03.12. Onneksi olkoon: Meri, Vellamo | Palaute
Koko Helsinki

Kouluikäinen, tule mukaan kivaan junnutoimintaan! | Vuosaari

17.01.2022, 20:19 /  päivitetty 25.08.2022, 13:56
Meillä on monenlaista makeaa menoa johon voit tulla mukaan!
Kouluikäinen poika haukkaamassa herkkuleipää jonka päällä suklaata ja banaania. Pallossa teksti: junnukahvila, kerhoja ja muita makeita menoja.

Kouluikäinen, tule mukaan kivaan junnutoimintaan!

Meillä on monenlaista makeaa menoa, johon olet tervetullut mukaan. Kurkkaa alta mitä kaikkea tapahtuu, ilmoittaudu mukaan – tai tule vain avoimeen toimintaan paikan päälle.

Jos kerhoon tai tapahtumaan on ilmoittautuminen, voi ilmoittautumisen tehdä vain huoltaja.

Lisätietoja junnutoiminnasta saat Heidiltä: heidi.ruuska@evl.fi, 040 537 6924.

‍Junnutoiminnan tapahtumakeskus: Valo, Palvelukeskus Albatross, 1. kerros, Kahvikuja 3, 00980 Helsinki

Vuosaaren kirkko: Satamasaarentie 7.

Tapahtumia saattaa olla myös muissa toimipisteissä tai leirikeskuksissa, niiden sijainti ilmoitetaan erikseen.

Junnukahvila on kavereita, pelailua, mukavaa tekemistä ja läksyapua

Junnukahvila on rento ja turvallinen 1–6 luokkalaisten oma iltapäivä Valon viihtyisissä tiloissa. Tarjolla pieni välipala.

Voit pelata ilmakiekkoa, biljardia, pöytäfutista sekä erilaisia lautapelejä ja viettää mukavaa aikaa kavereiden kanssa. Satunnaisesti myös kokkaamme yhdessä tai katsomme kivan leffan.

Paikalla on aina seurakunnan nuorisotyönohjaaja ja nuoria avustajia.

Junnukahvilassa saat myös läksyapua. Ota läksykirjat mukaan ja tee huomisen läksyt pois. Vaikeissa läksyjutuissa saat ohjaajalta apua. Onko kokeita tulossa? Katsotaan yhdessä koealue ja kuulustellaan. Läksyparkki alkaa noin klo 15.30.

Kahvilassa toimii myös avoin Askartelukerho, voit halutessasi osallistua ohjattuun askarteluun. Junnukahvila ja sen askartelukerho ovat avoimia kerhoja, joihin ei etukäteen tarvitse ilmoittautua.

Jos karkkihammasta kolottaa, kahvilassa on mahdollisuus myös pienten herkkujen ostoon.

Tulevat Junnukahvilat näet tästä alta.

Jos tapahtumalistassa ei ole tilaisuuksia, Junnukahvila on tauolla.

Kiinnostaako kerhoilu? Harrastekerhoissa on monenlaista tekemistä

Kerhot kutsuvat yhteiseen tekemiseen. Kurkista löytyykö sinulle sopivaa kerhoa, ja ilmoittaudu mukaan.

Syksyn 2022 kerhot ja ilmoittautumislinkit:

Leivontakerho

Leivontakerhossa keskitymme ainoastaan leivontaan. Opit peruskakkuja ja ehkä jotain erikoistakin. Tai miten olisi ihanat sämpylät, joita voit kotonakin tehdä!

Leivontakerho Vuosaaren kirkolla tiistaisin klo 17.30–19.30.

Ilmoittaudu leivontakerhoon täällä.

Kokkikerhot

Keskiviikkoisin Valossa on vilskettä kun kaksi kokkikerhoa kokoontuu; toinen isommassa Valon kahvilan keittiössä ja toinen pienemmässä keittiössä Valon askartelutilan yhteydessä. Näissä kerhoissa opit tekemään perusruokia, joita voit toteuttaa kotonakin. Toisinaan teemme eksoottisempiakin ruokia ja pääsemme makumatkalle esimerkiksi Japaniin tai Italiaan.

Kokkikerho Valon kahvilassa keskiviikkoisin klo 16–18.

Kokkikerho Valon pikkukeittiössä keskiviikkoisin klo 17–19.

Ilmoittaudu kerhoihin:

Kokkikerho, Valon kahvila

Kokkikerho, Valon pikkukeittiö

Näytelmäkerho

Näytelmäkerhossa pääset näyttelemisen riemua kokemaan leikin varjolla ilman liikaa vakavuutta ja jännitystä. Syksyn aikana näytelmäkerho valmistaa näytelmän seurakunnan Junnujen joulujuhlaa varten, joten myös tositoimiin on mahdollisuus!

Ilmoittaudu näytelmäkerhoon täällä.

Kerhoboxi tuo kerhon kotiin

Onko sinun hankala tulla kerhoon, kyyti ei järjesty sopivasti tai harrastuksiin on liian pitkä matka? Tai viihdytkö ehkä enemmän kotona kuin ryhmässä? Tai olisiko vain kiva touhuta oman pienen kaveriporukan kanssa jonkun kotona, niin että pidätte toisillenne kerhoa? Jos vastasit johonkin kysymyksistä Kyllä, voisi Kerhoboxi olla sinulle sopiva ikioma kerho.

Kerhoboxi on maksuton, kotona toteutettava kerho 7–12 vuotiaille. Jos kaipaat syksyysi mukavaa puuhasteltavaa, kivaa kokkailua, salapoliisiseikkailua ja liikkumisen riemua, niin ilmoittaudu mukaan. Voit toteuttaa Kerhoboxin kerhot yksin tai perheen/ystävän kanssa. Kerhoboxi alkaa lokakuussa. Boxi noudetaan Valosta. Mukaan mahtuu 25 ensimmäistä.

Kerhoboxien teemat noudattavat kirkkovuoden teemoja. Nyt syksyllä Kerhoboxin teemoissa mm. enkelit, rakkauden kaksoiskäsky, uskoako vai eikä uskoa, jne. Jokaiseen teemaan liittyen on suunniteltu mukavaa tekemistä joko yksin tai yhdessä oman pienen kaveriporukan tai perheen kanssa toteutettavaksi.

Huom! Jos aikomuksenasi on toteuttaa Kerhoboxin kerhoa yhdessä kavereiden kanssa, suosittelemme että jokainen teistä tilaa oman Kerhoboxin. Sillä tavalla boxissa olevat tarvikkeet riittävät varmasti.

Kerhoboxien noutopaikka: Valo, Palvelukeskus Albatross, 1. kerros, Kahvikuja 3. Noudon tarkempi ajankohta kerrotaan ilmoittautuneille.

Kerhoboxi on tarkoitettu Vuosaaren alueen kouluikäisille lapsille.

Tervetuloa mukaan kivaan kotikerhoon, Kerhoboxiin!

Viimeinen ilmoittautumispäivä syyskauden 2022 Kerhoboxin toimintaan on perjantaina 2.9.

Ilmoittaudu syksyn 2022 Kerhoboxiin täällä.

Miten olisi yö kirkossa?

Milloin viimeksi olet nukkunut kirkossa? Ehkä kerran – vai etkö koskaan? No nyt siihen on mahdollisuus, kun Vuosaaren kirkossa vietetään Yö kirkossa -tapahtumaa!

Kaappaa kainaloosi oma patja, tyynyt sekä makuupussi tai peitto ja tule Vuosaaren kirkolle viettämään 1–6 luokkalaisten yhteistä yötä. Luvassa seikkailua kirkon salaisissa paikoissa, jonne et koskaan muutoin pääse. Yön jälkeen sunnuntaina osallistumme yhdessä jumikseen, jonne myös perheesi on lämpimästi tervetullut!

Vuosaaren kirkko, Satamasaarentie 7.

Yö kirkossa -tapahtumiin tulee ilmoittautua etukäteen, ilmoittautumislinkin löydät tapahtumasta. Klikkaa tapahtuman nimeä ja pääset ilmoittautumaan.

Seuraavat Yö kirkossa -tapahtumat:

‍Jos listaus on tyhjä, ovat tämänhetkiset tilaisuudet ohi ja seuraavia tilaisuuksia ei ole vielä tapahtumakalenterissa.‍

Lähtisitkö kokemaan leiritunnelmaa?

Junnuleirit ovat hauskoja kouluikäisten leirejä, joissa puuhataan kaikenlaista aina leirin teeman mukaisesti. Mukana on junnutoiminnasta tutut aikuiset, sekä joukko nuoria isosina. Lähde mukaan kokemaan ainutlaatuisia leiritunnelmia ja hetkiä.

Junnuleireille tulee ilmoittautua etukäteen, ilmoittautumisohjeet ja linkki tapahtumassa. Klikkaa alla olevaa tapahtumaa, ja pääset ilmoittautumaan.

Tulevat Junnuleirit:

Jos listaus on tyhjä, ovat tämänhetkiset tilaisuudet ohi ja seuraavia tilaisuuksia ei ole vielä tapahtumakalenterissa.‍

Lastenkuoro Valonsäteet ja Laulukerho Loiste!

Lastenkuoro Valonsäteet ja Laulukerho Loiste! kutsuvat mukaan musiikista innostuneita eskareita ja koululaisia. Valonsäteet on harrastekuoro eskari-ikäisistä tokaluokkalaisiin ja laulukerho Loiste! 3–7 luokkalaisille. Iloitaan yhdessä musiikista ja opitaan uutta. Näissä hyvän mielen ryhmissä on kivaa, oppii uusia lauluja ja leikkejä sekä saa uusia kavereita! Erityistaitoja ei tarvita, tärkeintä on, että tykkäät musiikista ja laulamisesta. Ohjaajina kanttorit Hanna ja Heli.

Ilmoittaudu mukaan Hannalle tai Helille:

Heli Kantola, 050 438 9831, heli.kantola@evl.fi

Hanna Virtanen, 050 532 6841, hanna.virtanen@evl.fi

Tule valonsäteeksi ja mukaan loistavaan joukkoon!

Lähimmät tulevat tilaisuudet alla.

Jos listaus on tyhjä, ovat tämänhetkiset tilaisuudet ohi ja seuraavia tilaisuuksia ei ole vielä tapahtumakalenterissa.‍

Lisätietoa junnutoiminnasta

Lisätietoa junnutoiminnasta saat Heidiltä.