22.01. Onneksi olkoon: Visa | Palaute
Koko Helsinki

Helsinkiläisille kuljetusapua koronarokotuksiin

24.03.2021, 10:39 /  päivitetty 24.03.2021, 15:53
Helsinkiläisille tarjotaan kyytiä ja kaveria saattajaksi koronarokotukseen.
Kuvassa maski ja ruisku, jonka alla maailmankartta.

Apua tarjotaan henkilöille, joiden olisi muuten vaikea päästä itsenäisesti paikalle. Rokotusten ajanvarauksesta välitetään heidän tietonsa auttajille.

Kyytiapua koordinoi Helsingin seurakuntayhtymä. Toteuttajaksi ovat lähteneet joukko seurakuntia sekä Suomen Punainen Risti. Vanhustyön keskusliiton ja HelsinkiMission kautta on mahdollista saada saattoapua.

”Helsingin seurakuntayhtymä ja seurakunnat ovat koko koronatilanteen pyrkineet tekemään osaltaan kaikkensa auttaakseen niitä helsinkiläisiä, jotka ovat vaikeassa tilanteessa”, seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki sanoo.

Yhteistyöllä autetaan parhaiten

"Parhaiten helsinkiläisiä on pystytty auttamaan, kun auttamistyötä on tehty entistä enemmän yhdessä Helsingin kaupungin, kansalaisjärjestöjen, yritysten ja helsinkiläisten toimijoiden kanssa. Jokainen tuo omaa osaamista eri vaiheisiin ja kaikilla on oma roolinsa", kuvaa diakoniapäällikkö Asta Turtiainen.

Koronavirusrokotusten antamisesta vastuu on Helsingin kaupungilla, jolta avunpyyntö ja yhteydenotto seurakuntayhtymään tuli.

”Kaupungissa tarvitaan nyt tukea heille, jotka rokotuksen ajanvarauksen yhteydessä ilmoittavat, etteivät yksin ilman vieressä kulkevaa lähimmäistä pääse rokotuspaikalle”, kertoo Rintamäki.

Rokotuksiin saattaminen tehdään turvallisuusohjeita noudattaen, saattajat ovat terveitä, käyttävät maskeja ja huolehtivat käsihygieniastaan.

Vanhustyön keskusliiton Senioritoiminta välittää vapaaehtoisia kotona asuville iäkkäille helsinkiläisille mm. saattaja-avuksi lääkärikäynneille tai ulkoiluavuksi. Lisätietoja: https://vtkl.fi/toiminta/vapaaehtoistoiminta

Myös HelsinkiMission vapaaehtoiset antavat lyhytkestoista apua arjen haasteissa ja pulmatilanteissa pääkaupunkiseudulla asuville yli 60-vuotiaille. Kyse voi olla saattamisesta rokotukseen tai terveyspalveluihin, mutta yhtä lailla keikka-auttaja voi lähteä ulkoiluseuraksi.
Lue lisää täältä: https://www.helsinkimissio.fi/senioreille/keikka-apu