01.12. Onneksi olkoon: Oskari | Palaute
Koko Helsinki

Kannelmäen seurakunta lahjoittaa kastettaville lapsille oman puuntaimen Afrikkaan tai Aasiaan

Kannelmäen seurakunta

25.11.2021, 11:18
Adventista 2021 alkaen Kannelmäen seurakunta hankkii yhteistyössä Suomen Lähetysseuran kanssa kaikille kastettaville lapsille oman puuntaimen. Lähetysseura istuttaa taimet Tansaniaan tai Nepaliin.
Tansanialainen Kulwa Ngusa Mtomogoro istuttaa puita pihalleen vaimonsa Martha Nalima Dandin kanssa ja koko perheen voimin.

Kastettava lapsi saa kastetodistuksen kanssa kastepuukortin. Kortissa kerrotaan, että kotiseurakunta on hänen kasteensa kunniaksi hankkinut puuntaimen, jonka Suomen Lähetysseura istuttaa.

Jokaisesta kortista seurakunta lahjoittaa 10 euroa Lähetysseuran ympäristötyöhön, jonka tavoitteena on tukea kehitysmaiden köyhimpiä löytämään keinoja selviytyä ilmastonmuutoksessa.

Kuivuus ja äärimmäiset sääolosuhteet vievät perheiltä mahdollisuuksia toimeentuloon, ravintoon ja puhtaaseen veteen. Lähetysseuran tuella muun muassa rakennetaan vesipisteitä, turvataan ruoan saantia, valmistetaan puuta säästäviä liesiä sekä annetaan monenlaista koulutusta siitä, miten ilmastonmuutoksen vaikutuksiin ja luonnonkatastrofeihin voi varautua. Ja tietysti istutetaan puita.

Kastepuukortti antaa kastetulle ja hänen perheelleen viestin siitä, että lapsi on lämpimästi tervetullut seurakuntaperheeseen. Samalla se kertoo konkreettisesti siitä luomakunnan varjelemisesta, johon jokainen kristitty on kutsuttu.

Yhteisenä kutsumuksenamme on pitää tämä maailma elinkelpoisena uudelle sukupolvelle niin, että kun he aikanaan saavat lapsia, maailma olisi vielä silloinkin hyvä paikka elää.