittautumisvaiheessa varmistaa, että he kaikki mahtuvat mukaan, ennakkomyynnille on asetettu enimmäismäärä. Kokemusten mukaan Lintsi-aamuna rannekkeita on riittänyt kaikille ostajille. Haluamme tarjota kymppisynttärivieraille sujuvat järjestelyt, ja siksi osallistujamäärää joudutaan rajoittamaan.

Pitääkö saattajalla olla ranneke, vaikka hän ei mene laitteeseen?

Kyllä. Kyseessä on yksityistilaisuus, johon ranneke toimii pääsylippuna.

Vanhemmat eivät pääse, miten toimimme?

Lapsi tarvitsee mukaansa yhden aikuisen. Se voi olla myös esimerkiksi kummi tai mummi. Yksi aikuinen voi tulla useamman kymmenvuotiaan kanssa, kunhan he pysyvät valvottuina. Seurakunnat järjestävät paikalle laitekummeja eli vapaaehtoisia nuoria, jotka uskaltavat hurjimpiinkin laitteisiin, jos saattava aikuinen ei uskalla.

Tarjoillaanko Lintsillä ruokaa?

Kymppisynttäreitä viettävät eivät valitettavasti saa ilmaista ruokaa. Jotkut Linnanmäen ravintolat ovat auki yksityistilaisuutemme ajan, ja sieltä voitte ostaa syötävää. Myös omia eväitä on mahdollista syödä.

Voimmeko olla Linnanmäellä koko päivän?

Kymppisynttärien yksityistilaisuus on klo 8.30-13. Loppupäivän rannekkeita myydään puoleen hintaan Linnanmäen lipunmyyntirakennuksessa klo 12.45 asti. Huom! Puoleen hintaan myynti loppuu klo 12.45. Tämän jälkeen rannekkeet ovat normaalihintaisia. Lipunmyyntirakennus sijaitsee Taigan sisäänkäyntiä vastapäätä. Kaikkien rannekkeiden saajien tulee olla paikalla ostohetkellä, sillä ranneke kiinnitetään ranteeseen oston yhteydessä. Ranneke on voimassa kyseisen päivän.

Eikä tässä vielä kaikki! SEA LIFE tarjoaa yksityistilaisuuden vieraille etukoodin, jolla voi varata vierailun merimaailmassa etuhintaan 12 €! Vierailuaika tulee varata etukäteen SEA LIFEn kotisivuilta www.sealife.fi. Koodi on voimassa yhden kuukauden tapahtumapäivästä alkaen (27.5.–27.6.) ja se käy vain verkosta ostettuihin lippuihin (1 koodi/seurue, max. 5 henkeä).

Kuva: Linnanmäen kuvapankki/Monika Lindholm