20.01. Onneksi olkoon: Sebastian | Palaute
Koko Helsinki

Koronarajoitukset 31.1.2022 saakka: jumalanpalveluksiin korkeintaan 30 osallistujaa, muu kokoava toiminta pääosin tauolle

Vuosaaren seurakunta

06.09.2021, 08:40 /  päivitetty 19.01.2022, 09:32
Piirrettyjä ihmishahmoja ja koronaviruspallo.

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli on antanut viranomaisten päätöksen johdosta ohjeet hiippakunnan seurakunnille. Ohjeiden mukaiset rajoitukset ovat voimassa 31.1.2022 saakka.

Seurakunnan kokoava toiminta jää pääosin tauolle

Kokoava toiminta seurakunnassa keskeytyy 31.1.2022 saakka, lukuunottamatta lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa.‍

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset

Jumalanpalveluksiin osallistuvien määrää rajoitetaan. Vuosaaren kirkkoon voidaan ottaa korkeintaan 30 henkilöä.

Sisätiloissa järjestettäviin jumalanpalveluksiin ja kirkollisiin toimituksiin voi ottaa enintään 1/5 tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä. Yksittäisessä tilaisuudessa voi kuitenkin olla läsnä korkeintaan 30 henkilöä tilan koosta riippumatta. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi 100 hengen kirkossa tai kappelissa voi olla läsnä 20 henkilöä, 150 hengen ja sitä suuremmassa kirkossa tai kappelissa kuitenkin enintään 30 henkilöä.

Seurakunta huolehtii jumalanpalveluksiin ja kirkollisiin toimituksiin osallistuvien sijoittumisesta tilaan siten, että lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Osallistujille suositellaan voimakkaasti kasvomaskin käyttöä rokotussuojan tasosta riippumatta. Myös ulkotiloissa järjestettävissä jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa huolehditaan riittävistä etäisyyksistä.

Yhteislaulua jumalanpalveluksissa vähennetään voimakkaasti ja liikkuminen kirkkotilassa (esimerkiksi ehtoolliselle) ohjeistetaan niin, ettei lähikontaktia synny. Kuorolaulu jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa keskeytetään.

Osallistu etänä verkon välityksellä

Vuosaaren seurakunnan jumalanpalveluksiin voi osallistua etänä verkossa lähetettävän suoratoiston välityksellä.

Jumalanpalvelukset ja messut lähetetään Facebook sivumme kautta. Tallenne niistä jää katsottavaksi myös jälkikäteen.