18.09. Onneksi olkoon: Tyyne, Tytti, Tyyni | Palaute
Koko Helsinki

Jumalanpalvelukset ja hartaudet kesällä 2021 - katso 25.7. tiedot täältä

Malmin seurakunta

10.06.2021, 14:57 /  päivitetty 23.07.2021, 10:42
Sunnuntaina 25.7. päivän aiheena on "Totuus ja harha" . Malmin kirkon messussa klo 10 saarnaa Kirsi Ojansuu-Kaunisto ja Viikin kirkon iltamessussa klo 18 Petri Jukanen. Videohartaudessa Salla Rannan vieraana tapanilainen Mikko Malkavaara. Katsottavissa Malmin seurakunnan Facebookissa klo 10. Täältä löydät tietoa loppukesän jumalanpalveluksista ja ehtoollisista.
Jumalanpalvelukset kesällä 2021 Malmin seurakunnassa

Sunnuntaina 25.7. "Totuus ja harha"

Katso päivän tekstit täältä

Sunnuntai 25.7. on 9. sunnuntai helluntaista ja pyhän aiheena on "Totuus ja harha". Kristitty joutuu elämässään kamppailemaan erottaakseen totuuden valheesta ja oikean väärästä. Jumalan tunteminen ja hänen tahtonsa kyseleminen ohjaavat häntä totuuteen.

Malmin kirkossa messun klo 10 toimittavat pastorit Kirsi Ojansuu-Kaunisto ja Anita Olli, kanttorina Timo Olli

Kirsi Ojansuu-Kaunisto: "Pyhän teemana on totuus ja harha - hyvin merkityksellinen ja tärkeä aihe 2020- luvun ihmisten elämässä. Se liittyy kestävän elämän perustuksiin, joista Jeesus Kristus puhuu päivän evankeliumitekstissä. Totuuden ja harhan maailmat ovat erilaiset, samoin niiden vaikutukset elämäämme. Mitä ne erot ovat ja miksi ne pitäisi osata erottaa? Miksi asia on merkityksellinen Jumalalle ja ihmisille? Miten me voimme rakentaa kestävän talon, kestävän elämän, josta Jeesus päivän tekstissä puhuu? Miten totuuden voi löytää osaksi arjen elämää?

Viikin kirkon iltamessun klo 18 toimittavat pastori Petri Jukanen ja kanttori Kaisu Rauhamaa

Petri Jukanen: "Sunnuntain evankeliumi vie meidät rakennustyömaalle pohtimaan mistä aineksista hyvä elämä kannattaa rakentaa. Se mille me elämämme rakennamme, on loppujen lopuksi ratkaisevampaa kuin se, miltä me saamme sen ulkoseinät näyttämään.

Jeesus sanoo: ”Jokainen, joka kuulee nämä sanani ja tekee niiden mukaan, on kuin järkevä mies, joka rakensi talonsa kalliolle. Alkoi sataa, tulvavesi virtasi ja myrskytuuli pieksi taloa, mutta se ei sortunut, sillä se oli rakennettu kallioperustalle. (Matt 7: 24-25)

”Parempi olla epävarma varmalla perustalla, kuin varma epävarmalla perustalla.”, sanoi eräs kollegani kerran. Minua aina vähän pelottaa ihmiset jotka ovat elämässään hyvin varmoja ja ehdottomia. Sellaisten ihmisten vierellä on usein vaikea hengittää. Elämä ei aina ole niin yksioikoista. Omat rakennelmat voivat yhtäkkiä romahtaa. Silloin on tärkeää tietää, että on olemassa kallio joka ei petä."

Videohartaudessa klo 10 Salla Rannan vieraana tapanilainen Mikko Malkavaara. Mikko Malkavaara on Diakin diakonian ja kasvatuksen yliopettaja ja kirkkohistorian dosentti, joka on kiinnostunut muutoksesta ja muutoksen syiden ymmärtämisestä. Salla ja Mikko pohtivat miksi "totuus ja harha" on ajankohtainen aihe myös tänään?

Hartaus katsottavissa sunnuntaina klo 10 ja tallenteena myöhemmin Malmin seurakunnan Facebookissa. (ei vaadi kirjautumista/tunnuksia)

Turvallisesti kirkkoon - ehtoollista messuista sunnuntaisin ja yksityisesti keskiviikkona Malmilta

Kesäkuusta lähtien Malmin seurakunnan jumalanpalveluksiin, kirkollisiin toimituksiin, kuten kasteisiin, häihin ja hautajaisiin, ja konfirmaatioihin voi osallistua kirkkotilan koon mukaan osallistujia. Konfirmaatiot ovat tänä kesänä avoimia vain rippikoululaisille ja heidän vierailleen, mikä vaikuttaa messujen aikatauluihin.Osallistujamäärä määräytyy kirkkotilan koon mukaan. Kirkoissa henkilökunta ohjeistaa osallistujia ja huolehtii turvallisista siirtymisistä ja ehtoollisen vietosta. Tärkeää on, että kirkkoon tullaan vain täysin terveenä, noudatetaan 2 metrin turvavälejä, huolehditaan käsihygieniasta ja mahdollisuuksien mukaan käytetään kasvomaskia. Työntekijöiltä voi tarvittaessa pyytää maskin.

Ehtoollista vietetään sunnuntaisin Malmin kirkossa klo 10 ja iltamessussa vuoroviikoin Viikissä ja Puistolassa klo 18. Yksityistä ehtoollista tarjolla myös keskiviikkoiltaisin klo 17-19 Malmin kirkossa.

Messu Malmin kirkossa sunnuntaisin klo 10

Koko seurakunnan messua vietetään kesän ajan Malmin kirkossa sunnuntaisin klo 10.

Huomioithan, että Malmin kirkossa ei vietetä messua konfirmaatiosunnuntaina 1.8., vaan Viikin kirkossa klo 10.

Iltamessu sunnuntaisin klo 18

Vuorotellen Puistolan ja Viikin kirkossa 4.7.-15.8. välisenä aikana.

Viikissä: 11.7., 25.7. ja 8.8.

Puistolassa: 4.7., 18.7., 1.8. ja 15.8.

Luontokirkot Jakomäessä ja Pukinmäessä

Luontokirkkoa on vietetty sunnuntaina 11.7. klo 16 Jakomäessä ja vietetään Pukinmäessä 15.8. klo 16.


Kesähartaudet kotisohvalla sunnuntaisin klo 10

Heinä-elokuussa hartaudet katsottavissa Malmin seurakunnan Facebookissa sunnuntaisin klo 10.

Tarkemmat tiedot messuista löytyvät seurakunnan nettisivuilta, kirkkojen ilmoitustauluilta sekä Kirkko ja kaupunki -lehden ilmoituksista.