22.01. Onneksi olkoon: Visa | Palaute
Koko Helsinki

Koronarajoitukset jatkuvat Vuosaaren seurakunnassa tammikuun loppuun

Vuosaaren seurakunta

27.11.2020, 16:19 /  päivitetty 05.01.2021, 19:23
Jumalanpalveluksia lukuun ottamatta seurakuntien muu kokoava toiminta ja aikuisten pienryhmätoiminta on tauolla tammikuun loppuun asti. Koululaisten iltapäiväkerhot jatkavat toimintaansa kaupungin perusopetusta koskevien linjausten ja ohjeiden mukaisesti.
Paperille piirrettyjä ihmishahmoja ja yksi piirretty koronavirus.

Koronarajoitukset pääkaupunkiseudulla jatkuvat. Yleistötilaisuuksia koskevat rajoitukset ovat voimassa tammikuun loppuun 2021 asti.

Jumalanpalveluksia lukuun ottamatta seurakuntien muu kokoava toiminta ja aikuisten pienryhmätoiminta on tauolla. Alakoululaisten iltapäiväkerhot jatkavat toimintaansa kaupunkien perusopetusta koskevien linjausten ja ohjeiden mukaisesti.

Monet seurakunnat pitävät kirkkotiloja auki hiljentymistä, rukousta ja keskusteluapua varten mahdollisuuksien mukaan. Tiloissa noudatetaan henkilömäärärajoituksia ja muita viranomaisohjeita. Keskusteluapua saa puhelimitse. Kampin kappeli keskustassa on avoinna.

Ruokajakeluja kasseina tai takeaway-valmisannoksina pyritään jatkamaan normaalisti. Ajantasaiset tiedot auki olevista jakopaikoista löytyvät ruoka-apu.fi sivustolta.

Seurakunnat suoratoistavat jumalanpalveluksiaan

Vuosaaren seurakunnan jumalanpalveluksia voi seurata suoratoistona seurakunnan Facebook sivulla sunnuntaisin kello 11.

Kaikkien seurakuntien jumalanpalveusten linkit löydät täältä: Katso jumalanpalveluksia verkossa.

Hautaan siunaamisissa läsnä lähimmät omaiset

Hautaan siunaamisissa voivat olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun 10 henkilön rajan. Muissa kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä, seurakunnan työntekijät mukaan lukien. Perhejuhlien, mukaan lukien ristiäisten ja häiden siirtämistä on syytä harkita yksityistilaisuuksia koskevien uusien ohjeiden mukaisesti. Kasteen voi kuitenkin toimittaa myös perhepiirissä ilman kummien läsnäoloa.

Viisi valttia koronapandamian taltuttamiseksi

Muistutamme THL:n ”viidestä valtista”, jolla suojaamme itseämme ja läheisiämme koronavirustartunnalta:

  1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.
  2. Pidä ainakin 1–2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.
  3. Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta.
  4. Käytä kasvomaskia, kun et voi pitää etäisyyttä.
  5. Lataa Koronavilkku-sovellus.