04.02. Onneksi olkoon: Ronja, Armi | Palaute
Koko Helsinki

Juhlavuottaan viettänyt Jouluradio rikkoi kuuntelijaennätyksiään

18.01.2023, 10:36
Jouluradion suosio ei hiivu – pääkaupunkiseudulla Jouluradio oli radiokanavien ykkönen 25–54-vuotiaiden viikkotavoittavuudessa joulukuussa. Erityisen paljon Jouluradion kanavia kuunneltiin netin kautta.
Jouluradio

Joulumusiikki kuuluu suomalaisten jouluun ja joulunodotukseen. Tämän todistavat Kansallisen Radiotutkimuksen joulukuun 2022 tilastot.

Jouluradio oli radiokanavien ykkönen 9–24-vuotiaiden viikkotavoittavuudessa valtakunnallisesti ja 25–54-vuotiaiden viikkotavoittavuudessa pääkaupunkiseudulla viikoilla 48–51 (1.–28.12.2022). Viikkotavoittavuudella tarkoitetaan kanavaa vähintään vartin viikon aikana kuunnelleita. Kuuluvuusalueillaan Jouluradio tavoitti 19 prosenttia väestöstä.

Erityisen paljon Jouluradion kanavia kuunneltiin netin kautta. Jouluradio rikkoikin kuuntelijaennätyksiään verkossa. Edellisvuoteen verrattuna nettikuuntelijoiden määrä kasvoi peräti kahdeksalla prosentilla.

– Olemme iloisesti yllättyneitä ja ihmeissämme, että 20. juhlakausi meni näin hyvin. On upea asia, että kaikkien suoratoistopalveluiden ja muun tarjonnan keskellä Jouluradiolle on kysyntää, Jouluradion tuottaja Katri Ketola sanoo Jouluradion tiedotteessa.

– Nämä luvut kertovat myös siitä, että pystymme tarjoamaan joulumusiikkia monipuolisesti eri kuuntelijaryhmille. Ilahduimme erityisesti siitä, että olemme nuorten kuuntelijoiden suosioissa.