02.04. Onneksi olkoon: Pellervo | Palaute
Koko Helsinki

Piispa Teemu Laajasalo vierailee Oulunkylän seurakunnassa

Oulunkylän seurakunta

14.03.2023, 16:48 /  päivitetty 16.03.2023, 08:56
Piispan tehtäviin kuuluu säännöllisesti vierailla hiippakuntansa seurakunnissa. Tätä kutsutaan piispantarkastukseksi tai piispanvierailuksi.
Piispa Teemu Laajasalo ja kuvituskuvat Oulunkylän, Maunulan, Käpylän ja Oulunkylän vanhasta kirkosta.

Helsingin piispa Teemu Laajasalo vierailee Oulunkylän seurakunnassa maalis-huhtikuun vaihteessa. Vierailun aikana piispa tapaa työntekijöitä, luottamushenkilöitä, seurakuntalaisia ja paikallisia toimijoita sekä tutustuu seurakunnan toimintaan.

Seurakuntalaiset pääsevät tapaamaan piispaa sekä Oulunkylässä, Käpylässä että Maunulassa. Laajasalo vierailee muun muassa Käpylän iltaruualla keskiviikkona 29.3. ja Maunulan kirkolla muskareissa ja viikkomessussa torstaina 30.3. Piispa on tällöin myös seurakuntalaisten tavattavissa.

Palmusunnuntaina 2.4. vietetään Oulunkylän kirkossa juhlavaa piispanmessua. Messuun ovat kaikki tervetulleita. Liturgina messussa toimii Kaisa Heininen, saarnaa Teemu Laajasalo. Messussa ovat mukana myös kamarikuoro Chorus Sine Nomine sekä musiikkikoulu Virtuksen lapsioppilaat.

Jos et pääse tapaamaan piispaa, voit seurata vierailun tunnelmia sosiaalisen median kanaviltamme.

Piispanvierailun aikataulu

Keskiviikko 29.3.

Ekumeeninen hetkipalvelus klo 12 Karjalatalolla (Käpylänkuja 1) yhdessä Helsingin ortodoksisen seurakunnan kanssa.

Käpylän iltaruoka klo 16–17.30 Käpylän kirkolla (Metsolantie 14). Kaikille avoin yhteisöruokailu, vapaaehtoinen maksu hyväntekeväisyyteen.

Hiljaisuuden rukoushetki klo 18–18.30 Käpylän kirkolla. Hiljennymme Raamatun tekstien ja Taizé-laulujen äärellä.

Torstai 30.3.

Maunulan muskarit klo 9.45–11.25 Maunulan kirkolla (Metsäpurontie 15). Muskareita perheen pienimmille, ohjaajana Hanna Shemeikka.

Viikkomessu klo 12 Maunulan kirkolla. Keskipäivän jumalanpalvelus ja ehtoollinen.

Keskustelutilaisuus: Mikä on kirkon rooli yhteiskunnallisena keskustelijana? klo 17–18 Maunulan kirkolla & YouTubessa

Viestintäyrittäjä Jan Erolan luotsaamassa keskustelussa piispa Teemu Laajasalo, kirjailija Meri Valkama ja Kotimaa-lehden päätoimittaja Freija Özcan pohtivat, mikä on kirkon rooli yhteiskunnallisena keskustelijana tänä päivänä. Tilaisuutta voi seurata striimin välityksellä seurakunnan YouTube-kanavalta tai paikan päällä Maunulan kirkolla. Paikan päälle osallistuvien tulee ilmoittautua ennakkoon osoitteeseen oulunkyla.srk@evl.fi. Lisätietoja keskustelutilaisuudesta.

Sunnuntai 2.4.

Piispanmessu klo 10 Oulunkylän kirkossa (Teinintie 10). Liturgi Kaisa Heininen, saarna piispa Teemu Laajasalo, kanttorit Anna-Elina Norjanen ja Mikko Helenius. Mukana kamarikuoro Chorus Sine Nomine ja musiikkikoulu Virtuksen oppilaat johtajanaan Mervi Sipola-Maliniemi. Messun jälkeen keittolounas ja kahvit, myös virpojat ovat tervetulleita kirkkokahveille.