27.07. Onneksi olkoon: Heidi | Palaute
Koko Helsinki

Pitäjänmäen kirkkomuskari kutsuu syksyllä 2021

Pitäjänmäen seurakunta

18.06.2021, 12:20 /  päivitetty 22.06.2021, 14:16
Tervetuloa kirkkomuskariimme syyskaudella 2021! Ilmoittautumisaika on käynnissä. Ryhmiä on torstaipäivisin vauvoille (2-12kk), taaperoille (1v.) ja leikki-ikäisille yhdessä oman lähiaikuisen kanssa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

MITÄ ON KIRKKOMUSKARI?

Pitskun kirkkomuskarissa lauletaan, leikitään, lorutellaan, soitetaan eri soittimia sekä toimitaan luovasti musiikin äärellä. Kirkkomuskari on ilon ja riemun paikka. Muskari kehittää lapsen oppimisvalmiuksia ja perheen lauluvarastoa sekä vanhempien ja lasten välistä vuorovaikutusta. Muskarin voi aloittaa kahden kuukauden – viiden vuoden iässä yhdessä oman aikuisen kanssa.

Muskari on tavoitteellista, lapsen kokonaisvaltaista kehitystä tukevaa varhaisiän musiikkikasvatusta. Se vahvistaa muun muassa lapsen itseilmaisua, sosiaalisia taitoja, motorista kehitystä, rytmitajua ja tarkkaavaisuutta. Muskariryhmiä opettaa musiikkileikkikoulunopettajaksi (varhaisiän musiikkipedagogiksi, AMK) juuri valmistuva Elina Karaksela.

Kirkkomuskari on portti kotiseurakuntaan. Muskarihetkissä voi kokea lämpimän, yhteisöllisen ilmapiirin ja Taivaan Isän hoitavan kosketuksen. Kirkkomuskari tukee vanhempia lasten kristillisessä kasvatuksessa. Tutuksi tulevat lastenlaulujen ohella monet Lasten Virsi- ja Kirkkomuskari -kirjojen ihanat laulut.

Muskarin jälkeen voit jäädä evästelemään, leikkimään ja kohtaamaan muita perheitä Pitäjänmäen kirkon kerhotiloihin! Mikro, vaipanvaihtopiste, syöttötuolit ym. löytyy ja lastenohjaaja on mukana kohtaamassa ja keskustelemassa.

MISSÄ JA MILLOIN?

Pitäjänmäen kirkossa (väljästi kirkkosalissa), os. Turkismiehenkuja 4, 00370 Helsinki

Torstaisin 9.9.-18.11.2021 (ei syyslomaviikolla 21.10.)

Yhteensä 10 kerran kokonaisuus.

Lisäksi kirkkomuskariperheitä kutsutaan mukaan erilaisiin perhetapahtumiin, esimerkiksi Enkelien sunnuntain perhemessu sunnuntaina 3.10. ja Kerhojen adventtikirkko torstaina 25.11 ja Joulukuvaelmakirkko lauantaina 11.12. klo 16.

RYHMÄT

Klo 9.20-9.50 Perhemuskari (0-5v., tullessasi sisarusten kanssa valitse mahdollisuuksien mukaan tämä ryhmä)

Klo 10.00-10.30 Taaperomuskari (1 v., sopii myös 2-vuotiaille)

Klo 10.40-11.10 Taaperomuskari (1 v., sopii myös 2-vuotiaille)

Klo 11.20-11.50 Vauvamuskari (2-12 kk)

Klo 12.30-13.00 Vauvamuskari (2-12 kk)

Kello 11.20-11.50 ryhmän aikana tarjolla etäosallistumismahdollisuus erikseen pyytäen esim. sairaana oleville muskarilaisille.

Muskari on kestoltaan noin 30 minuuttia. Alussa ja lopussa on aikaa nimikierrokselle ja kuulumisten vaihtamiselle.

Ryhmäkoko on 5-9 perhettä. Ryhmä toteutuu, jos siihen on ilmoittautunut ilmoittautumisaikana vähintään 5 perhettä. Tarvittaessa ryhmäläisille ehdotetaan siirtoa toiseen ryhmään. Koronatilanteen vuoksi 9 perheen maksimimäärästä ei jousteta live-muskarikerroilla.

Jos tulet muskariin useamman lapsen kanssa, valitse ryhmä ensisijaisesti vanhimman lapsen iän mukaan, eli perhe- tai taaperoryhmä.

MITÄ MAKSAA?

Osallistumismaksu 50 euroa (sis. 10 muskarikertaa kokoontuvana toimintana TAI koronarajoitteiden vaatiessa etämuskarina). Pikku-/kaksossisaruksesta laskutetaan alennettu sisarusmaksu 25 euroa.

Laskut lähetetään muskarikauden aikana, viimeistään loka-marraskuun taitteessa Helsingin seurakuntien sähköisen asiointipalvelun kautta. Ilmoittautuminen on sitova eikä keskeyttäville / syyskuussa osallistumisen peruville voida palauttaa rahaa.

Osallistumismaksut käytetään muskariopettajan palkkioihin ja välinehankintoihin. Osallistumismaksut eivät kata näitä kuluja kokonaan, eli kirkkomuskaritoiminta on myös vastinetta kirkon jäsenten maksamalle kirkollisverolle. Kirkkomuskarista on mahdollista pyytää maksualennusta tai maksuvapautusta taloudellisin perustein ottaen yhteys varhaiskasvatuksen ohjaajaan.

MITEN MUKAAN?

Ilmoittautuminen on avoinna 23.6.-2.9.2021. Kirkkomuskari on avointa toimintaa kaikille riippumatta asuinpaikasta tai seurakunnan jäsenyydestä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Täytä ilmoittautumislomake TÄMÄN LINKIN KAUTTA

(Huom! Asioidessasi ensimmäistä kertaa järjestelmä vaatii nettipankkitunnuksilla tunnistautumisen, jatkossa vain salasanan).

Lisätietoja antaa varhaiskasvatuksen ohjaaja Sanna Yli-Koski-Mustonen, sanna.yli-koski-mustonen@evl.fi ja p.040 519 0402 (myös whatsapp-viestit).

KORONA-AJAN HUOMIOT

Seuraamme koronavirukseen liittyviä ohjeistuksia tarkasti. Tarpeen vaatiessa kirkkomuskarikertoja toteutetaan viime vuotiseen malliin muulla tavoin, kuten ulkotoimintana tai etäyhteyksin - perheiden toiveita myös kuullen. Koska musiikkileikkikoulunopettajamme on palkkiotoiminen, emme palauta rahaa mikäli muutoksia tulee kesken kauden vaan kausi toteutetaan loppuun yhdessä sovittavalla korvaavalla tavalla.

Lähetämme ilmoittautuneille ennen ensimmäistä muskarikertaa infoviestin muskarikäytännöistä.

Livetoiminnan kohdalla käytössä on mm. käsienpesu, käsidesi, aikuisten kesken turvavälit, desinfioitavat jumppapatjat osallistujille ja pestävät soittimet, jotka eivät kierrä osallistujalta toiselle muskaritunnin aikana.

MUSKARIOPETTAJAN ESITTÄYTYMINEN

"Hei, olen Elina Karaksela. Olen opettanut muskareita vuodesta 2018. Muskarissa säestän mielelläni pianolla ja kanteleella. Minulle on tärkeää, että jokainen osallistuja, sekä lapsi että vanhempi, tuntee olevansa tärkeä osa ryhmää ja yhteistä tekemistä. Muskarissa voimme jokainen oppia uutta ja tehdä musiikillisia löytöretkiä luovuuden äärellä! Haluan kannustaa perheitä laulamaan myös kotona, niin että yhteinen musisointi voi jatkua muskareiden välissäkin. Lapselle oman vanhemman laulu on se kaikkein rakkain ja tärkein."

Tervetuloa mukaan!