06.10. Onneksi olkoon: Pinja, Minttu | Palaute
Koko Helsinki

Malmin hautausmaan sisäänkäynneissä muutoksia: Junaportti pois käytöstä rakennustyömaan vuoksi

Malmin hautausmaa

06.08.2024, 12:30 /  päivitetty 03.10.2024, 11:54
Uusien vainajatilojen rakentaminen vaikuttaa hautausmaalle saapumiseen. Junaportti on pois käytöstä koko rakennusurakan ajan, ja käynti Malmin hautausmaalle tapahtuu Malmin kalmistotien Pohjoisesta portista.
työmaaliikenne - Malmi

Malmin hautausmaan yhteyteen rakennetaan parhaillaan vainajan säilytys- ja hyvästelytila noin 300 vainajalle. Malmin hautausmaalle sijoittuvan tilan rakentaminen alkoi 5.8.2024 ja kestää noin kaksi vuotta. Toteuttajana on Helsingin kaupunki.

Rakennustyöt vaikuttavat hautausmaalle saapumiseen ja etenkin pyöräilyn ja jalankulun reitteihin hautausmaan Kehä I:n päässä. Työmaan aikana pyöräilijät ja kävelijät ohjataan kiertoreitille Kehä I:n pohjoispuolelle.

Junaportti on pois käytöstä koko rakennusurakan ajan. Rakennustöiden aikana hautausmaalle ja kappeleille kuljetaan Malmin kalmistotien Pohjoisesta portista.

Kiertoreitistä johtuen niiden, jotka saapuvat hautausmaan kappeleille bussilla idästä päin, kannattaa jäädä pois Kehä I:n Tattariharjuntien pysäkillä (H3179) yleensä käytetyn Pihlajamäentien pysäkin (H3475) sijaan.

Uuden vainajan säilytys- ja hyvästelytilan on arvoitu valmistuvan alkuvuodesta 2026.