21.02. Onneksi olkoon: Keijo | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

Ilmastokysymykset herättävät huolta ja nostavat toivoa

14.02.2020, 11:02 /  päivitetty 17.02.2020, 15:45
Ilmastonmuutos, ilmastoahdistus ja ekologiset teemat ovat esillä maaliskuussa useassa eri tilaisuudessa. Paastonaikana on luontevaa pohtia omaa suhdettaan ympäristöön.

Gospelmessu ilmastolle

Temppeliaukion kirkossa su 1.3.2020 kello 10

Hilkka Niemistö, liturgia

Lotta Gammelin ja Lars Pajuniemi, keskustelusaarna

Gospel Helsinki, joht. Nina Pakkanen ja Gospel Helsinki Band

Messun jälkeen ohjelmalliset ilmastoteemalliset kirkkokahvit, aiheeseen johdattaa Raija Pajuniemi.

Lisätietoja seurakunnan sivuilta ja Facebook-tapahtumasta.

Ilmastovalintatalo

Fokuksessa to 5.3. klo 10-16 ja pe 20.3. klo 10-16

Mikä hiilijalanjälki? Pitääkö Suomessa miettiä mitä syö? Ilmastoystävälliset valinnat voivat joskus tuntua hankalilta. Tule testaamaan tietosi kulutustuotteiden hiilipäästöistä. Ekologisempi valinta on joskus myös terveellisempi – ja lompakollekin ystävällisempi. Fokuksessa pääsee testaamaan ilmastotietämystään.

Suomen Lähetysseuran Ilmastovalintatalossa ostosten hintana onkin vedenkulutus tai hiilipäästöt. Mikä tuote on edullisin? Tervetuloa ostoksille oikeudenmukaisten valintojen puolesta.

Juurimessu

Hyvän toivon kappelissa su 15.3. klo 12

Juuria kohti maata kasvattava ekologinen messu. Liturgi Hannu Varkki, Jan Ahonen juontaa dialogisaarnan linnuista ja hengellisyydestä. Musiikki Elsa Sihvola.

Kirkko ja ilmastonmuutos

Fokuksessa to 19.3. klo 18

Asenneilmaston trendejä suurten muutosten keskellä. Ympäristöteologian dosentti, teologian tohtori Panu Pihkala. Keskustelu osana Ajatteleva ihminen ja kirkon traditio -sarjaa.

Kohtuus kaikessa? Minä ja raha -keskustelutilaisuus

A‍lppilan kirkolla 21.3. kello 14-16.30

Miten rahankäyttö ja etiikka ohjaavat meitä yksilöinä ja yhteiskuntina? Millaisia eettisiä, sosiaalisia, moraalisia tai teologisia näkökulmia tähän liittyy?

Keskustelemme rahasta Erkki Sarsan (Finanssi- ja rahoitusala) Ritva-Liisa Luomarannan (Naisten pankki) sekä Eija Lehto-Kannisto (eläkeläinen, entinen Kevan varatoimitusjohtaja) kanssa.

Musiikista vastaa Laharim yhtye.